TANÁCSOK KERÉKPÁR KARBANTARTÁSÁHOZ ÉS JAVÍTÁSÁHOZ

TANÁCSOK KERÉKPÁR KARBANTARTÁSÁHOZ ÉS JAVÍTÁSÁHOZ

Elengedhetetlenül fontos a kerékpárok rendszeres karbantartása, hogy elkerüld az alkatrészek korai elhasználódását! Tanácsainkkal és tippjeinkkel segítünk lépésről lépésre a kerékpárod karbantartásában és javításában, hogy hosszú ideig használhasd termékünket.

A KERÉKPÁR KARBANTARTÁSA 3 LÉPÉSBEN:

A KERÉKPÁR KARBANTARTÁSA 3 LÉPÉSBEN:

Zsírtalanítás, tisztítás és kenés az elengedhetetlen lépések ahhoz, hogy megfelelően gondoskodj a kerékpárodról, ha hosszú időn át szeretnéd használni.

HOGYAN CSERÉLJ GUMIBELSŐT?

HOGYAN CSERÉLJ GUMIBELSŐT?

Lapos a gumid? Ha már több javításon esett át, ideje lecserélni a gumibelsőt. Megmutatjuk, hogyan lehet néhány egyszerű lépésben kivenni és visszahelyezni az újat.

Hogyan javasolt kormányszárat cserélni?

Hogyan javasolt kormányszárat cserélni?

A kormányszár cseréje egyszerű feladat... ha tudod, hogyan kell elvégezni! Itt egy helyen megtalálsz minden fontos információt és útmutatást a kormányszár kiválasztásához és cseréjéhez.

degraissant velo decathlon

HOGYAN HASZNÁLD MEGFELELŐEN A NÖVÉNYI ALAPÚ ZSÍRTALANÍTÓT?

Hogyan zsírtalanítsd a teljes hajtásrendszert (lánc, fogaskoszorú, váltó, hajtókar és pedál) hatékonyan és egyszerűen? Bemutatjuk neked a professzionális kerékpárszerelők által is alkalmazott módszerünket.

A gumiköpeny kopásának mérése

A gumiköpeny kopásának mérése

Ahogy a kerékpár gumija kopik, úgy csökken a tapadás, megnő az esés és a defekt kockázata. Hogy kiküszöböljük ezeket a veszélyeket, pár hasznos tanáccsal látunk el a gumi kopásának ellenőrzéséhez.

Gyerek MTB: Fékek karbantartása

Gyerek MTB: Fékek karbantartása

Gyerekek és felnőttek számára is a nyugodt kerékpározás feltétele a hatékony fékezés. Ezért fontos ellenőrizni, amikor visszatértetek a kerékpáros túrából. De mit kell pontosan megnézni? Mit tudsz tenni azért, hogy mindig tökéletesen működjenek a fékek?

Hogyan kell megfelelően tisztítani a kerékpárt?

Hogyan kell megfelelően tisztítani a kerékpárt?

Ezen az oldalon olvashatod tanácsainkat a kerékpár megfelelő megtisztításához. Csapatunk segítségével megosztunk veled minden hasznos tudnivalót, hogy a kerékpárodat minél hosszabb ideig használhasd. A rendszeres, precíz karbantartás megóvja a kerékpárt a meghibásodástól, és biztosítja a hatékony és kellemes használatát. Ha elhanyagolod a rendszeres karbantartást, fizetned kell a javításokért, ami plusz kiadást jelent.

A VILLA CSERÉJE MTB-ON 5 LÉPÉSBEN

A VILLA CSERÉJE MTB-ON 5 LÉPÉSBEN

Azt mondod nem vagy szerelő? Nem is kell, hogy az legyél. Ha azonban el tudsz végezni egy műveletet a kerékpáron, miért bíznád másra? Most megmutatjuk, hogyan cseréld ki a villádat a MTB-odon.

Hogyan állítsd be megfelelően a felfüggesztést ?

AZ MTB KERÉKPÁR FELFÜGGESZTÉSEINEK BEÁLLÍTÁSA

Az első és hátsó felfüggesztés-rendszerek megjelenése forradalmasította a mountain bike-ozást. Hogy a legjobbat hozd ki belőle, meg kell tanulnod jól beállítani. A beállítás elengedhetetlen és személyre szabott, mivel függ a testsúlyodtól és a felhasználási formától. Mutatunk néhány javaslatot és paramétert, amikre támaszkodva megfelelően beállíthatod a felfüggesztést a különféle terepviszonyokhoz.

STOPLIBEÁLLÍTÁS ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRON

Stoplibeállítás országúti kerékpáron

Kezdő országúti kerékpáros vagy, aki még csak ismerkedik a stoplik használatával, vagy rutinos bringás, de hiányzik a pontosság a beállításoknál? Segítünk!

Hogyan javasolt tisztítani a kerékpárváltót?

Hogyan javasolt tisztítani a kerékpárváltót?

A váltó a lánchajtás egyik legfontosabb alkatrésze, amely lehetővé teszi a lánc mozgatását a lánctányérok között. Elmagyarázzuk, hogyan kell karbantartani, hogy a váltórendszer tökéletesen működjön.

TUBELESS MTB GUMIKÖPENY JAVÍTÁSA

TUBELESS MTB GUMIKÖPENY JAVÍTÁSA

A tubeless gumiköpenyek azért olyan népszerűek, mert bizonyítottan megbízhatók. Amikor azonban mégis bekövetkezik a lehetetlen, és kiderül, hogy ezek a gumik sem defektbiztosak, nincs miért aggódnod: nyugodj meg, meg lehet őket javítani!

cantiveler

HOGYAN JAVASOLT FÉKPOFÁT CSERÉLNI CANTI FÉKEN?

Fel kellene szerelned a fékpofákat a canti fékes kerékpárodra, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Nézd meg az alábbi videót!

KERÉKPÁR ELADÁSA: ELLENŐRIZENDŐ ALKATRÉSZEK

KERÉKPÁR ELADÁSA: ELLENŐRIZENDŐ ALKATRÉSZEK

Gyermeked kinőtte a kerékpárját és újat szeretnél neki venni? Vagy a saját kerékpárod már nem felel meg a felhasználási igényeidnek, mert inkább országúton kerékpároznál, de egy MTB-kal nem olyan nagy élmény? Akkor a kerékpárod már nem megfelelő a számodra, ideje újra váltani.

Gumiköpeny vagy kerék javítása

HOGYAN JAVÍTSD MEG A GUMIBELSŐT?

Leeresztett a gumiköpenyed? Íme néhány jótanács, hogy hogyan javítsd meg a gumibelsőd, hogy újra tekerhess! Bármennyire hihetetlennek is tűnhet, örömmel tudatjuk, hogy meg tudod csinálni!

Hogyan lehet átalakítani egy országúti kerékpárt gravel kerékpárrá?

Hogyan lehet átalakítani egy országúti kerékpárt gravel kerékpárrá?

Elhagynád az aszfaltozott utakat, és lassabban tekernél, az autóktól távol, de nem szeretnéd lecserélni a kerékpárod? Itt megtalálod, hogyan lehet átalakítani egy országúti kerékpárt gravel kerékpárrá.

TANÁCSOK A MTB VILLÁJÁNAK KARBANTARTÁSÁRA

TANÁCSOK A MTB VILLÁJÁNAK KARBANTARTÁSÁRA

Lehet, hogy eddig nem is gondoltál rá, de a villa a kerékpár megfelelő működésének nélkülözhetetlen része, amely a helyén tartja az első kereket, és lehetővé teszi, hogy a MTB-od abba az irányba forduljon, amerre haladni szeretnél.

fékpofa

HOGYAN JAVASOLT FÉKPOFÁT CSERÉLNI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRON?

Országúti kerékpárod van és elkoptak a fékpofák? Az alábbiakban olvashatod tippjeinket arról, hogy hogyan tudod egyszerűen kicserélni.

lánc

HOGYAN JAVASOLT LÁNCOT CSERÉLNI?

Kerékpárod lánca nagy súrlódásnak és feszültségnek van kitéve pedálozás közben, bár a megfelelő karbantartás meghosszabbíthatja élettartamát, a csere néha elkerülhetetlen. Elmagyarázzuk, hogyan cserélheted vagy javíthatod meg kerékpárláncodat néhány egyszerű lépésben.

HOGYAN HOZD RENDBE RETRÓ KERÉKPÁRODAT?

HOGYAN HOZD RENDBE RETRÓ KERÉKPÁRODAT?

Szeretnéd felújítani és újra működőképessé tenni retró kerékpárodat? Annak érdekében, hogy garantáljuk a biztonságod, és nyugodt szívvel indulhass útnak, megosztjuk egy igazi szakértő tanácsait!

HOGYAN JAVASOLT MEGFELELŐEN KARBANTARTANI A MTB RUHÁZATOT?

Hogyan javasolt megfelelően karbantartani a MTB ruházatot?

Megfelelő karbantartással megnövelheted a MTB ruházati felszerelésed élettartamát és csökkentheted az ökológiai lábnyomát. Itt minden szükséges információt megtalálsz a ruházat tisztításáról, szárításáról, vízlepergető tulajdonságának megújításáról és javításáról.

Készítsd elő a kerékpárod a rossz idő előtt

TANÁCSAINK A KERÉKPÁR ELŐKÉSZÍTÉSÉHEZ ROSSZ IDŐRE

Szakadó eső, köd, szél... Ismerd meg tanácsainkat, hogy folytatni tudd a kerékpározást, miközben megőrzöd kerékpárod jó állapotát: készítsd elő a rossz időre!

akkumulátor-elektromos kerékpár

Hogyan lehet optimalizálni az elektromos trekking kerékpár akkumulátorának élettartamát?

Szeretnéd meghosszabbítani elektromos trekking kerékpárod élettartamát? Néhány tanács az akkumulátor élettartamának optimalizálására...

MTB hátsó kerékcsapágy cseréje

MTB hátsó kerékcsapágy cseréje

Nem tudod, hogy mikor és hogyan kell kicserélni a csapágyakat a hátsó kerékben? Cikkünkben minden tanácsot megtalálhatsz erre vonatkozólag!

Leszerelés, felszerelés... Pedál cseréje

Leszerelés, felszerelés... Pedál cseréje

Segítségre van szükséged a pedál cseréjéhez? Ebben a cikkben mindent megtalálsz a felszereléstől a leszerelésig.

Hogyan válassz gumibelsőt?

Hogyan csökkenthetjük a defekt esélyét?

A leggyakoribb és rettegett mechanikai hiba a kerékpárosoknál a defekt.

FÉKTÁRCSÁK TISZTÍTÁSA MTB-ON

FÉKTÁRCSÁK TISZTÍTÁSA MTB-ON

Akár hidraulikus, akár mechanikus tárcsafék van a kerékpárodon, mindenképp fontos megtisztítani a tárcsákat a hatékony és biztonságos fékezés érdekében. Jó hír: ez a művelet nagyon egyszerű!

KORMÁNYCSERE A MTB-ON? NEM NAGY ÖRDÖNGÖSSÉG!

KORMÁNYCSERE A MTB-ON? NEM NAGY ÖRDÖNGÖSSÉG!

A kerékpár kormányának cseréjére sor kerülhet biztonsági, kényelmi, vagy egyszerűen csak esztétikai okokból. Egy alapvető és meglehetősen egyszerű műveletről van szó. Elmagyarázzuk, hogyan csináld.

Hogyan javítsd meg a kerékpárod hosszú túra vagy utazás során?

Hogyan javítsd meg a kerékpárod hosszú túra vagy utazás során?

Tanuld meg, hogyan kell karbantartani és megszerelni a kerékpárt, még a világ végén is!

Milyen javításokat kell elvégezni egy elektromos kerékpár akkumulátorán?

Milyen javításokat kell elvégezni egy elektromos kerékpár akkumulátorán?

Elektromos kerékpárod van és tudni szeretnéd, hogyan hosszabbíthatod meg az akkumulátor élettartamát? Adunk néhány tanácsot a karbantartáshoz, hogy tudd, mikor van szükség javításra, és hogyan lehet elvégezni.

Elektromos kerékpár javítási útmutató

Elektromos kerékpár javítási útmutató

Elektromos kerékpárod javításra szorul? Megmutatjuk, hogyan lehet újra olyan, mint új korában.

A kerékpár tárolása

A KERÉKPÁR TÁROLÁSA ÉS VÉDELME ITT TALÁLOD A JAVASLATAINKAT!

A kerékpár tárolásához biztonságos helyre van szükség: ne tárold rossz körülmények között, vagy olyan helyen, ahol eldőlhet vagy megsérülhet. Hogy ne foglalja el az élettered, mutatunk néhány lehetséges megoldást...

Az MTB gumijainak felfújása: mekkora legyen a nyomás?

Az MTB gumijainak felfújása: mekkora legyen a nyomás?

Tapadás, teljesítmény, biztonság: a keréknyomás befolyásolja a kerékpár kormányozhatóságát. Elmagyarázzuk, hogyan határozd meg a jó keréknyomást MTB kerékpárodhoz.

Hogyan tisztítsd a vízálló kabátot?

A vízálló vagy vízlepergető kabát karbantartása, mosása és javítása

Ragaszkodsz vízálló ruhadarabodhoz? Ebben a cikkben minden praktikát megismerhetsz ahhoz, hogy megfelelő karbantartással meghosszabítsd az élettartamát.

Hogyan javasolt megjavítani a kerékpár váltóját?

Hogyan javasolt megjavítani a kerékpár váltóját?

Rendszeresen meghibásodik a váltód, és belefáradtál már abba, hogy az út közepén próbálod megoldani a problémát fontos találkozóra menet? Segítünk, hogy a váltót akár saját magad meg tudd javítani, vagy hozd be a műhelyünkbe!

FÉKBETÉTEK CSERÉJE A KERÉKPÁRON

FÉKBETÉTEK CSERÉJE A KERÉKPÁRON

A biztonságos kerékpározás alapja a megfelelő fékezés, ezért fontos, hogy a fékbetéteket kicseréld, ha elhasználódtak és már nem elég hatékonyak. 

Hogyan kell felfújni a gravel gumiköpenyt?

Hogyan kell felfújni a gravel gumiköpenyt?

A guminyomás alapvető fontosságú, mert hatással van a kerékpár viselkedésére. Olvasd el tanácsainkat a megfelelő guminyomáshoz és élvezd a gravel kerékpározást!

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR MŰHELY

A NÉLKÜLÖZHETETLEN SZERSZÁMOK A MŰHELYEDBEN

A karbantartást hiányát a kerékpárod megsínyli: megnehezíti a MTB kerékpározást, és kockáztatod a biztonságod. A kellemetlenségek elkerülése végett hasznos, ha megtanulsz használni néhány szerszámot, melyek fontosak a kerékpár karbantartásához. Legjobb mindjárt a szerszámkészlet összeállításával kezdeni.

Váltó

HOGYAN KELL VÁLTÓBOWDENT ÉS BOWDENHÁZAT CSERÉLNI?

Ki kell cserélned a váltóbowdent és a bowdenházat, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Elmagyarázzuk ebben a videóban!

lánckenő

KENŐANYAG HASZNÁLATA KERÉKPÁRLÁNCON

A kerékpárlánc kenése megakadályozza a lánc és a fogaskerék fogai közötti súrlódást. A jól megkent lánccal egyben véded is a fém alkatrészeket a rozsdásodástól.

lánckenő

KERÉKPÁRLÁNC: HOGYAN KELL TISZTÍTANI ÉS MEGOLAJOZNI?

Hogyan kell egyszerűn és hatékonyan megtisztítani és megolajozni? Íme a megfelelő módszer!

A lánctányér és a hajtómű cseréje a kerékpáron

A lánctányér és a hajtómű cseréje a kerékpáron

Még ha elsőre kicsit ijesztőnek is tűnik, a kerékpárodon te is ki tudod cserélni a lánctányért, a hajtóművet és a hajtóműcsapágyat! Ebben a cikkben lépésről lépésre bemutatjuk a folyamatot.

Hogyan lehet eltávolítani a rozsdát a kerékpárláncról?

Hogyan lehet eltávolítani a rozsdát a kerékpárláncról?

Észrevetted, hogy a lánc kezd rozsdásodni? Ne várj a probléma orvoslásával, hogy ne kelljen idő előtt lecserélned a láncodat!

Hogyan kell szervizelni az elektromos kerékpárt?

Hogyan kell szervizelni az elektromos kerékpárt?

Akár mindennap, akár alkalmanként, akár csak időszakosan használod, elektromos kerékpárod minimális karbantartást igényel.

A kerékpárod karbantartása és javítása - minden tanácsunk

A kerékpár karbantartása: trükkjeink és tanácsaink lépésről lépésre

A kerékpár karbantartása elengedhetetlen lépés. Minél jobban "kényezteted" kerékpárodat, annál tovább fogod tudni használni. Fedezd fel a kerékpár karbantartásának lépéseit, valamint minden tippünket.

A FOGASKOSZORÚ TISZTÍTÁSA HAT LÉPÉSBEN

A FOGASKOSZORÚ TISZTÍTÁSA HAT LÉPÉSBEN

Gondolkoztál már azon, hogy meg kell-e tisztítanod a kerékpárod fogaskoszorúját, és ha igen, hogyan érdemes nekilátnod? Mutatunk néhány jó okot, amiért érdemes karbantartani a fogaskoszorút, és hat egyszerű lépésben azt is elmagyarázzuk, hogyan csináld.

Hogyan kell beállítani a kerékpár váltóját?

HOGYAN KELL BEÁLLÍTANI A KERÉKPÁR VÁLTÓJÁT?

Furcsa hangokat ad ki sebességváltáskor az elektromos vagy hagyományos kerékpárod? Gyakran előfordul, hogy menet közben leesik a láncod? Akkor épp itt az ideje, hogy szemügyre vedd a kerékpárod váltóját!

Váltó

HOGYAN KELL BEÁLLÍTANI AZ ELSŐ VÁLTÓT?

A rosszul beállított első váltó problémákat okozhat kerékpározás közben. Íme egy útmutató, mely segít az első váltó beállításában.

Hogyan lehet optimalizálni az elektromos kerékpár akkumulátorát?

Hogyan lehet optimalizálni az elektromos kerékpár akkumulátorát?

Az akkumulátor az elektromos kerékpár "szíve". Nélküle nincs rásegítés a pedálozás során. Ez mindent elmond a jelentőségéről. Hogyan javítható az üzemideje és hosszabbítható meg az élettartama? Ismerd meg közelebbről hasznos tippjeinket!

fékbetétek

HOGYAN KELL TÁRCSAFÉKBETÉTET CSERÉLNI?

A fékbetétek megakadályozzák a tárcsák megrongálódását. Ezért fontos tudni, hogyan kell ezeket megfelelően cserélni.

Fogaskoszorú

HOGY TUDOM MEGKÜLÖNBÖZTETNI A FOGASKOSZORÚT ÉS A RACSNIT?

Racsni (menetes) vagy fogaskoszorú (kazettás): tudod, hogy a kerékpárod mivel van felszerelve? Az alábbi leírásból megtudhatod a választ!

fékpofa

FÉKPOFÁK V-FÉKHEZ: HOGYAN KELL BEÁLLÍTANI VAGY KICSERÉLNI?

Elkoptak a fékpofák a V-fékben, de nem tudod, hogyan cseréld ki? itt elolvashatod minden jótanácsunkat a cserére és a beállításra vonatkozóan.

Hogyan szereled fel a kamerát a MTB túrák filmezéséhez?

Hogyan szereled fel a kamerát a MTB túrák filmezéséhez?

Mindannyian egyetértünk: csúcstechnológiás kamerát nem egy gumiszalaggal és három madzaggal rögzítünk! Felejtsd el a „házi megoldásokat”, és keress olyan eszközt, amely lehetővé teszi, hogy a kamerádat a jó képminőség érdekében a leesés veszélye nélkül rögzítsd.

Hogyan lehet nyerget cserélni?

HOGYAN LEHET NYERGET CSERÉLNI A KERÉKPÁRON?

Kényelmetlen a nyerged? Megsérült, és ki kell cserélni? Több oka lehet, hogy szeretnéd lecserélni a nyerget a kerékpárodon, ám sokszor nem könnyű kiválasztani a megfelelőt. Ne feledd, hogy ez az egyik legfontosabb összetevője a kényelmednek! Megmutatjuk hogyan válaszd ki, szereled fel és állítsd be az új kerékpárnyergedet!

felniszalag

Hogyan foltozd meg a leeresztett vagy defektes gumit?

Bemutatjuk neked a szakembereink által is alkalmazott módszert.

Hogyan kell tisztítani a merinói gyapjú ruházatot?

Hogyan kell tisztítani a merinói gyapjú ruházatot?

Nem tudod, hogyan kell tisztítani a merinói gyapjú ruházatot? Nem igényelnek túl nagy gondoskodást, de néhány dologra oda kell figyelni, itt mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban!

Az elektromos MTB tisztítása és karbantartása:  útmutató!

Az elektromos MTB tisztítása és karbantartása: útmutató!

Ha meg akarod előzni, hogy a MTB kerékpárodat szervizbe kelljen vinni, akkor a tisztítás és a karbantartás elengedhetetlen. Ebből a cikkből megtudhatod, milyen lépésekre van szükség, hogy a kerékpárod ragyogjon.

Hogyan kell beállítani a kerékpár kormányának: magasságát és mélységét?

Hogyan kell beállítani a kerékpár kormányának: magasságát és mélységét?

A tökéletes kényelem és teljesítmény biztosítása érdekében fontos a kerékpár kormányának megfelelő beállítása. Ehhez nyújtunk segítséget az alábbi cikkben.

Országúti kerékpár tisztítása Hogyan csináld (jól)?

Országúti kerékpár tisztítása Hogyan csináld (jól)?

A pedálozás látszólag egyszerű, de valójában sokkal bonyolultabb helyesen csinálni, mint amilyennek látszik. A legtöbb kerékpáros által gyakran figyelmen kívül hagyott mozgás, pedig a helyes pedálozás javítja a teljesítményt az izomerő jobb átvitelével, miközben csökkenti a fáradtságot.

A kerékpározáshoz nélkülözhetetlen: milyen felszerelésre van szükség, ha mechanikai probléma adódik?

A kerékpározáshoz nélkülözhetetlen: milyen felszerelésre van szükség, ha mechanikai probléma adódik?

Ha elkezdesz rendszeresen kerékpározni, alaposan fel kell készülnöd! A következő szerszámokat mindenképp vidd magaddal, ha útnak indulsz.

embout route

HOGYAN CSERÉLJ FÉKBOVDENT ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRBAN?

Kerékpározás közben a biztonság elsődleges: kopás vagy szakadás esetén a fékbovdeneket cserélni kell. Olvasd el a tanácsainkat arról, hogyan végezheted el a javításokat.

Hogyan javítsd meg a vízálló vagy vízlepergető kabátot?

Hogyan javítsd meg a vízálló vagy vízlepergető kabátot?

Be kell foltozni egy lyukat az esőruházatodon? Nem tudod hogyan fogj hozzá? Itt választ találsz a kérdéseidre.

A vízhatlan és vízlepergető anyagok karbantartása: útmutató

A vízhatlan és vízlepergető anyagok karbantartása: útmutató

Hogyan hosszabbítsd meg ruháid vízhatlan és vízlepergető képességét?Ebben a cikkben megismerhetsz praktikákat ruhadarabjaid karbantartására, tisztítására és javítására vonatkozólag.

Milyen karbantartásokat kell elvégezni a kerékpáron egy használat után?

Milyen karbantartásokat kell elvégezni a kerékpáron egy használat után?

Hogy a sáros kerékpártúrák élvezetesek maradjanak, gondoskodnod kell a kerékpárról. Bemutatunk néhány trükköt, amivel egy sarazós tekerés után megtisztíthatod.

embout vtt

HOGYAN CSERÉLJ FÉKBOWDENT ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRBAN?

A biztonságod érdekében a fékek megbízhatóan és hatékonyan kell működjenek bármelyik pillanatban, egy váratlan szituációban is. Tekintsd meg, hogyan tudod kicserélni a fékbovdeneket, mielőtt azok elhasználódnak vagy kilazulnak.

comment_entretenir_son_velo_ville_au_quotidien

Hogyan tudod karbantartani városi kerékpárodat a mindennapokban?

Ha rendszeresen ápolod és karbantartod városi kerékpárodat, hosszabb ideig kiélvezheted. A napi rendszerességgel végzett karbantartás azt is megakadályozza, hogy a szükségesnél gyakrabban kelljen javíttatnod, és mindenekelőtt kényelmesebben közlekedhetsz ;-) Csapatunk összeállított egy kis ellenőrző listát, hogy ne feledkezz meg ELOPS kerékpárod ápolásáról, ahogy megérdemli! kényeztesd egész évben, mert meg fogja hálálni :).

Gyerek MTB: hogyan tisztítsd meg a MTB-ot kerékpározás után?

Gyerek MTB: hogyan tisztítsd meg egy kirándulás után a MTB-ot?

A MTB-ozás egyenlő a természetbe meneküléssel. Az erdőben, hegyekben, kavicsos földutakon kemény igénybevételnek van kitéve. Hogyan ápold mikor hazaértél? Hogyan kell megfelelően tisztítani és karbantartani a láncot? Hogyan tisztítsd a te és gyermeked MTB-ját?

velo_enfant_verifier_les_reglages_avant_le_depart

Gyerekkerékpár karbantartása: tavaszi átvizsgálás

Melegszik az idő, a nap ismét előtűnik, érződik a tavasz illata. Gyermekeid, akárcsak te, alig várjátok hogy ezt kiélvezzétek! Mielőtt azonban bátran felülnétek a két kerékre, hogy megízleljétek az örömteli sportolást a szabad levegőn, néhány apró óvintézkedésre még szükség van...

Hogyan javítsd meg a kerék küllőjét?

Hogyan javítsd meg a kerék küllőjét?

Eltört a kereked egyik küllője? Elmagyarázzuk, hogyan tudod kicserélni.

comment-entretenir-casque-velo-enfant

Hogyan tudod a gyerek bukósisakot karbantartani?

Vásároltál gyermekednek egy bukósisakot? Ezzel biztosítani tudod gyermeked számára a biztonságot kerékpározás közben. Ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizzük a kerékpáros bukósisak védelmet nyújtó tulajdonságait, ismerni kell néhány szabályt... Olvasd el a tanácsainkat a megfelelő tároláshoz és karbantartáshoz.

changer-cassette-btwin

Hogyan cserélj fogaskeréksor?

Hogyan cserélj fogaskeréksor?

Hogyan rögzítsd a kerékpárodat az edzőgörgőbe?

Hogyan rögzítsd a kerékpárodat az edzőgörgőbe?

Az edzőgörgő az ideális eszköz a kerékpárosok számára, hogy bemelegítsenek, kiegészítsék a megszokott edzést vagy egyszerűen csak melegben kerékpározzanak a hideg téli napokon.

A kerékpáros bukósisak hatékonysága:  ápolás, tárolás és csere

A kerékpáros bukósisak hatékonysága: ápolás, tárolás és csere

A gyémánt örök, de a bukósisak nem az! Ismerd meg a tanácsainkat és tippjeinket, hogy a bukósisakod biztonságosan és megfelelő módon lássa el a feladatát.