Hogyan szereled fel a kamerát a MTB túrák filmezéséhez?

Hogyan szereled fel a kamerát a mtb túrák filmezéséhez?

Mindannyian egyetértünk: csúcstechnológiás kamerát nem egy gumiszalaggal és három madzaggal rögzítünk! Felejtsd el a „házi megoldásokat”, és keress olyan eszközt, amely lehetővé teszi, hogy a kamerádat a jó képminőség érdekében a leesés veszélye nélkül rögzítsd.

Hogyan szereled fel a kamerát a MTB túrák filmezéséhez?

1/ Rögzítés sisakra

Ez az egyik leggyakoribb módja a mountain bike kamera rögzítésének: a sisakra rögzítés. A szellőzőnyílásokkal rendelkező sisakokhoz készült szíj segítségével nemcsak kerékpáros sisakra, hanem sí-, kajak- vagy bármely hasonló sisakra is rögzítheted a kamerát.

Ez a fajta rögzítés alkalmas arra, hogy a kamera eseményrögzítő fedélzeti kameraként funkcionáljon, miközben szabad marad a kezed.

Azonban plusz súlyt jelent a fejnek, és jelentős nyomást gyakorol a nyakra.

Ezenkívül a sisakot úgy tervezték, hogy elnyelje az ütéseket; esés esetén a védőeszközre helyezett kamera módosíthatja annak védő tulajdonságait.

Tanácsunk: ahhoz, hogy megfelelően tudj filmezni, nem kell túlságosan elfordítanod a fejed, de MTB túra közben elengedhetetlen, hogy  figyelj az útvonalra. Mindig a géped irányítását és a biztonságot helyezd előtérbe a képek minőségével szemben.

Hogyan szereled fel a kamerát a MTB túrák filmezéséhez?

2/ Mellheveder

A kamera rögzítésének másik módja, hogy felveszel egy mellhevedert, amelyhez rögzíted a kamerát.

A hevederek állíthatók, ezáltal minden testalkathoz ideálisak.

Könnyűek, megkönnyítik a sportkamerák szállítását, és nem rendelkeznek az előző rögzítési mód hátrányaival.

A hevederrel szabadon elfordíthatod a fejed, és a kerékpár irányítására összpontosíthatsz anélkül, hogy ez a képminőséget befolyásolná.

Hogyan szereled fel a kamerát a MTB túrák filmezéséhez?

3/ Kamerarögzítő

Ahhoz, hogy a mozdulataidtól függetlenül filmezhesd túráidat, rögzíthetsz konzolt a vázra vagy a kormányszárra. A kameráknak gyakran tartozéka olyan rögzítő, amellyel különböző alkatrészekhez rögzíthető.

Ez a rögzítési mód teljes mozgásszabadságot biztosít, és a kamerát a kerékpárra helyezve stabilabb, ami jobb képminőséget eredményez.

Egy kamera alkalmasabb, mint egy fényképezőgép vagy okostelefon az MTB túrák filmezésére és fényképezésére. Most, hogy megvan a felszerelésed hozzá, megoszthatod a saját fotóidat a klubon (Club) keresztül, és a következő lépésként saját montázst is készíthetsz...

Hogyan szereled fel a kamerát a MTB túrák filmezéséhez?

Segítségre van szükséged egy DECATHLON-ban vásárolt termékkel kapcsolatban?

"Útmutató, összeszerelés, alkatrészek, elérhetők a műhelyben... Vásároltál nálunk és segítségre van szükséged?
A support oldalunkon minden segítséget megtalálsz a termékeinkhez!"