olaian szörfdeszkák

Hogyan kell megfelelően karbantartani a szörffelszerelést?

A szörfdeszka és a neoprén overall öblítése, szárítása és szükség esetén javítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a felszerelésed jó állapotban maradjon.  

Olvasd el kezdőknek szóló tanácsainkat a szörffelszerelés karbantartásáról és tartósságának megőrzéséről.

Szörffelszerelés karbantartása minden használat után és a szezon végén

Nem ez a szörfözés legkellemesebb része, de a szörfdeszka és a neoprén overall használat utáni öblítése, szárítása és szükség esetén javítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a felszerelésed jó állapotban maradjon. Íme a legfontosabb teendők minden szörfözés után és a szezon végén:

olaian szörfdeszkák

Minden szörfözés után 

1/ ALAPOSAN ÖBLÍTSD ÁT A FELSZERELÉSED
Szörfözés közben izzadsz és különböző testnedveket bocsátasz ki. Vannak, akik bele is vizelnek az overalljukba. Ezért fontos, hogy a szörfözés után alaposan, bő édesvízzel öblítsd át a neoprén overallt. Kívül-belül, tetőtől talpig. Ez megakadályozza a kellemetlen szagokat és meghosszabbítja az overall élettartamát.

2/ TISZTÍTSD MEG A SZÖRFDESZKÁT
Amikor az overallodat öblíted a strandon, használd ki az alkalmat, és a szörfdeszkát is zuhanyozd le. Hogy miért? Egyszerűen azért, hogy eltávolítsd a homokot a deszkáról, mielőtt rászáradna. Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor a következő szörfözéskor homokot találsz a waxba ragadva! Ha a helyszínen nem áll rendelkezésre édesvíz, merítsd bele a szörfdeszka mindkét oldalát a vízbe partra szállás előtt.

3/ ÖBLÍTSD LE A ZSINÓRT
Ügyelj arra, hogy a szörf zsinórjának tépőzáras részeit alaposan öblítsd le, hogy a homokszemek ne zavarják a zsinór rögzítését a következő használat során.

4/ SZÁRÍTSD MEG AZ OVERALLT ÁRNYÉKBAN, VÍZSZINTES HELYZETBEN
Kerüld a közvetlen napfényben történő szárítást, és a neoprén anyag vállak körüli deformálódásának elkerülése érdekében ne felakasztva, hanem ruhaszárítóra vízszintesen ráfektetve szárítsd.

5/ RÁZD KI A SZÖRFDESZKA HUZATÁT
Alaposan rázd ki a huzatból az esetlegesen bejutott homokot, így megakadályozhatod, hogy apró karcolások jelenjenek meg a szörfdeszkán.  

6/ TÖRÖLD LE A SZÖRFDESZKÁT ÉS TEDD BE A VÉDŐHUZATBA
Ne felejtsd el a szörfdeszkát letörölni egy törülközővel (vagy poncsóval), majd pedig tedd be az UV-védő huzatba, hogy megvédd a habszivacsot a hőtől, és megakadályozd, hogy az anyag megsárguljon, vagy ami még rosszabb, kitáguljon és eldeformálódjon.

7/ HA SZERETNÉD, VEDD LE A ZSINÓRT
Vannak szörfösök, akik minden használat után rendszeresen eltávolítják a zsinórt a szörfdeszkáról. Az, hogy a zsinór rögzítve van a szörfdeszka csatlakozójához, önmagában nem jelent problémát, de ügyelj arra, hogy a zsinór csövét ne tekerd a szörfdeszka farokrészére. Idővel a zsinór eldeformálódik, és folyton a bokád vagy a svertek köré tekeredik. Ezek apró vágásokat ejthetnek a zsinór csövén, amelyek meggyengíthetik a zsinórt vagy akár a szakadását is okozhatják. Márpedig senki sem akarja elveszíteni a deszkáját szörfözés közben, hogy úszhasson utána egészen a partig... nem is beszélve a többi szörfösre és fürdőzőkre jelentett veszélyről!

Minden szezon végén | a szörffelszerelés előkészítése

HOGYAN KELL ELTÁVOLÍTANI A WAXOT A SZÖRFDESZKÁRÓL?
Ősszel a víz hőmérséklete lehűl, ami azt is jelenti, hogy másfajta waxot kell tenned a deszkára. Annál is inkább, mert a deszkán felhalmozódott felesleges wax nehezebbé teszi azt.

1. TEDD A DESZKÁT A NAPRA, HOGY MEGOLVADJON A WAX
2. TÁVOLÍTSD EL A FELESLEGES WAXOT A SZÖRFDESZKÁRÓL EGY FÉSŰVEL
3. TISZTÍTSD MEG A SZÖRFDESZKÁT EGY RONGGYAL ÉS BENZINES OLDÓSZERREL
4. ÖBLÍTSD LE A SZÖRFDESZKÁT VÍZZEL ÉS MOSOGATÓSZERREL
5. ELLENŐRIZD A SZÖRFDESZKA ÁLTALÁNOS ÁLLAPOTÁT ÚJRAWAXOLÁS ELŐTT

SZÖRFDESZKA JAVÍTÁSA
A szörfdeszka anyagától függően a javításhoz epoxigyanta- vagy poliésztergyanta-javítókészletet kell használnod. A szörfdeszkád kisebb javításaihoz mindössze ezt a 4 lépést kell követned:

1. CSISZOLD MEG A JAVÍTANDÓ RÉSZT
2. EGYENLETESEN VIDD FEL A SOLAREZ MŰGYANTÁT
3. HAGYD A NAPON SZÁRADNI 10 PERCIG

4. CSISZOLD MEG A JAVÍTOTT RÉSZT, HOGY A FELÜLET EGYENLETES LEGYEN

9/ SZÖRFDESZKA JAVÍTÁSA
A szörfdeszka anyagától függően a javításhoz epoxigyanta- vagy poliésztergyanta-javítókészletet kell használnod. A szörfdeszkád kisebb javításaihoz mindössze ezt a 4 lépést kell követned:

1. CSISZOLD MEG A JAVÍTANDÓ RÉSZT
2. EGYENLETESEN VIDD FEL A SOLAREZ MŰGYANTÁT
3. HAGYD A NAPON SZÁRADNI 10 PERCIG
4. CSISZOLD MEG A JAVÍTOTT RÉSZT, HOGY A FELÜLET EGYENLETES LEGYEN

Minden szezon végén | a szörffelszerelés megfelelő tárolása

A NEOPRÉN SZÖRFOVERALL TÁROLÁSA
Miután az overallt antibakteriális oldattal leöblítetted, kívül-belül és mindkét oldalát alaposan megszárítottad, elteheted a következő nyárra.

A neoprén overall gyűrődéseinek elkerülése érdekében tárold, például egy akasztós ruhásszekrényben.

A SZÖRFDESZKA TÁROLÁSA
Készíts szörfdeszkatartót, hogy a deszkáidat a garázsban tárolhasd, ahelyett, hogy az autóban hagynád őket. Védd a szörfdeszka farokrészét azzal, hogy egy darab EVA habszivacsra helyezed, amelyet könnyen beszerezhetsz egy barkácsboltból.

Hogyan kell megfelelően karbantartani a szörffelszerelést?

Segítségre van szükséged a DECATHLON termékedhez ?

"Leírás, összeszerelés, alkatrészek... találkozzunk a Műhelyben! Nálunk vásároltál és segítségre van szükséged?
Support oldalunkon minden segítséget megtalálhatsz a termékeddel kapcsolatban! "

szörfoverall javítása

A neoprén overall karbantartása és javítása

Nézd meg javaslatainkat a neoprén szörf- és bodyboard overall javítására vonatkozóan, legyen szó lyukról vagy szakadásról a búvárruha finemesh neoprén anyagán.

hogyan javítsd meg a kemény szörfdeszkát

HOGYAN JAVÍTSD MEG A HABSZIVACS SZÖRFDESZKÁT?

Sérült deszkával nem szabad szörfözni. Nézd meg bemutató videónkban a habszivacs szörfdeszkán keletkezett lyuk javításának lépéseit.