kerékpár_14pouces_enfant_decathlon_btwin_ORANGE

REF: 8371301

B’TWIN KERÉKPÁR 3-5 ÉVESEKNEK 500 ROBOT, 14"

2015

Vigyázz, kész, rajt!Ezt a 14"-os kerékpárt 3-5 éves, 90-105 cm magas gyerekeknek készítettük, hogy úgy kerékpározhassanak, akár a nagyok.

Alsó vázas kialakítása és támaszkerekei segítenek, hogy a gyerekek saját ritmusukban fejlődhessenek. Lánc- és sárvédője óvnak a horzsolásoktól és a szennyeződésektől. 

Első használat

Hogyan kell jól beállítani a nyereg és a kormány magasságát az első használat előtt?

Fontos, hogy a nyeregcső és a kormány magasságát a gyermek testmagasságának megfelelően állítsuk be. Biztonsági okokból a nyeregcső és a kormány behelyezési minimum jelölése soha nem lehet látható (vigyázz, hogy ne húzd túl ezen a jelölésen).

A helyes nyeregmagasság beállításához ültesd fel a gyermeket a nyeregre, forgasd a hajtókart alsó helyzetbe, a talajra merőlegesen, tedd a sarkát a pedálra: a nyeregmagasság akkor megfelelő, ha a gyermek lába egyenes. A nyeregben ülve ellenőrizd azt is, hogy a gyermek lábujjai érintkeznek-e a talajjal.

reglage hauteur de selle et du guidon velo 14 pouces

Hogyan győződj meg róla, hogy a fékek jól vannak-e beállítva? 

A kormánynál fogva hajtsd meg a kerékpárt! Húzd be a fékkart! Ez teljesen le kell fékezze az hátsó kereket.

Ha nem hatékony a fékezés, az alábbiakat teheted: A fékkar előtt található egy tekerőgomb. Látható rajta egy "+" és egy "-" jelölés. Ha elfordítod az óra járásával megegyező irányba (a "+" felé), akkor megszorítod a féket (= erőteljesebb fékezés). Ha az óra járásával ellentétes irányba tekered (a "-" felé), akkor kilazítod a féket (= kevésbé erős a fékezés).
Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a fékek beállítását.

Mekkora nyomásra kell fújni a 14”-os kerékpár kerekeit? 

Az ajánlott nyomásérték mindig fel van tüntetve a gumiköpenyek külső oldalán. Javasoljuk, hogy a gumiköpeny oldalán látható nyomásértékig fújd a kerekeket. Ez változó lehet a gumiköpenytől függően. 

Ahhoz, hogy ellenőrizd a megfelelő nyomást, csak nyomd össze az ujjaiddal: a guminak keménynek, de kissé benyomhatónak kell lenni.

Hogyan vedd le a segédkerekeket?

A 14”-os kerékpár támaszkerekei könnyedén leszerelhetők!

Csak csavard ki a kerékpár két oldalán található szabályzókerekeket! Ehhez nincs szükség semmilyen szerszámra: a szabályzókerekek kézzel kicsavarhatók, az óramutató járásával ellentétes irányba. Ezután mindkét oldalról leveheted a támaszkerekeket.

Kész is!
Egy egészen új kaland veszi kezdetét, két keréken! :-)

A 14”-os gyerekkerékpár karbantartása

Hogyan olajozd meg a láncot?

Használhatsz egy úgynevezett "All in One" terméket az alkatrészek kilazításához, tisztításhoz, kenéshez és a kerékpár megóvásához (a termék elérhető a Decathlon áruházakban). Ez egy nagyon praktikus, minden egyben termék.

Az lánc olajozásához tekerd folyamatosan a pedálokat és szemenként "fújj rá egyet "a lánc teljes hosszán.

Pár percig hagyd száradni. 

Gyerekkerékpár tisztítása

Ha a kerékpár használat után piszkos (sár, eső, por), ne habozz megtisztítani!

 

Ha por rakódott rá, egyszerűen töröld át egy száraz törlőronggyal! Sár vagy más szennyeződés esetén megtisztíthatod egy vödör meleg vízzel és egy szivaccsal (vagy egy nedves törlőronggyal), valamint szappannal vagy kerékpársamponnal. Tisztítsd meg a kerékpár szennyezett részeit: váz, villa, kormány és kerék.

 

TUDTAD? A gyerekkerékpárt nem ajánlott vízsugárral mosni: egyes alkatrészek érzékenyek lehetnek erre!

 

A mosást követően töröld át egy száraz törlőkendővel, hogy elkerüld a rozsdásodást. Ilyenkor ellenőrizheted a bilincseket és a kerekeket is, hogy kellően erősen tartanak-e. Szükség esetén húzd meg őket!

Gyerekkerékpár markolatának tisztítása

Nedves törlőkendővel és szappannal vagy mosószerrel mosd le, majd egy száraz törlőkendővel töröld szárazra!

Hogyan ellenőrizd a gumi állapotát?
Hogyan tárold a kerékpárt?

 

Javasoljuk, hogy a kerékpárt száraz helyen tárold. Fontos biztosítani, hogy ne érje nedvesség.

Van egy kis problémám

Hogyan szereld le és fel a gyerekkerékpár láncvédőjét a gumibelső cseréjéhez? 

Miért szednéd le a 14”-os kerékpár láncvédőjét? Mert enélkül nem tudsz hozzáférni a hátsó kerékhez, ha például gumibelsőt cserélnél.

GYEREKKERÉKPÁR HÁTSÓ KEREKE:


1. LÉPÉS: Állj a kerékpár jobb oldalával szembe! Egy 15 mm-es lapos kulcs segítségével szereld le a jobb oldali pedált (az óramutató járásával ellentétes irányba hajtva)!

Végezd el ugyanezt a műveletet a másik oldalon is: állj a kerékpár bal oldalával szembe! Egy 15 mm-es lapos kulcs segítségével szereld le a bal oldali pedált (az óramutató járásával megegyező irányba hajtva)!


2. LÉPÉS: Egy lapos fejű csavarhúzó segítségével húzd ki az elasztomer gyűrűt, mely a láncvédő fölött található, majd húzd fel a nyeregcső mellett! Rögzítsd a nyeregcsőbilincshez, hogy ne essen le!

Ezután távolítsd el a második gyűrűt, mely  a láncvédő alatt található!


3. LÉPÉS: csavard ki a láncvédő anyacsavarját (a hátsó kerék tengelyén található) egy 15 mm-es lapos kulccsal, a kerék mindkét oldalán!

Ezután  vedd ki a lapos alátétet! A hajtókart állítsd a fotón látható pozícióba, hogy a láncvédőt a lehető legkönnyebben le tudd szedni! Most már leveheted a láncvédőt. Ehhez fogd meg a láncvédő hátulját és húzd le teljesen! Végezd el ugyanezt a műveletet a másik oldalon is!


4. LÉPÉS: 14 mm-es kulccsal csavard ki a kerék anyacsavarját! Ezután vedd le az anyacsavart és a barázdált alátétet!


5. LÉPÉS:  a lánc levétele előtt told előre a hátsó kereket! Ezután vedd le a láncot! Hátrafelé húzva vedd ki a kereket a helyéről! (figyelem: a dobfék miatt a kerék továbbra is a kerékpárhoz van rögzítve). Vedd le a jobb oldali lapos alátétet!MOST MÁR HOZZÁFÉRSZ A GUMIHOZ ÉS A GUMIBELSŐHÖZ!

Kicserélheted a gumiköpenyt vagy defekt esetén megjavíthatod a gumibelsőt.

HOGYAN CSERÉLJ KEREKET VAGY GUMIBELSŐT?

Hogyan szereld le és fel a BTWIN gyerekkerékpár láncvédőjét?

Útmutató

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.