VILLA XC30 SILVER TK 27,5”" 100 mm:

REF: 8585716

VILLA XC30 SILVER 27,5”" 100 mm:

2022

Ez a Rockshox XC30 villa könnyen beállítható és használható, nagy teljesítményű. Simán veszi az akadályokat, verhetetlen áron kínáljuk!

Gyártási referenciaszám: FS-30S-TK-A4
Rugóút: 100 mm
Rugó: Tekercsrugó

VILLA XC30 SILVER 27,5”" 100 mm:

Kompatibilitás ellenőrzése

Egyenes villanyak? Kónuszos villanyak? 27,5" ? Boost?

Először is ellenőriznünk kell a két villa végének kompatibilitását: az egyik végén ott van a kerék és a tengelye, a másikon pedig a kormánycsapágy és a kormányszár.

Ami a kerekeket illeti, a villa kompatibilis a 9x100 mm-es" tengellyel rendelkező 27,5"-os kerekekkel.

Kónuszos, "TAPERED" villanyakkal rendelkezik, méretei 1"1/8 - 1,5". Ezért csak ilyen típusú kormánycsapágyakhoz és kormányszárakhoz illeszkedik.

VILLA XC30 SILVER 27,5”" 100 mm:

A villa felszerelése az MTB kerékpárra


A régi villa leszereléséhez és az új villa kerékpárra való felszereléséhez érdemes szerelőállványt használni.
Kezdd az első kerék leszerelésével. Vedd ki a féktestet, majd a fékcsövet (vagy a fékbowdenházat). Csavarozd ki a kormányszár kupakját és lazítsd ki a kormányszárat. Úgy húzd ki a kormányszárat és a kormányt, hogy közben tartod a villát. Lógasd le a kormányt, ügyelve arra, hogy ne sérüljön meg a váz. Távolítsd el a kormánycsapágy távtartó gyűrűit, majd vedd ki a régi villát.

Mielőtt felszerelnéd az új villát, győződj meg róla, hogy a kormánycsapágy jó állapotban van. Használd ki az alkalmat, tisztítsd és zsírozd meg. Vedd le a régi villáról a T feletti kúpot, és tedd rá az új villára. Próbaként helyezd be az új villát a vázba, tedd vissza a távtartókat, helyezd be a kormányszárat, majd egy kis vágással jelöld meg a villanyak tetejét az utolsó távtartónál vagy a kormányszárnál. Ismét vedd ki a villát, helyezd egy satuba, és egy megfelelő fémfűrésszel vágd le 2-3 mm-rel a jelölés alatt. A villát fejjel lefelé vedd ki a satuból, hogy a fémforgács ne karcolja meg a becsúszószárakat. A villa peremét vastag csiszolópapírral reszeld le. Ezután tedd bele a rózsát. A villa most már készen áll a felszerelésre. Helyezd vissza a távtartókat és a kormányszárat, majd csavard fel a kormányszár kupakját. Tedd vissza a féktestet és a fékcsövet az új villára, majd szereld vissza a kereket.

Végül ellenőrizd, hogy a féktest megfelelően van-e beállítva, a kormánycsapágy beállításához húzd meg vagy lazítsd ki a kormányszárkupakot, majd rögzítsd a kormányszárat a kerékkel egy vonalban.

Az új villát felszerelted, most már csak be kell állítanod.

MEGJEGYZÉS:ha nem vagy biztos magadban vagy nem rendelkezel a megfelelő szerszámokkal, látogass el az egyik DECATHLON áruház műhelyébe és szakértőink segítenek.

VILLA XC30 SILVER 27,5”" 100 mm:

VILLA XC30 SILVER 27,5”" 100 mm:

A rugós villa beállítása

A ROCKSHOX FS-30S-TK-A4 villa "tekercsrugós", és a T bal oldalán található szabályzókerékkel állítható a rugózás keménysége (preload).

Tekerd az óramutató járásával ellentétes irányba, ha csökkenteni szeretnéd a keménységet, és azzal megegyező irányba, ha fokozni

A villa visszaút-csillapítását is beállíthatod. A visszaút-csillapítás az a sebesség, mellyel a rugóstag egy ütés csillapítását követően visszatér a kiinduló helyzetébe.

Ha a visszaút-csillapítás túl gyors, a felfüggesztés "ugrálhat". Ezzel szemben a túl lassú visszaút-csillapítás azzal a veszéllyel jár, hogy a felfüggesztés "megemelkedik" a sorozatos ütközések során, azaz a felfüggesztésnek nincs ideje visszatérni a kiindulási állapotba, és egyre jobban összenyomódik, amíg el nem éri a ütközőt.

A visszaút csillapításának beállításához használd a jobb oldali villaláb alatt található szabályozókereket. Az alábbi jelölés segít, hogy biztosan a helyes irányba tekerd: a nyúl gyors, a teknősbéka pedig lassú visszaút-csillapítást jelez. 

Végezetül, a villa jobb oldalán található szabályozókerék a felfüggesztés blokkolására szolgál, és a kormányon lévő blokkolórendszerhez (pl. Combolock) csatlakoztatható.

A villa blokkolása hasznos lehet, ha sima terepen (kevésbé technikás utakon) haladsz, hogy ne "„pumpáljon”".

VILLA XC30 SILVER 27,5”" 100 mm:

Alkatrészek

Útmutató

VILLA XC30 SILVER 27,5”" 100 mm:
VILLA XC30 SILVER 27,5”" 100 mm:

Szükséged van a teleszkóp útmutatójára?

Útmutató

Karbantartási útmutatóra van szükséged a villához?

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.