Hogyan mossuk a fehér cipőfűzőt ?

Hogyan mossuk a fehér cipőfűzőt ?

Cipőfűzőid elvesztették ragyogó fehérségüket és szeretnéd tudni, hogyan nyerd vissza eredeti állapotukat ?Elmondunk minden tisztítási trükköt, amelyek segítségével visszanyerheted a szövet cipőfűzőid fehérségét, ezáltal jól mutat majd a cipőiden !

A bőr cipőfűzők esetén a következő megoldásokat kerüld : vízzel mosni vagy áztatni a bőrt nagyon nagyon rossz ötlet !Egész egyszerűen egy fehér bőrfényesítő elegendő.

Milyem lépéseket kövess a fehér cipőfűzők vagy cipők tisztítása során ?

Hogyan mossuk a fehér cipőfűzőt ?

1 - Óvatosan húzd ki a fűzőt a cipőből. Ez nyílvánvaló, de mi azért vagyunk, hogy minden lépést elmagyarázzunk, ami a cipőfűző állapotának helyreállításával kapcsolatos.
2 - Keféld meg a fűzőt egy régi fogkefe segítségével.Így még szárazon eltávolítod a sarat, port vagy homokot, amelyek a városi séták során a cipőre ragadtak.
3 - Áztasd be a fűzőket egy tálba vagy vödörbe.Az optimális eredmény érdekében áztasd néhány órán keresztül fehérítős, szódabikarbónás stb. vízben. A fehérítés érdekében a legjobb a nátrium-perkarbonát.
4 - Dobd be a mosógépbe a fűzőket. Fel a fejjel, már majdnem kész vagy, és őszintén szólva ez a folyamat legkönnyebb része ! Csak a program hőfokára kell odafigyelned :biztosan nem szeretnéd, ha a fűzők összemennének, és kár lenne, ha az eddig belefektetett energiád hiábavaló lett volna.A cipőfűzőket tedd mosózsákba, elkerülvén, hogy a velük egyszerre mosott ruhák köré tekeredjenek.
5 - Szárítsd meg a cipőfűzőket.Mindenképp szabad levegőn szárítsd (szintén azért, hogy ne menjenek össze), lehetőleg napon, amely segít, hogy káprázatosan fehér színt érhess el !Ez sokáig eltarthat, tehát légy türelmes, mindjárt véget ér a megpróbáltatás !
6 - Fűzd vissza a cipődbe a ragyogóan fehér cipőfűzőidet !Eljött a várva várt pillanat, esténként vagy a városi séta közben nagyszerű cipőfűzőkkel jelenhetsz meg.

Hogyan mossuk a fehér cipőfűzőt ?

A fehérítős víz a legegyszerűbb tisztítási módszer fehér cipőfűzők esetén ?

A fehérítőszer fehérítő tulajdonságai jól ismertek, de ha a ezt választod, ügyelj arra, hogy megvédd ruháid, mivel fennáll a veszélye, hogy elszíneződnek. Az oldat kezelése során erősen ajánlott gumi vagy egyéb tisztításhoz használandó kesztyű viselése. 

💡 A fehérítőszer hígításának aránya mindig 1:4.. Ez azt jelenti, hogy ha egy teáscsészényi fehérítőt teszel a vödörbe, akkor 4 teáscsészényi vizet kell hozzáadnod.Természetesen soha ne használj higítatlan fehérítőt, és soha ne keverd a fehérítőt fehér ecettel, ammóniával vagy háztartási alkohollal.

Tehát, hígítsd fel a fehérítőt vízzel és egy kis mosószerrel, ha szükséges, hagyd ázni a cipőfűződet néhány percig, amíg a varázslat megtörténik. Ezután a szokásos mosószerrel, alacsony hőmérsékleten és fehér ruhákkal együtt (hogy a maradék fehérítőszer ne hagyjon foltot) beteheted őket a mosógépbe.

Hogyan mossuk a fehér cipőfűzőt ?

Hogyan fehérítsük a cipőfűzőt természetes termékekkel ?

A fehérítőszer nagyon hatékony fehér cipőfűzők esetén, de más összetevők vagy termékek, amelyeket esetleg már használsz az otthoni takarításhoz, szintén visszaállíthatják a piszkos vagy foltos cipőfűző fényét.

Hogyan mossuk a fehér cipőfűzőt ?

A szódabikarbóna vagy a nátrium-perkarbonát.

Ezek alapvető otthoni takarítószerek, amelyek csodákra képesek !

► Egy forró vízzel teli tálba vagy vödörbe önts 250 gramm szódabikarbónát és mosóport vagy mosogatószert,
► keverd össze, majd tedd bele a cipőfűzőt néhány órára ázni.

Ha a cipőfűződön makacs foltok vannak (a portalanítás után), ne habozz, keféld át fogkefével.Ezután a fűzőket beleteheted a mosógépbe a szokásos mosószer mellett egy evőkanál szódabikarbónával vagy még jobb esetben nátrium-perkarbonáttal.

A bikarbonát semlegesíti a rossz szagokat is,, ami a cipőfűzőknél ritkán hasznos, de az edzőcipőknél segíthet !Nyugodtan önts belőle egy keveset a kellemetlen szagú cipőbe, és hagyd rajta, amíg csak lehet, majd porszívózd fel.

Hogyan mossuk a fehér cipőfűzőt ?

Citromlé (vagy citromsav)

Nincs szódabikarbónád, de egy-két régi citrom ott hever a konyhapulton ?Jó hír, hogy a bennük lévő citromsav segít kifehéríteni a cipőfűződet

Tölts meg egy tálat vagy vödröt forró vízzel, szeleteld fel a citromot, és hagyd a citromszeleteket a vízben ázni a fűzőkkel és egy kis mosószerrel
Ahhoz, hogy a fűződ visszanyerje eredeti színét, nyugodtan hagyd őket az oldatban egész éjszakára. 

A mosógép mosószeradagolójába is tehetsz citromlevet.A citrom (vagy a benne lévő citromsav) vízkőoldó hatásának köszönhetően a mosógépet is ragyogóbbá és tisztábbá teszi.

Egy csésze mosószóda, amelyet feltétlen kesztyűt viselve kell kezelni, vagy háztartási fehér ecet forró vízben szintén segíthet fehéríteni a régi fűzőket. 

Miért nem elég csak egyszerűen bedobni a mosógépbe a cipőfűzőket ?

Talán elgondolkodtál azon, hogy a cikkben említett összes lépés valóban szükséges-e ahhoz, hogy a kedvenc fűzője ragyogó fehér legyen. Amint azt már valószínűleg te is tapasztaltad, a mosógép önmagában nem képes visszaadni a fényt az idővel kissé kifakult fehér ruháknak. Ezért javasoljuk, hogy mosás előtt teszteld a fenti módszereket.Te is megoszthatod tippjeidet a fehér fűzők ragyogásának visszanyeréséhez !

Mostanra már új életre keltetted a cipőfűződet, a fehér edzőcipőd ragyog, kollégáid és barátaid bókjainak örvendhetsz, akiket elkápráztat a meglepő ragyogás.Nyugodtan oszd meg velük ezt az oldalt, ha szeretnéd továbbadni tippjeinket !