TRIBAN RC520

REF: 8502389

TRIBAN RC520

2020

Üdvözölünk a Triban RC520 támogatási oldalon. Alumínium vázának és karbon villájának köszönhetően sokoldalú és kényelmes kerékpár. A hidraulikus tárcsafék kiegyensúlyozott fékerőt biztosít, a tubeless ready kerék csökkenti a defekt kockázatát. A Shimano 105 szett gyors és hatékony váltást nyújt.

A kerékpárod összeszereléséhez segítséget nyújt a bemutató videónk! Az összeszerelésnél különösen ügyelj a kormányszárra: A kormányszárat a kormányhoz rögzítő csavart 6Nm nyomatékkal javasolt meghúzni. Ellenőrizd!

3 / Karbantartás

Itt megtalálhatsz minden olyan információt, mely szükséges a kerékpárod jó állapotának megőrzéséhez.

A legfontosabb szerszámok

A kerékpárod karbantartását mindig a megfelelő szerszámokkal végezd.

A kerékpár tisztítása

1. lépés Zsírtalanítás 
2. lépés Tisztítás 
3. lépés Zsírzás

Mit javasolt ellenőrizni kerékpározás előtt?

Az alábbi cikkben találhatók azok az ellenőrző lépések, amelyeket javasolt minden kerékpáros út előtt elvégezni:

Mi a gumiköpeny megfelelő nyomása?

A gumiköpeny a kerékpár egyetlen olyan része, amely érintkezik a talajjal, ezért fontos, hogy megőrizzük felülete tapadásának minőségét. Ez annyit jelent, hogy megfelelő legyen a gumiköpeny nyomása. Erre vonatkozó javaslataink itt találhatók: 

A nyeregcső beállítása

Az üléspozíció helyes beállításához fontos, hogy a nyeregcső megfelelően legyen rögzítve. A laza nyeregcsőbilincs azzal a kockázattal járhat, hogy a nyereg kilazul és leesik kerékpározás közben. Ugyanakkor, ha túl erősen meghúzod, eltörhet a nyeregcső, melynek révén rongálódik a kerékpár. A nyeregcső meghúzását ezért nyomatékkulccsal végezd. Javasoljuk, hogy 6-7 Nm-re húzd meg. Ügyelj arra, hogy ne lépd túl a nyeregcsövön feltüntetett maximális magasságot.

Hogyan szereld fel a tubeless gumiköpenyt?

Mielőtt elkezdenéd a gumiköpeny felszerelését, ellenőrizd, hogy a felni valóban tubeless ready. Kövesd bemutató videónkban a tubeless gumiköpeny felszerelésének lépéseit.

Hogyan kerüld el a defektet?

A kopott gumiköpeny kockázatokkal jár: Nem tapad megfelelően és defektes lehet. Ebben a cikkben olvashatsz a defektvédelemről.

Mikor cserélj fékbetétet?

A fékbetétek állapotának felméréséhez, ellenőrizned kell a fékbetétek vastagságát. Ha kisebb, mint 0,5 mm, akkor javasolt kicserélni, mert ekkor a fékerő már nem megfelelően hatékony.

4 / Javítás

A GYIK között biztosan megtalálod minden kérdésedre a választ

Pedálok cseréje

Elhasználódtak vagy eltörtek a pedálok? Szeretnéd a patentpedált taposópedálra cserélni? Kövesd javaslatainkat! Ügyelj arra, hogy a bal pedál csavarmenete fordított. Ezért az óramutató járásával ellentétesen kell becsavarozni. A jobb pedál menete az óramutató járásával megegyező. Ügyelj arra is, hogy a megfelelő szerszám segítségével távolítsd el a pedálokat, ezek kicsavarozásához némi erő szükséges.

Mikor cserélj kormányszalagot?

Idővel a kormányszalag elhasználódik, ezért fontos lecserélni.

Zajos a tárcsa

Ha zajos a tárcsa: - Ellenőrizd, hogy a kerék állása megfelelő-e. Ehhez lazítsd meg a rögzítő csavart, majd húzd meg újra. - Ellenőrizd, hogy a fék megfelelően van-e beállítva. - Ellenőrizd, hogy a fékbetétek nem kopottak-e. - Ellenőrizd a fékbowdenek feszességét.  

A fék nem elég hatékony

Ha érzékeled, hogy a fék nem túl hatékony, több dolgot tehetsz: - Tisztítsd meg a tárcsát féktisztítóval. - Ellenőrizd, hogy a fékbetétek nem kopottak-e. - Ellenőrizd a fékbowdenek feszességét.

Hogyan cseréld ki a fékbowdeneket és a bowdenházat?

Szeretnéd a fékbowdeneket és/vagy a bowdenházat kicserélni? Kövesd a javaslatainkat!

Túlvált a váltó

Ha a racsni túlvált, ellenőrizd a következőket: 
- A hajtólánc nem kopott-e. 
- A bowdenek feszességét. 
- A váltótartófül nem hajlott-e meg. 
Ezután állítsd be a váltót.

A váltótartófül meghajlott vagy eltört

Ha a váltótartófül meghajlott vagy eltört, ki kell cserélni.  

Hogyan cseréld ki a kazettát?

Kopott a hajtólánc? Módosítani szeretnéd a kazettán a lánckerekek számát? A bemutató videónkban megnézheted, hogyan lehet kazettát cserélni. Megjegyzés: a kerékpáron a maximális kazetta mérete: 11 - 34.

Hogyan cseréld ki a lánctányérokat?

Elhasználódtak a lánctányérok? Módosítani szeretnéd a fogak számát? A lánctányérok egyszerűen kicserélhetők. Imbuszkulccsal lazítsd meg a csavart, amely a lánctányért tartja. Majd helyezd fel az új lánctányért. Ezen a kerékpáron, a lánctányér minimális mérete: 34T.

Hogyan cseréld ki a váltóbowdeneket és a bowdenházat?

Szeretnéd a váltóbowdeneket és/vagy a bowdenházat kicserélni? Kövesd a javaslatainkat!

5 / Alkatrészek

Alkatrészt keresel? Fedezd fel alkatrész kínálatunkat!

7 / Útmutatók

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.