A felszerelés megfelelő tárolása a szezon végén

A SÍFELSZERELÉS MEGFELELŐ TÁROLÁSA A SZEZON VÉGÉN

Ahhoz, hogy a síléc és a snowboard jól csússzon a következő szezonban is, megfelelően kell tárolni. Olvasd el tanácsainkat, hogyan viselheted gondját a felszerelésednek.

A snowboard megfelelő karbantartása - waxolás

1/ A SÍLÉC ÉS A SNOWBOARD TALPÁNAK VÉDELME

A szezon végén fontos a síléc és a snowboard talpának védelmét biztosítani, hogy megőrizze csúszásminőségét a következő szezonra is.

Mielőtt eltennéd, ajánlott egy vastagabb waxréteget felvinni a sílécre/snowboardra, mely táplálja a talpat.

TUDTAD?

Az igazi télisportimádók a szezon végén eltüntetik a léc/deszka talpáról a karcolásokat és újra simává varázsolják.Majd felvisznek egy vastag védő waxréteget, (amit rajta hagynak, így védi a talpat), és a felszerelést fénytől védett, száraz, nem túl hideg helyiségben tárolják.

A szezon végén felvitt védő waxréteget az első használat után le kell kaparni, hogy a talp jól csússzon.

a felszerelés megfelelő tárolása a szezon végén - kötések

2/ A KÖTÉSEK KARBANTARTÁSA

Síléc kötések: emeld meg és oldd ki a kötéseket, hogy megóvd „a rugót”.

- Emeld meg: emeld meg a sarkát, mint mikor a bakanccsal belebújsz a kötésbe.

- Meglazítás: egy lapos csavarhúzóval "lazítsd meg" a kötéseket, hogy minél kisebb legyen a nyomás a rugón. Elég meglazítani a csavart a kötés első vagy a hátsó részén. A kilazítás előtt jegyezd fel a kötés beállítását, hogy vissza tudd állítani a következő szezon elején!

Snowboard kötések: húzd vissza a háttámlát és zárd rá a csatokat. Ezzel megőrizheted a pántok formáját és a háttámla nem sérül meg tárolás közben. A kötések kisebb helyet foglalnak, ha a háttámla le van hajtva.

A felszerelés megfelelő tárolása a szezon végén - huzat

3/ A FELSZERELÉS TÁROLÁSA SZÁRAZ HELYEN

A síléc és snowboard tárolása során kerüld a talpak érintkezését durva felületekkel (beton, vakolt fal), mert könnyen sérülhet. A felszerelést ne tárold az erkélyen vagy a teraszon, és ne érje nap, mert az kiszárítja a talpat és a léc/deszka felső részét, így könnyebben megrepedhet a felülete.

Száraz helyen tárold, hogy megelőzd a rozsdásodást. A kerti szerszámos tároló nem alkalmas hely. Lehetőség szerint házon belül keress olyan tárolóhelyiséget (lehet garázs vagy pince is), ami nem nedves.

A felszerelést legjobb huzatban tárolni, függőlegesen. Ha nincs síléchez való pántod, ne rögzítsd egymáshoz, hanem tedd egymás mellé!

Most már mindent tudsz a sí- és snowboard felszerelés tárolásával kapcsolatban!Nincs más hátra, mint türelmesen kivárni a következő szezon kezdetét!

Ha tetszett a cikk, kérjük, értékeld. Ha kérdésed van, kérjük, tedd fel, örömmel válaszolunk rá.

Fedezd fel egyéb tanácsainkat!

a túrasíléc és fóka karbantartása a Wed'ze-vel

FÓKA KARBANTARTÁSA

Mint minden sí- és snowboard felszerelés, a túrasíléc és a fóka is igényel egy kis karbantartást, hogy megőrizze technikai tulajdonságait és a lehető leghosszabb ideig jó állapotban maradjon. Megosztunk veled néhány egyszerű praktikát! Itt elmondjuk, hogyan javasolt elvégezni.

Sísisak karbantartása - előzetes

Sísisak karbantartása

Fedezd fel, hogyan javasolt karbantartani a sísisakot a szezonban és a síszezon végén.