Hogyan mosd gépben a cipőket?

Hogyan mosd gépben a cipőket?

Sáros lett a cipőd legutóbbi kirándulás vagy séta során? Megmutatjuk, hogyan moshatod ki gépben, hogy visszanyerje eredeti tisztaságát.

Kimoshatom gépben a tenisz- vagy túracipőmet?

Igen, de körültekintően járj el: a bőr és velúr cipők tönkremennek a gépi mosástól ezek az anyagok nem bírják a vizet, különösen a vízbe áztatást.

Ha túracipőd vászonból, mesh szövetből, szövetből vagy szintetikus anyagból készült, könnyen új életet adhatsz neki, ha mosógépbe teszed.Természetesen a programot a cipő típusa és a szennyezettség mértéke alapján kell kiválasztanod.

Hogyan mosható egy fehér sportcipő mosógépben?

Hogyan mosható egy fehér sportcipő mosógépben?

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érd el, készítsd elő a cipőt alaposan, mielőtt a mosógépbe tennéd.Távolítsd el a cipőfűzőt, hogy külön moshasd. Ha szeretnéd beáztatni vagy fehéríteni, olvasd el cikkünket. fehér fűzők tisztítása. Cipőfehérítéshez is alkalmazhatod ezt a módszert.

Ha a cipőd nagyon sáros vagy poros, először távolítsd el róla a szennyeződést, oly módon, hogy többször vízbe mártod, lehetőleg kültéren. Ezzel elkerülheted a mosógép szűrőjének eltömődését. Egy kis kefe is alkalmas erre a célra.

Hogy csökkentsd a cipő mozgását a mosás során, tegyél be mellé olyan ruhákat, amelyeknek nem lesz bajuk, például vastag türülközőket. A gépben a cipők a dobhoz verődnek, és mivel keményebbek mint a ruhák, károsíthatják a dob forgatására szolgáló tengelyt.

Ha fehér vászoncipőd színe elhalványult, egy éjszakára áztasd meleg vízbe szódabikarbónával, vagy még jobb aktív oxigénes fehérítővel és egy kevés citrommal. Ezután mosd ki gépben folyékony mosószerrel és egy evőkanál szódabikarbónával vagy aktív oxigénes fehérítővel. A ragyogó fehérség garantált!

 • Hogyan mosd gépben a cipőket?

  Áztatás

  Meleg víz, aktív oxigénes fehérítő és kevés mosószer keverékében

 • Hogyan mosd gépben a cipőket?

  Hagyd hatni

  Áztasd a cipőt lavórban több órán keresztül. Lehetőség szerint egy éjszakán át.

 • Hogyan mosd gépben a cipőket?

  Gépi mosás

  Egy éjszaka áztatás után cipőd valamelyest már visszanyerte fehérségét.Ezután több törölközővel és egy kis mosószerrel tedd a mosógépbe.

Milyen programmal mosd koszos cipőidet a gépben?

A cipőd és a törülközők amiket a gépbe teszel mellé, készen állnak? Cipőid mosásához kímélő programot válassz.
Néhány mosógép rendelkezik speciális programmal cipőkhöz és tornacipőkhöz Ebben az esetben ezt válaszd. 

Máskülönben egy 30°-os program megfelelő.Tedd a cipőd egy mosóhálóba, ha van ilyened, hogy korlátozd a mozgását a mosógép dobjában. .

A legalacsonyabb centrifugálási fordulatszámot válaszd, hogy cipőd ne sérüljön a folyamat során.

Hogyan mosd gépben a cipőket?

Hogyan szárítsam meg a vászoncipőmet vagy az edzőcipőmet tisztítás után?

A cipő mosása tulajdonképpen csak egy részfolyamata a műveletnek. A cipőt ezután meg kell szárítani. Hagyd száradni néhány napig , (kivéve, ha szárítógépbe teszed), mert mielőtt újra felvennéd, tökéletesen száraznak kell lennie.

Ha rendelkezel olyan szárítógéppel aminek van "cipő, vagy edzőcipő" funkciója, akkor könnyű a dolgod. Ennek ellenére érdemes rendszeresen ellenőrizned a cipőt, hogy megállapítsd, kell- e hosszabb ideig szárítani, vagy már kiveheted a gépből.

Ha hozzám hasonlóan nincs szárítógéped, vagy géped nem rendelkezik ilyen funkcióval,akkor szabad levegőn, normál -szobahőmérsékleten- hagyd megszáradni.. Amit mindenképp kerülj el:ne tedd cipődet radiátorra vagy egyéb hőforrásra, annak érdekében, hogy gyorsabban száradjon. Ez az anyag károsodását vagy akár deformálódását is okozhatja.

A legelőnyösebb a cipőt szárítókötélen, jól szellőző, napfénytől védett helyen megszárítani.

A folyamat felgyorsítása érdekében, újságpapírt is tehetsz a cipőbe, amit kicserélhetsz amint átnedvesedett. .

Hogyan mosd gépben a cipőket?

Betehetem a cipőfűzőmet egyidejűleg a mosógépbe?

Igen, amennyiben megfogadtad a tanácsunkat, és már a mosási folyamat elején kiszedted a fűzőt a cipőből. Tedd mosózsákba,hogy ne szoruljon a dobba. Így a tornacipővel együtt a mosógépbe teheted, feltéve, hogy szövetből készült. Ezután már csak hagyni kell levegőn megszáradni.

Ha szeretnéd, hogy cipőfűződ visszanyerje eredeti fehérségét, a következőt tanácsoljuk.

Sportruházat tisztítása

Sportruházat tisztítása

Íme néhány tipp a sportruházatod és/vagy fitneszcipőd tisztításához. Ezek segítségével végleg búcsút mondhatsz a kellemetlen szagoknak!

Hogyan mossunk egy sapkát ?

Hogyan mossunk egy sapkát ?

Amint megérkezik a jó idő, a baseball sapka szinte le sem kerül a fejedről.De sok év hűséges szolgálat után úgy gondolod, hogy ráférne egy mosás ?De hogyan mosd a sapkád anélkül, hogy károsítanád az ellenzőjét ?

Sí- vagy snowboardkabát vízhatlanítása

Hogyan újíthatod meg a síkabát vízhatlanságát?

Idővel síruházatunk veszíthet technikai jellemzőiből. Tanácsaink segítségével megtanulhatod, hogyan vigyázz a sínadrágodra és a síkabátodra, és hogyan újíthatod meg a vízhatlanságukat. ‌Kövesd az útmutatót!

Hogyan tisztítsd a vízálló kabátot?

A vízálló vagy vízlepergető kabát karbantartása, mosása és javítása

Ragaszkodsz vízálló ruhadarabodhoz? Ebben a cikkben minden praktikát megismerhetsz ahhoz, hogy megfelelő karbantartással meghosszabítsd az élettartamát.