8500479

REF: 8500479

ULTRA RCR CF 105

2019

Mérnökeink a versenyzői igényekhez igazodva készítették el az Ultra RCR CF 105 vázat, mellyel beléphetsz a karbon és a teljesítmény világába.

A rendkívül sokoldalú Ultra RCR CF váz könnyű, nagy teljesítményt tesz lehetővé és dinamikus. Bármilyen emelkedőn és távon kényelmes, így segítségével átlépheted saját határaidat.

Leírás

Shimano 105 első váltó
Shimano 105 hátsó váltó

Alkatrészek

Ultra rcr cf 105, fekete

       Karbantartom a kerékpárom

A rendszeres karbantartás szükséges a kerékpár teljesítményének és élettartamának megőrzéséhez, itt találod karbantartási tanácsainkat.

Praktikus kérdések

Mekkora nyomásra kell felfújni a gumikat?

A guminyomásra különös figyelmet kell fordítani egy országúti kerékpár esetében. A kerekek tapadása különösen kanyarodáskor nagyon fontos.

A defekt kockázatának csökkentése és a kerékpár teljesítményének növelése érdekében a gumiköpenyt 6 - 8 bárra javasolt felfújni. Egy kerékpáros szabály szerint a testsúlyt el kell osztani 10-el, vagyis egy 70 kg-s személy esetében 7 bárra kell felfújni a kereket.

Mit tegyek ha zajos a nyeregcső?

A nyeregcső néha zajt kelt tekerés közben. Ez azért lehet, mert nincs eléggé megzsírozva a nyeregcső. Vedd ki a nyeregcsövet, kend be kenőanyaggal, majd helyezd vissza a beállításodnak megfelelően.

Hogyan kell meghúzni a nyeregcsövet?

A nyereg optimális beállításához a nyeregcsövet megfelelően meg kell húzni. Ha nincs eléggé meghúzva, akkor lecsúszhat kerékpározás közben. Ezzel ellentétben ha túlságosan meghúzod, ez szétzúzhatja a nyeregszárat, vagyis tönkreteheti a kerékpárt. 

 A nyeregcső megfelelő meghúzásához használj nyomatékkulcsot. Az ajánlott erősség 4-6 newtonméter.