Trambulin: Mi a teendőm, ha beköszöntött a jó idő?

Trambulin: Mi a teendőm, ha beköszöntött a jó idő?

Az idő melegszik, hosszabbodnak a nappalok, a gyerekeket szétfeszíti a sok energia....itt az idő, hogy a trambulin újra a figyelem középpontjába kerüljön! Ha követted a téli karbantartásra vonatkozó tanácsainkat, igen egyszerű lesz a dolgod!

Na végre, eljött a várva várt esemény! A trambulinod felállítása. Először is nagyon fontos a termék alapos átvizsgálása, mielőtt gyermeked újra használatba veszi! A tél elmúltával az alábbi kérdések gyakran felmerülnek: Miért nyikorog a trambulinom? Mikor érdemes az ugrófelületet lecserélni? Íme a tervezőcsapatuk ajánlásai és válaszai.

A trambulin felállítása

1. LÉPÉS: A trambulin összeszerelése az összes alkatrész felhasználásával.

Amennyiben a téli zord időjárás miatt a trambulinodat darabjaira kellett szétszedni, keresd meg az alkatrészeket és kövesd az összeszerelési útmutató egyes lépéseit. Kezdd az oszlopok, az ugrófelület és a háló felhelyezésével. Keresd meg a széltől védett helyét és gondoskodj a trambulin újbóli rögzítéséről, nehogy a szél feldöntse.

A trambulin átvizsgálása

2. LÉPÉS: A trambulin átvizsgálása

Mielőtt gyermeked újra birtokba veszi a trambulint, ellenőrizd annak állapotát:

- Ellenőrizd, hogy a téli hónapok alatt a csavarok nem lazultak ki,
- Ellenőrizd a  rugók állapotát: épek (nincsenek rozsdanyomok), nem nyúltak ki (3-4 cm-nél jobban nem szabad nekik megnyúlni)
- Ellenőrizd továbbá, hogy a rugóvédő szivacsok kellően takarják a kívánt területet
- Ellenőrizd a rugók és a háló közötti zsinór elhelyezkedését
- És végül bizonyosodj meg a többi alkatrész kifogástalan állapotáról is, mint például az ugrófelület vagy a háló! Az erős napsütés, eső, hó és a szélsőséges hőmérséklet ugyanis csökkentheti ezen alkatrészek tartósságát. Amennyiben szükséges, cseréld ki őket.

A trambulin megtisztítása

3. LÉPÉS: A trambulin megtisztítása

A téli hónapok alatt a hálón és az ugrófelületen nagy valószínűséggel szennyeződés rakódott le. (Függetlenül attól, hogy kinti vagy benti helyen tároltad).Ezek megtisztításához használj puha rongyot és langyos, szappanos vizet. Nem javasoljuk a gyermekre vagy a környezetre mérgező hatású súrolószerek használatát, mert károsíthatják a trambulint. Hasonló okokból kifolyólag a magasnyomású mosó pisztoly alkalmazása is kerülendő.

Mi a teendő sérült trambulin esetén?

Minden hibás alkatrészt ki kell cserélni a használati útmutatóban leírtak szerint.
Tekintsd meg a trambulinoddal  kompatibilis alkatrész kínálatunkat.

Ugrófelület

Mikor érdemes az ugrófelületet lecserélni?

Amennyiben követted a trambulin "átteleltetésére"" vonatkozó ajánlásainkat, az ugrófelület állapota a jótállás ideje alatt nem jelenthet gondot. Így annak lecserélését csakis látványos, külső behatásból származó állapotromlás esetén javasoljuk.

Fontos azonban, hogy erről minden évben megbizonyosodj a használatbavétel előtt! Ha tehát az ugrófelület szakadt, lyukas, rétegesen hámlik, az azonnali cserét tanácsoljuk.

Az ugrófelület egyébként egy egész nyaras napsütéstől elszíneződhet. Ez egy természetes jelenség, ami viszont nem befolyásolja az ugrálás minőségét. Ugyanakkor a rendszeres ellenőrzés nagyon fontos, különösen a hosszan tartó kánikula alatt/után.

Rugók

Mit a teendő, ha nyikorog?

Miért ad ki a trambulinom nyikorgó hangot?
A közhiedelemmel ellentétben, a trambulin nyikorgását a váz egyes részei és különösen a keret és a lábak csatlakozását lehetővé tevő T-idomok okozzák és nem a rugók. Ez semmilyen módon nem befolyásolja a trambulin normál használatát, és nem jelent veszélyt gyermeked számára.. A zaj azonban bosszantó, ezért kerestünk a probléma megoldást. Így kertedbe visszaköltözhet a béke és a szomszéddal újra beszélőviszonyba kerülsz:).
Nicolas, a Decathlon minőségért felelős csapat vezetője találta meg a szükséges "receptet". A saját nyugalma és két trambulinfüggő gyermeke örömére.

A trambulin nyikorgó hangjának megszüntetésre tett ajánlások

1. Távolítsd el az ugrófelületet, hogy a rugókon keletkező nyomást megszüntesd.
2. Juttass be egy adag kenőzsírt a T-idomok belsejébe, valamint a felszerelendő alkatrészekre (lábak és keret). Ne lepődj meg, viszonylag nagy mennyiségű zsírra lesz szükséged az összes érintkezési felület befedéséhez (kb. a tubus felére). 3. Szereld újra össze a trambulint.

És láss csodát, vége a kellemetlen hangnak!
Egy egész nyaras tesztelés után elmondható, hogy a szer bevált. Nicolas-éknál még a legnagyobb szaltóverseny közepette is lehet hallani a légy zümmögését!

Trambulinnal kapcsolatos tanácsaink

Hogyan tartsam karban trambulinomat télen?

Hogyan tartsam karban trambulinomat télen?

Íme valamennyi tanácsunk e témában.