Sínadrág tisztítása

Hogyan tisztítsd a sínadrágot?

A mosás után a síruházat kényelmes marad és technikai jellemzői megőrizhetők, az anyag nem károsodik, ha betartunk néhány szabályt. 

A WEDZE JAVASLATA

- A síkabátot és nadrágot ne mosd ki túl gyakran! Ezzel megakadályozhatod, hogy idő előtt elhasználódjon a technikai membrán. A síruházatot szezononként egyszer-kétszer bőven elegendő kimosni.

- A sínadrág hatékony tisztítása érdekében ne terheld túl a mosógépet.

- Arról is győződj meg, hogy a címkén semmiféle egyéb utasítás nem szerepel.

- Fontos megjegyeznünk, hogy a síruházat élettartamát vízlepergető felületkezeléssel is meghosszabbíthatjuk, ami biztosítja az anyag vízhatlanságát.

1/ A SÍNADRÁG TISZTÍTÁSA

A sínadrágok technikai anyagból készülnek, amelyek különféle tulajdonságokkal rendelkeznek: légáteresztés, vízlepergetés, hőtartás, stb. Anyagösszetételük miatt különös figyelmet igényelnek mosáskor:

Hogyan tisztítsd ki a síruházatot?

1 - HÚZD BE A CIPZÁRAKAT!

Először patentold be a nadrágot és húzd le a cipzárakat, hogy mosás közben ne akadjanak be és ne tegyenek kárt az anyagban.

2 - FORDÍTSD KI!

Fordítsd ki a ruhadarabot: ha kifordítva mosod, a belső membrán is tökéletesen tiszta lesz.

3 - A MOSÁSHOZ IMPREGNÁLÓ MOSÓSZERT HASZNÁLJ!

Tedd a nadrágot a mosógépbe, adj hozzá egy adag mosószert. Két teniszlabdát helyezz a gép dobjába. Így a mosás során az anyag megtartja töltőerejét és nem tömődik össze. 30°C-on, szintetikus programon mosható.

4 - DUPLA ÖBLÍTÉS

Ha lejárt a program, indíts el egy második öblítést, ami biztosan eltávolít minden mosószert a ruhából.
Ha a ruha vizes marad a második öblítés után, indíts el még egy centrifugálást.

FIGYELEM!

Semmiképp ne használj öblítőszert, mert az károsítja a vízhatlan membránt.

Hogyan tisztítsd ki a síruházatot?

2/ A SÍNADRÁG SZÁRÍTÁSA

A szárítás fontos lépés, fordíts rá kellő figyelmet! Ha a szárítást nem megfelelően végezzük, a ruha penészes lehet és kellemetlen szagot áraszthat.

Mosás után fordítsd vissza a kabátot és a nadrágot, majd húzd fel az összes cipzárt. Jól szellőző, száraz helyen, kiterítve hagyd megszáradni, hőforrástól (pl. radiátortól, kandallótól) távol. Légy türelmes, akár több napot is igénybe vehet, míg a síruhád teljesen megszárad!

Bónusz:

Bélelt kabátok szárítása szárítógépben:A szárítógép ideális bélelt kabátok szárítására, mivel így a toll nem csomósodik össze. A kabát mellé tegyél két tiszta teniszlabdát a szárítógépbe és indítsd el kímélő programon. Az alapos szárítás érdekében többször ismételd meg a műveletet és az egyes ciklusok között rázd meg a kabátot, hogy a pehelytoll ne tapadjon össze.

Aláöltözet tisztítása

3/ SÍRUHÁZAT MOSÁSA ÉS SZÁRÍTÁSA

A technikai aláöltözetet és a polár felsőt 30°C-on, szintetikus programmal és hagyományos mosószerrel érdemes mosni. Adunk néhány tippet síruházatod tisztántartásához, amelyekkel megőrizheted a technikai jellemzőit, és ezáltal meghosszabbíthatod élettartamát.

Szabad levegőn, száraz és jól szellőző helyen hagyd megszáradni. Ne szárítsd szárítógépben: a forró levegő károsíthatja a szintetikus anyagot.

Hogyan javasolt a síkesztyűket mosni?

Bónusz: Hogyan tisztítsd a síkesztyűt? 

A síkesztyűk mosása szintén különös figyelmet igényel.
A kesztyűk moshatók gépben, 30°C-ig.
Nem ajánlott szárítógépben szárítani, mivel ha az anyaguk pehelytollat tartalmaz, mely" összecsomósodhat". 

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.

Fedezd fel egyéb tanácsainkat:

Sísisak, síszemüveg és sílécek

A felszerelés megfelelő tárolása a szezon végén

Segítünk, hogyan tárold megfelelően a felszerelésed, miután véget ér a téli szezon. Megfelelő tárolással megvédheted a felszerelésed.

Síléc és snowboard javítása - előzetes

Síléc és snowboard javítása

Laurent Cardot, a Decathon műhely munkatársa elmagyarázza, mikor és hogyan javasolt elvégezni a felszerelés karbantartását, hogy a legjobbat hozd ki belőle a pályán.

Sísisak karbantartása - előzetes

Sísisak karbantartása

Fedezd fel, hogyan javasolt karbantartani a sísisakot a szezonban és a síszezon végén.

Hogyan ápold és tisztítsd a technikai ruházatot?

Hogyan ápold és tisztítsd a technikai ruházatot?

Nem tudod hogyan ápold a technikai ruházatodat? Egy vízhatlan kabát, egy alpinista nadrág vagy egy tollkabát eltérő ápolást igényel, mint a klasszikus városi ruházat. Íme néhány aranyszabály, amivel megőrizheted a funkciójukat a lehető legtöbb ideig.