Hogyan kell megjavítani egy elszakadt sátrat?

Hogyan kell megjavítani egy elszakadt sátrat?

A használat során megrongálódott a sátrad? Fedezd fel tanácsainkat a sátor élettartamának meghosszabbításához!

A sátrad már sok kalandban elkísért, de most számos hibája jött elő:vízhatlan képessége csökkent, szakadások vagy lyukak keletkeztek a ponyván vagy a matracon, meggyengültek vagy eltörtek a rudak? Megosztjuk veled a sátrad élettartamának meghosszabbítására vonatkozó tippjeinket. És ha bármelyik javítást túl bonyolultnak találnád, kérj időpontot a Decathlon áruházakban működő műhelyek egyikébe!

Hogyan kell megjavítani egy elszakadt sátrat?

Hogyan kell megjavítani egy szakadt sátorponyvát?

Keletkezett egy szakadás a sátradon, amit szeretnél megjavítani, hogy meghosszabbítsd az élettartamát?

► Milyen ragasztót használjak a sátorponyva javításához?

A sátorponyva javításakor fontos, hogy az anyaghoz megfelelő ragasztót alkalmazz.Ha nem megfelelő ragasztót használsz, a javítás nem lesz elég tartós, így a művelet felesleges volt. A legegyszerűbb módszer a javítókészlet használata, ha a sátrad poliészterből készült. A készlet általában könnyen felragasztható öntapadó foltokból áll. Amennyiben a szakadás nagyon hosszú, de keskeny, akkor szerezz be egy tekercs ragasztószalagot.  Ezután egyszerűen vágj le egy megfelelő méretű darabot a szalagból, és ragaszd fel a szakadásra. Valószínűleg szükséged lesz egy segítő kézre, aki segít felvinni a ragasztót anélkül, hogy buborékok vagy gyűrődések keletkeznének rajta . A gyűrődéseket mindenképp kerüld el, mivel ezeken a részeken az eső beszivároghat, különösen a dupla ponyván (a hálófülke felett található ponyva).

✂️ Vágd a foltot a szakadás méretére és formájára,  mindenhol legalább 1 cm ráhagyással, hogy teljesen befedje a lyukat. Az öntapadó foltot az alábbi bemutató videóban látható módon ragaszthatod a belső oldalra. De a szakadás belső és külső oldalára is ragaszthatod , így a folt hatékonyabban véd az esőtől, főleg ha a repedés a dupla ponyván van.

Ha a sátrad pamutból készült, akkor válassz egy vasalható foltot, vagy ha a szakadás viszonylag kicsi, akkor akár saját magad is megvarrhatod!
Javítsd meg sátrad dupla ponyváját ragasztószalaggal a videónk segítségével, kevesebb mint egy perc alatt:

Kiegészítő javításokra van szükség a sátradon?

Hogyan kell megjavítani egy elszakadt sátrat?

Hogyan kell megjavítani egy sátor cipzárját?

Ha nem megfelelően záródik vagy magától kinyílik a sátor cipzárja, akkor még a következő bivakolós éjszaka előtt meg kell javítani. Persze előfordul, hogy éppen lefekvés előtt veszed észre, hogy a cipzár nem működik. Találj ki egy megoldást a sátor lezárásához még lefekvés előtt, és sokkal nyugodtabb leszel.

Nem egyforma javítást igényel a cipzár, ha a húzó (vagy a kocsi) már nem működik rendesen, vagy ha a cipzár fogai sérültek meg.
A kocsi cseréje viszonylag egyszerű, különösen bizonyos márkák cipzárjai esetében, amelyeken a kocsi könnyedén felhelyezhető a fogazatra, miután a hibás kocsi el lett távolítva.
Ugyanakkor a teljes cipzár cseréjét szakemberre kell bízni.
Ennek ellenére néha a legegyszerűbb dolgok segítenek átvészelni az éjszakát a sátorban. Ha nem csúszik megfelelően a cipzár, akkor egy fogkefével súrold meg a fogazatát, hogy eltávolítsd a homokszemcséket. . Néhány csepp szilikon- vagy varrógépolaj segítségével a cipzár könnyen csúszik ma

Hogyan kell megjavítani egy elszakadt sátrat?

Egyéb javítandó elemek a ponyván kívül:rudazat, zsinórok stb.

Nem a ponyva az egyetlen része a sátradnak, ami károsodhat, különösen, ha rendszeresen használod.

Eltörtem egy rudat, hogyan javítsam meg?

A ragasztószalag hasznos lehet vészhelyzetre.A törés súlyosságától függően a rúd 2 részét össze lehet vele ragasztani. És, majd ha visszatérsz a civilizációba, a Decathlon online áruházában vásárolhatsz csere sátorrudat, hogy meghosszabbítsd a sátor élettartamát.
Készítettünk egy videót is, amely segít a sátorrúd cseréjében:

Ha 2 Seconds sátrad van ⤵️ 

Ha bivak vagy kempingsátrad van: 

Egy üvegszálas rúd gumiszalagja cserére szorul?

Készítettünk ehhez is egy videót ⤵️

A felfújható sátrad egyik rúdja kilyukadt?

Ha egy felfújható sátor büszke tulajdonosa vagy, tudd, hogy ennek a sátornak a rudazata nem ugyanolyan, mint egy hagyományos sátor üvegszálas rudazata. A lyukas sátorrudakat azonnal meg tudod javítani   a kerékpár defektjavító készletéhez hasonló foltokkal. De  a felfújható rúd belső légkamráját ki is cserélheted. Ez hosszabb időt vesz igénybe, de így a sátrad hosszú évekig használható marad.

Kilyukadt a sátoraljad?

A sátoralj megvéd a nedvességtől, ami az éjszaka folyamán a talajból felszivároghat. Előfordul azonban, hogy több év használat után lyukak keletkeznek rajta. A javítás előtt tisztítsd meg, például egy szivaccsal, hogy eltávolítsd a port és a homokszemcséket. A legjobb, ha, azonnal megjavítod, amint észreveszed, nehogy kitáguljon a lyuk.
Ugyanaz a ragasztószalag, amelyet a sátor dupla ponyvájának javításához használtál, a sátoralj javítására is bevethető. Ragaszd a ponyva mindkét oldalára, hogy a javítás tartós maradjon. Beszerezhetsz egy vízhatlan sátoraljat is, amelyet a sátor alá tehetsz: így kevésbé kopik at alja, és eső esetén védelmet nyújt a víz beszivárgása ellen.

💡 tudtad?

A Decathlon sátrak  mára teljes mértékben javíthatóak. Csapataink sokat dolgoztak azon, hogy a sátor minden része javítható legyen, akár az otthonodban, akár műhelyeink egyikében.Az alkatrészek rendelkezésre állásán javítottunk, hogy minden vásárló számára könnyen elérhetőek legyenek. És ha nem találod az áruházban azt, amire szükséged van, a Decathlon-műhelyek készséggel segítenek a javítás minden szakaszában.

Remélem, minden kérdésedre megtaláltad a választ a sátrad javításával kapcsolatban. Ha mégis további kérdéseid adódtak, a Decathlon áruházak műhelyszolgáltatásai a rendelkezésedre állnak.Nézz körül a műhelyszolgáltatások weboldalán: A https://support.decathlon.hu/ oldalon megtalálod az összes szolgáltatást, online foglalhatsz időpontot, vagy megnézheted az oktatóvideókat, hogy magad végezd el a javításokat!

Hogyan kell megjavítani egy elszakadt sátrat?

Segítségre van szükséged egy Decathlon-termékkel kapcsolatban?

"Használati vagy összeszerelési útmutatásra, alkatrészekre vagy szerviz szolgáltatásra van szükséged? Nálunk vásároltál és kérdésed van valamelyik termékünkkel kapcsolatban?
Ügyfélszolgálati oldalunkon minden segítséget megkapsz. "

Még több tanács:

Hogyan kell impregnálni a sátrat?

Hogyan kell impregnálni a sátrat?

A sátrad már számos alkalommal használatba volt véve, és a vászon már nem tölti be jól a szerepét? Itt az ideje megismételni az impregnálást!Kövesd az útmutatót!

Cipzárjavítással kapcsolatos útmutatónk: Sátor, árnyékoló, ruházat

Cipzárjavítással kapcsolatos útmutatónk: Sátor, árnyékoló, ruházat

Egy törött cipzár, legyen szó sátorról vagy sportruházatról, bizony sok bosszúságot okozhat. A javításhoz szükséges ismereteket az alábbi útmutatóban szedtük össze.