PLAY 5 LILA

Ref: 8376493, 8376494

OXELO PLAY 5 ROLLER

2013

A PLAY 5 roller szolgáltatói oldalán megtalálod az útmutatót, a karbantartási tanácsainkat és a bemutatóvideóinkat a roller javításához.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK ÉS KARBANTARTÁS

Hogyan használható biztonságosan a roller?

Javasoljuk, hogy minden használat előtt és után ellenőrizd a roller állapotát, az abnormális alkatrészmozgásokat, repedéseket, éles széleket és a rögzítéseket. A kerekek és a csapágyak kopóalkatrészek, ezeket is rendszeresen ellenőrizd, és szükség esetén cseréld le őket. A roller javításához és az élettartamának növeléséhez.

Milyen típusú védőfelszerelést használj?

Ahogy minden sportághoz, amely esések kockázatával jár, ajánlott a védőfelszerelés viselése: sisak, térd- és könyökvédő.

Védelem
HOGYAN TÁROLD A ROLLERT?

Beltéren: A legegyszerűbb megoldás, ha találsz neki egy helyet (vagy csinálsz egyet): otthon, munkahelyen, barátoknál. A rollert így a falhoz, az ajtó mögé, az íróasztal alá vagy egy tárolóba (csomagtartóba, szekrénybe) helyezheted, ami még könnyebb, ha összecsukható.

Egy táskában/tokban: Azoknak, akik összecsukható rollerrel rendelkeznek, egyszerűbb a roller tárolása, mert így feleannyi helyet foglalnak. Így mindig elérhető távolságban tarthatod összecsukva, egy táskában vagy akár egy tokban, amelyet könnyű lesz hordozni, bárhová is mész.

Egy rollertartón: Pontosan úgy, ahogy az úton is rollerezel: tárold stílusosan és egyedien! A rolleredet ezért egy tartóba állíthatod: a földön állva megtartja a rollert függőlegesen a keréknél fogva; vagy tedd a falra egy fali tartó segítségével, mint a kerékpárokat.

support
Hogyan őrizd meg a roller állapotát?

Takarékoskodj a fékkel

A fék rendszeres használata a hátsó kerék kopását okozza, ami elveszítheti kör alakját és helyenként elkophat. Ennek elkerülése érdekében inkább tedd le a lábad, amikor lehetséges. Vagy finoman nyomd le a fékgombot (lassabban fékezel le, de megóvod a kereket).

Kerüld a vízben vagy koszos úton való rollerezést!

Ha vízben rollerezel, gyorsabban elhasználódnak a kerék belsejében található csapágyak. Egyéb tapasztalható kár: a fellépő csúszásmentes felülete veszít a tapadásából, és elveszítheted az egyensúlyodat. A megoldás egyszerű: rollerezz száraz aszfalton és kerüld a víztócsákat, homokos vagy földes utakat.

"A tisztaság fél egészség"

A roller tisztán tartása a legegyszerűbb és leghatékonyabb gesztus a karbantartásához. Mindig ajánlott egy törlőronggyal megtörölni a csapágyak környékén, és a kosznak leginkább kitett részeken (kerekek, kormánycsapágy, fellépő, stb.) Ennek az egyszerű gesztusnak köszönhetően elkerülheted a por felhalmozódását és a roller alkatrészeinek működésében bekövetkező kellemetlenségeket.

 

 

karbantartás

A jótállással és szavatossággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.