Roller karbantartása és javítása

Roller karbantartása és javítása

A rollerezés a szenvedélyeddé vált? Akkor tudnod kell, hogy a rollert rendszeresen karban kell tartani! Tekintsd meg a tanácsainkat, és a bemutatóvideóinkat.

A kopás megelőzése, a roller javítása, a csapágyak karbantartása és az elhasználódott alkatrészek cseréje... Ahogy az autó és a kerékpár, a roller is igényli a minimális karbantartást.

1/ Takarékoskodj a fékkel

Takarékoskodj a fékkel A fék rendszeres használata a hátsó kerék kopását okozza, ami elveszítheti kör alakját és helyenként elkophat. Ennek elkerülése érdekében inkább tedd le a lábad, amikor lehetséges. Vagy finoman nyomd le a fékgombot (lassabban fékezel le, de megóvod a kereket).

2/ Kerüld a vízben vagy koszos úton való rollerezést!

Ha vízben rollerezel, gyorsabban elhasználódnak a kerék belsejében található csapágyak. Egyéb tapasztalható kár: a fellépő csúszásmentes felülete veszít a tapadásából és elveszítheted az egyensúlyodat. A megoldás egyszerű: rollerezz száraz aszfalton és kerüld a víztócsákat, homokos vagy földes utakat. Olvasd el a praktikus útmutatónkat, hogy megtudd, mit tegyél, ha esős időben rollerezel.

Roller karbantartása és javítása

3/ Töröld át egy törlőronggyal!

A roller tisztán tartása a legegyszerűbb és leghatékonyabb gesztus a karbantartásához. Mindig ajánlott egy törlőronggyal megtörölni, a csapágyak környékén és a kosznak leginkább kitett részeken (kerekek, kormánycsapágy, fellépő, stb.) Ennek az egyszerű gesztusnak köszönhetően, elkerülheted a por felhalmozódását és a roller alkatrészeinek működésében bekövetkező kellemetlenségeket. Ráadásul teljességgel lehetséges a roller szállítása úgy, hogy nem leszel piszkos. Kövesd az útmutatónkat!

4/ Holtjáték kiküszöbölése

Egy imbuszkulcs segítségével rendszeresen húzd meg a keréktengelyeket. A tengelyek gyorsabban elhasználódnak, ha holtjáték van az első kerék és a villa, vagy a hátsó kerék és a lap között. Ugyanígy járj el a kormánybilinccsel is, amely kilazulhat és elmozdíthatja a kormányt.

Ha szükséges, áruházainkban készséggel állnak rendelkezésedre, de ha szeretsz barkácsolni, kövesd a videónkban bemutatott lépéseket a javításhoz.

5/ "Pótkerék"

A leggyakrabban a hátsó kerék kopottabb, mint az első, mert azt éri a legnagyobb igénybevétel gurulás közben. Időnként szereld le a két kereket, és cseréld meg az elsőt a hátsóval, hogy egyenletesen kopjanak. Szükség esetén műhelytechnikusaink ebben is tudnak segíteni. Másik opció: tekintsd meg a videónkat, hogy te magad is elvégezhesd ezt a javítást.

6/ Menjen olajozottan a munka!

Fújj szilikonolajat a kerekekre (spray formájában), miközben forgatod őket. Ezzel elősegíted a kerekek akadálytalan forgását, és a nagyobb sebesség elérését kisebb erőfeszítéssel. Tekintsd meg rövid magyarázó kisfilmjeinket az Easyfold rendszer olajozásáról , szétszerelve vagy szétszerelés nélkül.

7/ Elhasználódott alkatrész cseréje

A rolleralkatrészek sajnos nem tartanak ki az örökkévalóságig, olykor le kell cserélni egy elkopott kereket, a gripet, amely veszített a tapadásából... Tekintsd meg az alábbi videót, hogy megtanuld kicserélni a hátsó féket.