velo_enfant_verifier_les_reglages_avant_le_depart

Gyerekkerékpár karbantartása: tavaszi átvizsgálás

Melegszik az idő, a nap ismét előtűnik, érződik a tavasz illata. Gyermekeid, akárcsak te, alig várjátok hogy ezt kiélvezzétek! Mielőtt azonban bátran felülnétek a két kerékre, hogy megízleljétek az örömteli sportolást a szabad levegőn, néhány apró óvintézkedésre még szükség van...

A tél elmúlásával előveszitek a kerékpárt, de hol is kezdjétek?

Kövessétek Ludovic, a prototípusokért felelős mérnököt a B’TWINnél. Készüljetek fel : elmondja, miket kell ellenőrizned a kerékpárodon a tél végén.

Biztosíthatlak, nem kell ehhez ezermesternek lenni!

1. LÉPÉS: ellenőrizd a biztonsági elemeket

A kerekek, a villa, a kormányszár, a kormány, a hajtókar,...

Először is egy fogóval húzd meg a kerékanyákat, hogy azok szilárdan rögzítve maradjanak a vázhoz.

Ezután ellenőrizni kell, hogy nincs-e holtjáték a villában. Szorosan kell álljon a vázban.

Ugyanezt ellenőrizd a kormányszárnál is: szorítsd a lábaid közé az első kereket, fogd meg szemből a kormányt, és próbáld meg jobbról balra mozgatni. Ha a kormány laza, azonnal elmozdul.

Ha kétségeid vannak a rögzítésekkel kapcsolatban, ha úgy tűnik, hogy holtjáték van a hajtókarban vagy a kormánynál, vagy ha a fékbetétek elkoptak, ne habozz ellenőriztetni kerékpárodat szakemberrel. DECATHLON műhelytechnikusaink készséggel állnak rendelkezésedre.

 

velo_enfant_printemps

2. LÉPÉS: indulás előtt végezd el a szokásos karbantartást

Ha biztonsági szempontból minden rendben van, áttérhetsz a szokásos karbantartási feladatokra. Fújd fel az első és a hátsó gumikat, hogy ne gurulj lapos gumikkal. Gondoskodj arról, hogy a kerékpárokon jól fogjanak a fékek, és olajozd meg a hajtásrendszert, különösen a láncot és a hajtóművet.

Egy kis portalanítással kész is!

A kerékpár karbantartás nem az erősséged? Készítettünk egy kis szószedet, hogy segítsünk!

Nincs ellenedre a kerékpárod karbantartása, csak nem tudsz róla túl sokat? Segítségül összeállítottunk egy kis karbantartási szószedetet a gyermekkerékpárokhoz"".


> a "váz" : ez kapcsolja össze a gyerekkerékpár vagy egy futóbicikli különböző elemeit (ez egyébként a felnőtt bringáknál is így van).

> a "kormány": az a rész, amin a kezed van, és amivel irányítod a kerékpárt. A "legmagasabb "rész.

 > a "küllőanyák": ezek tartják a küllőket. A küllők végén a felnibe vannak becsavarozva.

> a "fékbetétek": lassítják vagy megállítják a kerékpárt azáltal, hogy a felnihez súrlódnak.

> a "kormányszár": összeköti a kormányt és a kormánycsapágyat.

Ha mindent tudni szeretnél a kerékpárok karbantartásáról és javításáról, keresd fel support oldalunkat:

Szeretnél többet tudni a gyerek- vagy felnőtt kerékpár karbantartásáról? Milyen alkatrészeket vegyél, hogy "felfrissítsd"? Vagy egyszerűen csak egy oktatóvideóra van szükséged egy gumibelső cseréjéhez? Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segíthetnek:-)

 

Máris készen állsz, hogy ellenőrizd a gyerekek kerékpárját az év első útja előtt. Jó utat és hátszelet kívánunk...természetesen két keréken!  

Még több tanács? Itt találod őket:

comment-entretenir-casque-velo-enfant

Hogyan tudod a gyerek bukósisakot karbantartani?

Vásároltál gyermekednek egy bukósisakot? Ezzel biztosítani tudod gyermeked számára a biztonságot kerékpározás közben. Ahhoz, hogy hosszú ideig megőrizzük a kerékpáros bukósisak védelmet nyújtó tulajdonságait, ismerni kell néhány szabályt... Olvasd el a tanácsainkat a megfelelő tároláshoz és karbantartáshoz.