Hogyan tisztítsd polár ruházatodat?

Hogyan tisztítsd polár ruházatodat?

Fontos megfelelően tisztítani polárkabátodat, hogy tartós maradjon, és megőrizze minőségét.

A polár: Ez egy olyan alapvető ruhadarab, amit mindig a táskádban tartasz, és amit szívesen viselsz túrázás közben, amint lehűl a levegő. Magas műszál tartalmú, nagyon puha, kényelmes anyag, amely ideális őszi időben: kiválóan hőszigetel, ha hidegebbre fordul az idő. Technikai és stílusos viselet, ideális választás sportoláshoz és a mindennapokban.
Ahhoz pedig, hogy tartós maradjon, megfelelő módon kell tisztítani.
Mint minden ruhadarab, a polár is koszos lesz a túrázás vagy a mindennapi tevékenységek során.
A foltok mellett a rossz szagok is bent ragadhatnak és előfordulhat bolyhosodás.
Íme néhány tanács, hogyan tisztítsd a polárt kézi vagy gépi mosással.

Hogyan tisztítsd polár ruházatodat?

Különböző tisztítási, mosási módszerek polárhoz

Mindenekelőtt fontos, hogy elolvasd és ellenőrizd az adott ruhadarabon található ápolási címkét.. Ezek a megfelelő utasítások, amiket követni kell: megmutatják, hogy mosógépben mosható-e, a programokat, hőmérsékleteket stb.
Ez egy jó elsődleges útmutató, hogy a polárodat megfelelően tisztítsd!

Hogyan tisztítsd polár ruházatodat?

Hogyan mosd ki a polárodat kézzel?

Dönthetsz úgy, hogy kézzel mosod ki a polárodat (miközben edzed a karodat) mosóporral vagy háztartási szappannal.Ez a módszer koptatja a legkevésbé az anyagot, és így a polár megőrzi minőségét.

Áztasd be a polárt egy vízzel teli mosdótálba.Ezután dörzsöld át háztartási szappannal, különös figyelmet fordítva kívül-belül a gallérra és a hónaljra. Hagyd ázni, majd öblítsd le tiszta vízzel.

Ezután, szárítsd meg a polárt a levegőn vagy kint a szabadban. Kiakaszthatod egy vállfán például az ablakba, hogy jól átjárja a szellő.

Hogyan mosd ki a polárt mosógépben anélkül, hogy megrongálódna?

A polárt mosógépben is kimoshatod. Ehhez válaszd ki a megfelelő hőmérsékletet, hogy jó állapotban maradjon, és ne károsodjon az anyag.Válassz 30°C-os szintetikus programot vagy kímélő mosást.
És, hogy még jobban megőrizd a polár anyag épségét, tedd a ruhadarabot kifordítva egy mosózsákba, miután az összes cipzárát felhúztad.

Hogyan tisztítsd polár ruházatodat?

Hogyan centrifugázzam a poláromat?

A centrifugálási fázisban a centrifugálási sebesség ne lépje túl az 1000 fordulatszámot.
Ne szárítsd szárítógépben és ne vasald a polárt, mivel a túl nagy hőhatás károsíthatja a kabát minőségét.

Hogyan tisztítsd polár ruházatodat?

Hogyan marad a polár puha?

Fontos, hogy megfelelően tisztítsd polárkabátodat, hogy tartós maradjon, és megőrizze minőségét.Ha megfelelően tisztítod, puha marad.Az anyag kis mértékben gyűrődik csak, így nem igényel vasalást.

Hogyan tisztítsd polár ruházatodat?

Hogyan késleltessem a bolyhosodást?

A bolyhosodás a használatból eredendően teljesen természetes jelenség. A polárra gyakorolt dörzsölés hatására keletkeznek ezek a kis anyagpamacsok. A könyök, az alkar, sőt a hónaljtól a csípő felső részéig húzódó terület erősen ki van téve a súrlódásnak.
Minden esetre javasoljuk, hogy a lehető legkevesebbet mosd (géppel, kézzel) a polárt.A foltokat igyekezz inkább célzottan kimosni.
A bolyhok eltávolításához használhatsz eldobható borotvát, majd végezetül egy ruhatisztító hengerrel megszabadulhatsz az állatszőrtől, cérnától, portól és minden egyéb maradványtól.

Hogyan tisztítsd polár ruházatodat?

TUDTAD?

Polárjaink két eljárásnak köszönhetően környezettudatos módon készülnek:
- Újrahasznosított poliészter fonal gyártása zúzott műanyag palackokból.
- Dope-dyed: ez egy pigmentációs eljárás, amely lehetővé teszi, hogy a színt közvetlenül a fonalhoz adjuk hozzá, és nem a kész anyagot színezzük. Így nagy mennyiségű vizet takaríthatunk meg.

Még több tanács: 

Hogyan tisztítsd a vízálló kabátot?

A vízálló vagy vízlepergető kabát karbantartása, mosása és javítása

Ragaszkodsz vízálló ruhadarabodhoz? Ebben a cikkben minden praktikát megismerhetsz ahhoz, hogy megfelelő karbantartással meghosszabítsd az élettartamát.