Hogyan tudod karbantartani városi kerékpárodat a mindennapokban?

Hogyan tudod karbantartani városi kerékpárodat a mindennapokban?

Csapatunk összeállított egy kis ellenőrző listát, hogy ne feledkezz meg (elektromos) kerékpárod ápolásáról, ahogy megérdemli! kényeztesd egész évben, mert meg fogja hálálni :).

Ha rendszeresen ápolod és karbantartod városi kerékpárodat, hosszabb ideig kiélvezheted. A napi rendszerességgel végzett karbantartás azt is megakadályozza, hogy a szükségesnél gyakrabban kelljen javíttatnod, és mindenekelőtt kényelmesebben közlekedhetsz ;-)

Hogyan tudod karbantartani városi kerékpárodat a mindennapokban?

Online műhelyszolgáltatások: a decathlon segít

A termékedhez kapcsolódó összes karbantartási és javítási tanácsot megtalálod a műhelyszolgáltatás oldalon. Tanácsokat is találsz az első használathoz, leírásokat és a termékedhez kompatibilis alkatrészeket is!

Negyedévente: ellenőrzöm a fékek állapotát

A fékbetétek kopóalkatrészek. A használattól, a testsúlytól és a használati helytől függően többé-kevésbé gyorsan kopnak.Ezért fontos ezeket rendszeresen ellenőrizni és szükség esetén cserélni.

Ha kétséged van, fordulj egy Decathlon áruház műhelyéhez: egy technikus kolléga beállítja a féket a városi kerékpáron.

Hogyan tisztítsd a városi kerékpárt?

Kéthavonta tisztítsd meg alaposan: használj kerékpáros sampont és egy vödör meleg vizet, egy nagy szivaccsal töröld le a vázat, a kormányt, a sárvédőt...stb. Ne használj vízsugarat a kerékpárra: néhány alkatrész rosszul viseli!Végül száraz ronggyal töröld át a kerékpárt, hogy ne rozsdásodjon.

Ellenőrizd le a csavarok állapotát: kellően meg vannak húzva? Néha előfordulhat, hogy a macskakövön való használatkor a rázkódástól kilazulnak a csavarok, így meg kell őket húzni.

A lánc olajozását a végén végezd, miután lemostad a kerékpárt.Ha elektromos kerékpárod van, kapcsold ki az elektromos rásegítést és az akkumulátort.

A kerékpárlánc helyes tisztítása olajat vagy zsírt kell használnom a kerékpárlánchoz?

Tanácsunk: Tekerd meg a pedált és a lánc teljes hosszán "fújj" egyet az all-in-one termékből.

Havonta egyszer: felfújom a gumikat

Ha naponta használod a városi kerékpárodat, hetente ellenőrizd a gumik állapotát és havonta egyszer fújd fel őket.

ELOPS városi kerékpárodhoz ajánlott guminyomás 4,5 bar. Ha nyomásmérővel felszerelt lábpumpával rendelkezel, akkor nagyon egyszerűen ellenőrizheted a nyomást. Ha nem, akkor nyomd össze a gumit az ujjaiddal: keménynek kell lennie, hogy csak egy kicsit tudd benyomni. Minél keményebb egy gumi, annál jobb teljesítményre képes, viszont jobban fogod érezni a terep egyenetlenségeit.Ezzel ellentétben egy nem kellően felfújt gumi megrongálhatja a felnit és könnyebben kapsz defektet.

Hogyan tudod karbantartani városi kerékpárodat a mindennapokban?

Hogyan újítsd meg a kerékpárodat?

"Magam csinálom" (DIY) : Tanácsainkat kerékpárod karbantartásához és javításához a Youtube Decathlon Cycle csatornán oktatóvideók formájában találhatod meg.

"Megcsináltatom "a Decathlon Műhelyben: Technikusaink gondoskodnak a sportfelszerelések karbantartásáról és javításáról. Számos műhelyszolgáltatást kínálunk, amelyek minden igényt kielégítenek, sporttevékenységtől függetlenül.

Hogyan kend meg a kerékpárzárat?

A lakat belsejébe fújd be az olajat, majd tedd bele és fordítsd el a kulcsot párszor. Egy papírtörlővel töröld vissza a felesleget.

Hogyan tudod karbantartani városi kerékpárodat a mindennapokban?

Havonta egyszer: beolajozom a láncot és a lakatot

Milyen termékkel tisztítható a kerékpárlánc?
A spray ajánlott a lánc lazítására, tisztítására, olajozására és a nedvesség eltávolítására. Egyetlen termék a kerékpár karbantartásához, javításához.Vegyészünk ezt a szerves zsíroldót úgy tervezte, hogy hatékonyan zsírtalanítsa a kerékpár hajtásrendszerét (lánc, váltók, görgők). "All-in-one" termék, amely tökéletes erre a célra!

Ha elektromos kerékpárod van, kapcsold ki az elektromos rásegítést és az akkumulátort.

Hogyan tudod karbantartani városi kerékpárodat a mindennapokban?


6 havonta vagy évente: átvizsgálom a kerékpáromat

Miből áll a kerékpár átvizsgálása?
Szeretnéd átnézetni a kerékpárodat, de nem tudod hogyan kéne? Mi sem egyszerűbb! Csak keresd fel a hozzád legközelebbi Decathlon Műhelyt. Technikusaink felmérik a kerékpárodat és feljegyzik a kéréseidet. Így a kerékpárjavításért elvégzendő szolgáltatásoknak megfelelő árajánlatot adnak.

Hogyan tudod karbantartani városi kerékpárodat a mindennapokban?

A teljes leírásunk a kerékpár karbantartásról

Minél jobban vigyázol a kerékpárodra, annál tovább fog kitartani. Igen ám, de... hogyan tisztítsd rendesen a kerékpárodat? Hogyan állítsd be a féket vagy a váltót? Az egyszerű rutintisztítástól a javításig: ismerd meg tippjeinket az egész család kerékpárjainak megfelelő karbantartásához: a városi kerékpároktól a mountain bike-okig, beleértve a gyerek- és összecsukható kerékpárokat is.

Hogyan tudod karbantartani városi kerékpárodat a mindennapokban?

Hogyan tudod optimalizálni az elektromos kerékpár akkumulátorát?

Az akkumulátor az elektromos kerékpár "szíve". Nélküle nincs rásegítés a pedálozás során. Ez mindent elmond a jelentőségéről. Hogyan javítható az üzemideje és hosszabbítható meg az élettartama? Ismerd meg közelebbről hasznos tippjeinket!

Kéthavonta: lemosom a kerékpáromat

A városi kerékpár nem koszolódik annyira, mint egy MTB, kivéve ha esőben használod. Ezért felesleges túl gyakran lemosni.

Hogyan tudod karbantartani városi kerékpárodat a mindennapokban?

Hogyan kell megfelelően tisztítani a kerékpárt?

Csapatunk ezt a spray-t kerékpárod tisztítására és mosására fejlesztette ki. Óvja az alkatrészeket és a festést. Víztakarékos is. Sokan mosogatószert használnak a kerékpárok tisztításához. Tudtad, hogy olyan sókat tartalmaznak, amelyek károsak a vázra? A spray hosszú ideig megóvja a kerékpárodat.

Hogyan javítsam meg a kereket?

Természetesen a defekt sosem jön jókor!

A legegyszerűbb mód, ha van egy kis táskád az Elops városi kerékpárodon vagy a hátizsákodban, benne egy defektjavítóval. Azonnal kisegít azzal, és lehetővé teszi az utolsó kilométerek megtételét. Ha hazaértél, szánhatsz több időt a gumibelső javítására egy javítókészlettel.

Ha elektromos rásegítésű kerékpárod van, húzd ki a motorkábelt a kerék eltávolítása előtt.