Hogyan waxold a snowboardod ?

Hogyan waxold a snowboardod ?

Nemrég vásároltál új snowboardot, vagy már néhány szezon óta használod azt, és szükséges waxolni? Elmagyarázzuk, hogy mikor és hogyan waxold a deszkád.

A snowboard waxolást nem lehet improvizálni. Íme, a mi tippjeink arról, hogyan és mikor waxold a snowboardodat.

MIÉRT KELL WAXOLNI A SNOWBOARDOT ÉS MIBŐL ÁLL A FOLYAMAT ?

Egy vagy két szezon óta használod a snowboardodat, és veszített a csúszás minőségéből ?Vagy most vásároltál új vagy használt deszkát ?Ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a snowboardodból, waxoltatnod kell, vagy saját magadnak kell waxolnod.

Hogyan waxold a snowboardod ?

Mi az a wax és miért kell waxolni a snowboardodat ?

Amit mi waxnak  hívunk, az valójában  egyfajta viasz, amit megolvasztunk, hogy beborítsa a snowboard azon részét, amely érintkezik a hóval.

A waxolás egy viaszréteg hozzáadása a deszka alapjához.

A viasz biztosítja a snowboard hibátlan siklását.Emellett javítja a deszka kezelhetőségét, és védőréteget képez a talpán. A waxolás a snowboard éleit is védi, korlátozva azok nedvességgel való érintkezését.

Hogyan waxoltass (vagy waxolj te magad) snowboard deszkát ?

A snowboard (vagy síléc) waxolását rendszeresen kell végezni.De ezzel nem vagy sokkal előrébb, 
sőt, bíznod kell az érzéseidben : ha azt tapasztalod, hogy nem úgy siklika deszka, mint régen, itt az ideje, hogy ellenőrizd a talpát, hogy nem sérült-e meg. Ha nincsenek különösebb hibák, itt az ideje egy könnyű wax réteg felvitelének.

Ha a talpa kifehéredett és száraznak tűnik, akkor nagy szükség van egy waxolásra ! Hogy őszinte legyek, még egy kicsit el is késtél, de nincs olyan, amit ne tudnál bepótolni.

Egyes versenyzők szeretik ezt a szezon elején megtenni, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki belőle anélkül, hogy aggódniuk kellene emiatt. Mások a szezon végén, hogy megvédjék az alapot és az éleket, amikor a snowboardot nem használják.

HOGYAN WAXOLD MEGFELELŐEN A SNOWBOARD DESZKÁD ?

A jó waxolás viszonylag kevés időt vesz igénybe, feltéve, hogy rendelkezel a megfelelő felszereléssel. Mint a barkácsolásnál gyakran, itt is az előkészületek tartanak a legtovább!

MILYEN ANYAGGAL WAXOLD A SNOWBOARDOT ?

➡️ Egy rongy
➡️
Wax (a forró waxoláshoz)
➡️ Wax vasaló
➡️ Egy stabil asztal, amelyre a snowboardot rá lehet helyezni
➡️
Waxkaparó
➡️
Kefe (nejlon)

) Ha a snowboard már be lett waxolva, szükséged lesz waxeltávolítóra is, hogy eltávolítsd a maradványokat az új réteg felvitele előtt.

Ha nincs wax vasalód, használhatsz egy régi vasalót is.
⚠️ De vigyázz, ha egyszer már megolvasztottad vele a waxot, nem használható másra. Másrészt a régi vasalók valószínűleg túl forróak, ezért csak a tapasztaltabbak használhatják őket.

A snowboard (vagy síléc) waxolásához szükséges összes felszerelés
megvásárolható egy sportboltban.Minden szükséges tartozékot tartalmazó készletek állnak rendelkezésre. Könnyítsd meg az életed !
Osszd meg a költségeket a társaiddal, és szervezz waxoló esteket. Ez sokkal motiválóbb, és biztos, hogy találsz egy lelkes barátot, aki az első alkalommal segít.

Hogyan waxold a snowboardod ?

Készítsd elő a snowboardot a waxolásra

Ha a snowboardod új, elég, ha az orrtól a farig letörlöd az alját.

Ha egy deszkát újrawaxolsz, szánj időt a talp megtisztítására a kaparó és a kefe segítségével. Ha ez nem elég az összes wax eltávolításához, a waxeltávolító nagyon hasznos lesz.

Bármit is teszel, mindig a siklás irányában dolgozz!

A snowboard waxolása

Itt a forró waxolásról beszélünk.Ha hideg waxod használsz (folyékony vagy pálcikás), ezt a részt kihagyhatod. A forró waxolás ajánlott az egész szezonban tartó eredmények érdekében.

👉 Kezdd a wax vasalómelegítésével. Alacsony hőfokon kell lennie, hogy át tudj menni a snowboard alján anélkül, hogy az megsérülne, és megolvassza a waxot anélkül, hogy megégetnéd azt.

👉 Futtasd végig a wax vasalót a talpon, a siklás irányában, hogy porózussá tedd, így könnyebben felszívódik a wax.

👉 Ideje cseppenként megolvasztani
a waxot a talpon. A talp felszív egy kis waxot, de jobb, ha óvatosan bánsz az adaggal.

👉 Ezután a vasalóval vasald ki a talpat (dans (a siklás irányába)egyetlen, minél folyamatosabb mozdulattal !Ez lehetővé teszi a wax egyenletes eloszlatását a teljes talpon.

👉 Most pár órát pihenhetsz ! Hagyd a snowboardot szobahőmérsékletűre hűlni (ne legyen túl meleg, különben a wax soha nem szilárdul meg).

👉 Miután a snowboard és a wax kihűlt, a waxkaparóval lekaparhatod a felesleget.

👉 Keféld át a talpat  (mindig a siklás irányába) nejlon kefével (vagy lószőrrel, ha igazán elegáns szeretnél lenni).Eltávolítod a waxmaradványokat, és kis barázdákat képzel a friss waxban, ami tovább optimalizálja a deszka siklását.

⚠️ Figyelem : a friss wax megragad!És mielőtt észrevennéd, hirtelen elkezd csúszni, és aztán puff, hihetetlenül csúszik. Legyél készenlétben, amikor felveszed a snowboardod a waxolás utáni első pár alkalommal.

 • Hogyan waxold a snowboardod ?

  a waxot megolvasztása a talpon.

 • Hogyan waxold a snowboardod ?

  vasald ki a talpat

 • Hogyan waxold a snowboardod ?

  kapard le a viaszkaparóval

 • Hogyan waxold a snowboardod ?

  a talp kefélése

Hogyan waxold a snowboardod ?

Kell-e waxolni az új snowboard deszkát ?

A válasz IGEN !
Védi a snowboard talpát már az első siklástól kezdve.És egy jól védett talp hosszabb ideig marad jó állapotban !De ha még mindig kétségeid vannak, kérj tanácsot a Decathlon áruházban ahol a snowboardodat vásárolod !Ne feledd, hogy a waxolás a deszka karbantartásának része, és időről időre el kell végezni (vagy elvégeztetni).

Hogyan waxold a snowboardod ?

Segítségre van szükséged Decathlonos termékeddel kapcsolatban ?

"Használati utasítás, összeszerelés, pótalkatrészek, műhelyszolgáltatások... Vásároltál nálunk és segítségre van szükséged?
Támogatási oldalunkon megtalálod a termékedhez szükséges összes segítséget !"

MÉG TÖBB SNOWBOARD ÚTMUTATÓ...

Síléc és snowboard javítása - előzetes

Síléc és snowboard javítása

Laurent Cardot, a Decathon műhely munkatársa elmagyarázza, mikor és hogyan javasolt elvégezni a felszerelés karbantartását, hogy a legjobbat hozd ki belőle a pályán.

snowboard karbantartás

A snowboard waxolása és élezése

A snowboard karbantartása rendkívül fontos az élettartama és a siklás minősége szempontjából. Tekintsd meg tanácsainkat és ápold a talpat snowboard waxoló készletettel, hogy optimalizáld a talp siklását.