8502354

REF: 8502354

TRIBAN RC500

2019

Rendszeres országúti kerékpározáshoz. Kényelmes kerékpár, hogy gyakrabban és hosszabb távokat tekerhess. Tekerj messzebbre és gyakrabban a legkényelmesebb kerékpárunkkal amit valaha gyártottunk. Tárcsafék, speciális geometria és Shimano Sora váltó.

Leírás

      Karbantartom a kerékpárom

A rendszeres karbantartás szükséges a kerékpár teljesítményének és élettartamának megőrzéséhez, itt találod karbantartási tanácsainkat.

Praktikus kérdések

Mekkora nyomásra kell felfújni a gumikat?

A guminyomásra különös figyelmet kell fordítani egy országúti kerékpár esetében.A gumik tapadása nagyon fontos, különösen a kanyarokban.

A defekt kockázatának csökkentése és a kerékpár teljesítményének növelése érdekében a gumiköpenyt 6 - 8 bárra javasolt felfújni. Egy kerékpáros szabály szerint a testsúlyt el kell osztani 10-el, vagyis egy 70 kg-s személy esetében 7 bárra kell felfújni a kereket.

Mit tegyek ha zajos a nyeregcső?

A nyeregcső néha zajt kelt tekerés közben. Ez azért lehet, mert nincs eléggé megolajozva a nyeregcső. Vedd ki a nyeregcsövet, kend be kenőanyaggal, majd helyezd vissza a beállításodnak megfelelően.

Hogyan kell meghúzni a nyeregcsövet?

A nyereg optimális beállításához a nyeregcsövet megfelelően meg kell húzni. Ha nincs eléggé meghúzva, akkor lecsúszhat kerékpározás közben. Ezzel ellentétben ha túlságosan meghúzod, ez szétzúzhatja a nyeregszárat, vagyis tönkreteheti a kerékpárt. 

 A nyeregcső megfelelő meghúzásához használj nyomatékkulcsot. Az ajánlott erősség 4-6 newtonméter.