comment-entretenir-casque-velo-enfant

Hogyan tartsd karban a gyerek bukósisakot?

Ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizzük a kerékpáros bukósisak védelmet nyújtó tulajdonságait, ismerni kell néhány szabályt...

Íme néhány egyszerű tanács a kerékpáros bukósisak megfelelő tárolásához és karbantartásához.

Hogyan tárold megfelelően a gyerek kerékpáros bukósisakot?

A megfelelő tárolással és karbantartással biztosítod, hogy a sisak megőrizze az ütéscsillapító tulajdonságait hónapokon és éveken át.

A gyerek kerékpáros sisak tárolásához válassz:

 

1 – HŐMÉRSÉKLET-INGADOZÁSTÓL, NEDVESSÉGTŐL ÉS UV-SUGÁRZÁSTÓL VÉDETT HELYET.

Kerékpározás után azonnal pakold el a sisakot. Ezzel megakadályozod, hogy kint maradjon, közvetlenül kitéve a napsugárzásnak és az esőnek. Ezenkívül ne tárold gyermeked kerékpáros bukósisakját olyan helyen, ahol túlságosan ki van téve a hőmérséklet- és páratartalom-ingadozásoknak, például kerti fészerben vagy az autó kalaptartóján. A kerékpáros bukósisak -20 °C és +50 °C közötti hőmérsékletre hitelesített. Ezen hőmérséklet-tartományon kívül az anyagok minősége, tehát az ütéscsillapító tulajdonságuk megváltozhat.

 

2 – BIZTONSÁGOS ÉS JÓL HOZZÁFÉRHETŐ HELYET

A gyerek kerékpáros sisakot megfelelően rögzítsd, hogy semmiképp se essen le. Könnyen hozzáférhető helyen kell legyen, hogy véletlenül se ejtsd ki a kezedből, amikor magadhoz veszed.

btwin_conseilscomment-entretenir-casque-velo-enfant

Hogyan tudod a gyerek bukósisakot karbantartani?

A gyerek bukósisak tisztításához elegendő egy puha szivacs és egy kevés víz! Ne használj mosószert vagy más oldószert, mert kémiai reakcióba léphetnek az anyaggal és károsíthatják a bukósisakot." 

Miután megtisztítottad, hagyd szabad levegőn megszáradni vagy töröld át egy törlőronggyal. Ne tedd a bukósisakot radiátor vagy más hőforrás közelébe a gyorsabb száradás miatt.

A szivacsokat mosógépben 30°C-on moshatod. Általában egyszerűen csak tépőzárral vannak a sisakhoz rögzítve: ezért nagyon egyszerűen tisztíthatók! Ne szárítsd a szivacsokat szárítógépben, mert kárt tehet bennük.

btwin_conseilscomment-entretenir-casque-velo-enfant-2

Hatékony védelmet biztosító kerékpáros sisak, amely megfelel az európai szabványoknak

Amikor kerékpáros bukósisakot vásárolsz gyermekednek, ellenőrizd, hogy megfeleljen az európai EN 1078 szabványnak. Hogyan tudsz erről meggyőződni? A sisak belsejében vagy a hátulján találsz egy címkét, ahol ez fel van tüntetve. Ez az egyetlen garancia a gyerek kerékpáros bukósisak hatékonyságának igazolására!

Ezen okból sem szabad saját magadnak összebarkácsolni a bukósisakot. A bukósisak egy olyan védőeszköz, amelyet meg kell őrizni eredeti valójában, hogy megőrizze a technikai tulajdonságait.. Ne helyezz a sisakra kameratartót vagy más kiegészítőt! Esés esetén a kamera meggyengítheti vagy eltörheti a sisakot.

Úgy vigyázz a sisakodra, mint a fejedre. Túlságosan is fontos felszerelés ahhoz, hogy elhanyagold.

Most már mindent tudsz a sisak ápolásáról! Csak megfelelően be kell állítanod és tudnod, mikor szükséges lecserélni.

Úgy vigyázz a sisakodra, mint a fejedre. Túlságosan is fontos felszerelés ahhoz, hogy elhanyagold.

Most már mindent tudsz a sisak ápolásáról! Csak megfelelően be kell állítanod és tudnod, mikor szükséges lecserélni.

berangere Deschamps signature

Berangere

Tapasztalt kerékpáros. Elszánt futó.

#TeamDecath