TRAVEL 900 túrahátizsák karbantartása és javítása

REF: 8580014, 8580010, 8580006, 8616393, 8766039

Túrahátizsák TRAVEL 900 utazáshoz: beállítás, bepakolás, mosás, javítás

2021

A TRAVEL 900 túrahátizsák ideális minden utazásához: könnyen szállítható, sokrekeszes és strapabíró.
Ha kérdésed van vagy problémát észlelsz a termékkel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésedre!

Ez az adatlap, színtől és mérettől függetlenül minden TRAVEL 900 túrahátizsákra vonatkozik.

Első használat

Vedd kézbe a TRAVEL 900 túrahátizsákod!

Kövesd a bemutatóvideó lépéseit.
Ismerteti a táska összes sajátosságát és felhasználási módját. Mindent megtudhatsz, amit erről a táskáról tudni kell: szállítás, oldaltáska, védelem, nyílások.

A Forclaz TRAVEL 900 túrahátizsák használata

Mire valók a vállpántok felső része és a táska hátsó részének felső része közötti pántok?

A teheremelő hevederek a hátizsák vállpántjai felett elhelyezkedő pántok.
Mivel a hátizsák magassága a vállpántoknak köszönhetően állítható, a vállpántok helyzetét a táskához képest be kell állítani, hogy jól tartson. Ezt a pántok teszik lehetővé.

Ha táska a hátadon van, az övet becsatoltad és a vállpántok feszességét beállítottad, csak fogd meg a teheremelő hevedereket a vállad felett, majd húzd őket előre, hogy a táska közelítsen a hátadhoz.
A vállaidat többször felemelve ellenőrizd, hogy elég stabilan tart-e, és ha szükséges, ismét megfeszítheted.

Mire valók a vállpántok felső része és a táska hátsó részének felső része közötti pántok?
Hogyan pakolj a hátizsákba?

A hátizsákot több napon, több órán keresztül át fogod hordani. Fontos, hogy átgondoltan pakold bele a holmidat, hogy megfelelő legyen a súlyeloszlás elöl/hátul és a bal/jobb oldalon. Ha a hátizsák nincs megfelelően kiegyensúlyozva, könnyebben elfáradsz.

Hogyan pakolj a túrahátizsákba?
Mennyire vízhatlan az TRAVEL 900 túrahátizsák?

A legtöbb márkához hasonlóan Forclaz hátizsákjaink vízlepergető, de nem vízálló anyagokból készülnek. Ezért minden hátizsákunkat védőhuzattal láttuk el, amit eső esetén a táskára helyezhetsz.

mennyire vízhatlan az TRAVEL 900 túrahátizsák?
Hogyan védjem meg a tárgyaimat a nedvességtől?

Erre több megoldás létezik. Számos módszer létezik a nedvesség elleni védelemre, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.
Poncsó:
A hátizsák külső védelmére kétségtelenül a poncsó a leghatékonyabb megoldás, mivel teljesen betakarja a túrázót és a hátizsákot, így a hátnál nem szivárog be a víz. Hátránya, hogy kissé korlátozza a mozgást és nem túl praktikus, amikor le szeretnénk venni a hátizsákot, vagy hozzá szeretnénk férni.

Esőhuzat:
Az esőhuzat kis súlyú, könnyen és gyorsan használható. Pillanatok alatt a hátizsákra húzható. Ha csoportosan túrázunk, az esőhuzatot segíthetünk egymásnak feltenni, hogy a hátizsákunkat ne kelljen levennünk.
A színes esőhuzatok praktikusak a láthatóság szempontjából ködös időben vagy éjszaka.
Az esőhuzat hátránya, hogy nem védi a vállakat. Erős eső esetén nem ritka azonban, hogy a hátizsák hátulján átszivárog a víz, ezért fontos, hogy a legérzékenyebb holmikat vízálló tasakban szállítsuk.
Ezenkívül az esőhuzatok könnyen kilyukadhatnak, kiszakadhatnak.

Megerősített esőhuzat:
A klasszikus esőhuzathoz hasonlóan ez a huzat is véd az esőtől, és két oldala van: jó láthatóságot biztosító oldal (narancssárga) és megerősített sötét színű oldal, hogy jobban ellenálljon az ágak okozta szakadásoknak és a kilyukadásnak. Ezek a huzatok azonban nehezebbek.

Vízhatlan tárolóhuzat:
A több méretben kapható vízhatlan tárolóhuzatok megkönnyítik a holmijaid tárolását és rendszerezését a hátizsákban, valamint megóvják azokat a nedvességtől. Az egyetlen nehézség az lehet, ha elfelejted, melyik tárolóhuzatba mit pakoltál. Figyelem, ezek a huzatok nem teljesen vízállóak! Ezért nem használhatók abban az esetben, ha hosszú ideig vízzel érintkeznek (ne használd őket a hátizsákon kívül)!

Vízálló tárolóhuzatok:
Ezek a huzatok ellenállóbbak és 100%-ban vízállóak, ezáltal ideálisak a nagyon érzékeny eszközök védelmére, valamint holmik hátizsákon kívüli tárolására. Sajnos műanyag anyaguk miatt merevebbek és nehezebbek.

A TRAVEL 900 túrahátizsák tisztítása

A TRAVEL 900 túrahátizsák tisztítása

LYUK VAGY SZAKADÁS JAVÍTÁSA A HÁTIZSÁKON

Ha egy kis lyuk keletkezett a hátizsák elején vagy alján, könnyen megjavíthatod folt vagy ragasztószalag felhelyezésével (lekerekített forma, egy-két cm-rel nagyobb, mint a lyuk). Javasoljuk, hogy a hátizsák belső és külső felére is helyezd fel.
Ha a lyuk nagyobb, keress fel szakembert, hogy megjavítsa a hátizsákot.

A hátizsák személyre szabása

Szeretnéd egyedivé tenni a hátizsákodat? Vedd igénybe műhelyszolgáltatásainkat! Minták, hímzések, matricák... válassz kedved szerint!

Küldetésünk: Fenntartható módon elérhetővé tenni a sportolás örömét és jótékony hatását a lehető legtöbb ember számára.

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.