TL900 zseblámpa karbantartása és javítása

REF: 8588393

ZSEBLÁMPA TL900 - 300 lm: használati útmutató, javítás, karbantartás

2023

TL900 zseblámpát vásároltál és kérdésed adódott, vagy problémába ütköztél a modellel kapcsolatban? Semmi gond, készséggel állunk rendelkezésedre!

Ez az adatlap a TL900 zseblámpára vonatkozik.

Az első használat

Mi a takarékos üzemmód?

Mikor az akkumulátor eléri a nagyon alacsony töltöttségi szintet, a lámpa automatikusan kisebb fényerőre vált, hogy még 1 órán át világítson 50 lumennel.

Hol látszik az akkumulátor töltöttségi szintje?

A lámpa tetején található jelzőfény a bekapcsolást követő néhány másodpercen belül jelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát.

Zöld= 50-100%
Piros= <30%

Mit jelent a piros mód?

Ebben a módban kis fényerővel és kevésbé vakító fénnyel lehet a közelben tartózkodók között mozogni. Ez a fény jobb látást biztosít szürkületkor.
A piros üzemmód ideális szállásokon, sátorban, társaságban, és nem nyomja el a csillagok fényét.

A zseblámpa karbantartása

A fejlámpa helyes tárolása

Száraz, napfénytől védett helyen tárolandó! Hosszabb tárolás előtt teljesen töltsd fel az akkumulátort (félévente ajánlott).

A lámpa tisztítása

A pánt levehető és mosható. Tiszta vízzel és szappannal tisztítható. 
A lámpa nedves ronggyal is tisztítható. 

A led kicserélhető?

A hagyományos égőkkel ellentétben, melyek könnyen cserélhetők, a LED izzók nem cserélhetők, mert az elektronikai lapra vannak forrasztva. Az általunk használt LED izzók élettartama nagyon hosszú, így több évig használhatók!

Mi történik az áruházba visszavitt lámpákkal? 

A Decathlon a fejlámpákat más elektronikai eszközökkel együtt összegyűjti és továbbítja újrahasznosításra. A termék élettartamának lejártával vidd vissza bármely Decathlon áruházba és helyezd el a bejáratnál kihelyezett gyűjtődobozban!

Kompatibilis alkatrészek

IKattints ide, hogy megtaláld az alkatrészek listáját..

A TL900 zseblámpa teljesítménye

Mi a lumen (lm)?

Egy elektronikai eszköz energiafogyasztása wattban mérhető, míg egy lámpa által valóságosan kibocsátott fénymennyiség lumenben.
Ez egy zárt helyiségben, a lámpa körül minden irányban elhelyezett érzékelőkkel mérhető.
Figyelem! Azonos teljesítményű lámpák esetén a fényerő különböző lehet, mert függ a kilépő fénysugarat irányító lencsétől/fejtől.
Minél keskenyebb a fénycsóva, annál messzebbre világít a lámpa.
Minél szélesebb a fénycsóva, annál jobban és egyenletesebben megvilágítja mindkét oldalirányt, de kisebb lesz a hatótáv.

Mi a lux?

A lumen értéke mutatja a lámpa minden irányba kibocsátott fény mennyiségét, a lux pedig a lámpa által egy adott ponton mérhető fény erejét. Ez a luxban mért fényerő mutatja a lámpáknál a fény hatótávolságát.

Hogyan mérhető a lámpa maximális teljesítménye?

A lámpa maximális teljesítményét a bekapcsolás utáni 2 percben mérjük, új, vagy teljesen feltöltött elem használata mellett.
Néhány modell esetében, mely rendelkezik időleges (turbó) üzemmóddal, a teljesítmény erre vonatkozik!

Hogyan számítható ki a fény hatósugara?

Az ANSI-FL1 szabvány szerint a Decathlonban kapható lámpák esetében ez a hatósugár megfelel annak a távolságnak, melyen belül a lámpa 0,25 lux fényerővel világít.
Ez az érték megfelel a hold fényének (tiszta időben, teliholdnál).

Hogy lehet kiszámítani a lámpa üzemidejét? 

Az egyes világítási üzemmódok esetében az üzemidő az az idő, amely alatt a lámpa az adott üzemmód maximális teljesítményének 10%-át képes leadni.

A TL900 zseblámpa áramellátása és feltöltése

Milyen típusú USB-csatlakozó van ezen a modellen?

A TL900 zseblámpánkon (termékkód: 8588393) mikro-USB-csatlakozó található. A töltéshez a saját töltőkábeled is használhatod, ha az mikro-USB típusú.

Milyen típusú töltő szükséges a fejlámpához?

A TL900 zseblámpa USB-kábellel tölthető. Így bármilyen töltőhöz csatlakoztathatod (autó, hálózat, napelem, számítógép), ha az USB-kompatibilis.

A TL900 zseblámpa eladása használtan

Nem használod már a fejlámpádat és nem tudod, mit kezdj vele? Add el a Recathlon oldalon! Adj meg a felületen minden információt a termékedről! A legjobb megoldást kínáljuk a termék eladásához, melyet leadhatsz az áruházban.

A termék élettartamának vége

Eltörött a fejlámpád és már nem javítható meg. Ne dobd ki csak úgy.
Vidd el fejlámpádat egy elektromos és elektronikus berendezések hulladékait gyűjtő telephelyre, az újrahasznosítás érdekében..

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.