A kerékpáros bukósisak hatékonysága:  ápolás, tárolás és csere

A kerékpáros bukósisak tárolása, ápolása, cseréjének szükségessége

A gyémánt örök, de a bukósisak nem az! Ismerd meg a tanácsainkat és tippjeinket, hogy a bukósisakod biztonságosan és megfelelő módon lássa el a feladatát.

A kerékpáros bukósisak hatékonysága:  ápolás, tárolás és megújítás

Tanácsok tároláshoz és ápoláshoz

A bukósisak biztonsági termék. Védi a fejet az ütések erejétől. Hogy megőrizd az ütéselnyelő tulajdonságait, fontos a karbantartás, kezdve a tárolással.

A legideálisabb egy olyan helyen tárolni, ahonnan nem fog leesni. Legyen jól rögzítve és legyen egyszerűen hozzáférhető. A hely legyen védve a hőmérséklet-ingadozástól, a nedvességtől és az UV-sugaraktól. Ezen okból ne tárold a kerti fészerben vagy az autóban a kalaptartón.

A bukósisakot puha szivaccsal és szappanos vízzel tisztíthatod. Semmiképp ne használj tisztítószert vagy vegyi anyagokat. Hagyd szabad levegőn megszáradni és töröld át egy ronggyal. Ne tedd hőforrás közelébe. A szivacsok mosógépben 30°C-on moshatók, de szárítógépben nem száríthatók.

A kerékpáros bukósisak hatékonysága:  ápolás, tárolás és csere

Tanácsok a bukósisak lecseréléséhez

A POLISZTIROL EGY OLYAN ANYAG, AMELY ELNYELI AZ ÜTÉS EREJÉT

A kerékpáros bukósisakok elsősorban polisztirolból készülnek. Deformálódás hatására elnyeli az ütéseket és védi a fejet és az agyat.

Fontos tudni, hogy idővel és a tárolási körülményektől függően a polisztirol megkeményedhet és veszíthet az ütéselnyelő képességéből.

A kerékpáros bukósisak nem örök életű, többször is cserélni kell. Esés vagy repedés esetén a bukósisak szerkezete gyengül, ezáltal nem tudja olyan hatékonyan eloszlatni az ütés energiáját, azonnal cserélni kell.

A kerékpáros bukósisak hatékonysága:  ápolás, tárolás és csere

3-5 ÉVENTE ÉRDEMES LECSERÉLNI

A használat intenzitásától függően, ajánlott 3-5 évente lecserélni. Ellenőrizd az EPS-t (polisztirol), hogy mennyire keményedett meg úgy, hogy enyhén benyomod egy ujjal az anyagot: Ha puha és nyomot hagy, nincs gond, ha kemény és száraz, a sisakot le kell cserélni.

Ha tudni szeretnéd mennyi idős a sisakod, a belsejében megtalálod a gyártás dátumát (általában a szivacs alatt).