8502354

Ref: 8502354

TRIBAN RC500

2019

Rendszeres országúti kerékpározáshoz. Kényelmes kerékpár, hogy gyakrabban és hosszabb távokat tekerhess. Tekerj messzebbre és gyakrabban a legkényelmesebb kerékpárunkkal amit valaha gyártottunk. Tárcsafék, speciális geometria és Shimano Sora váltó.

Leírás

Shimano sora r3000 hátsó váltó

Shimano sora r3000 első váltó

Shimano sora r3000 sebességváltó

Praktikus kérdések

Mekkora nyomásra kell felfújni a gumikat?

A guminyomásra különös figyelmet kell fordítani egy országúti kerékpár esetében.A gumik tapadása nagyon fontos, különösen a kanyarokban.

A defekt kockázatának csökkentése és a kerékpár teljesítményének növelése érdekében a gumiköpenyt 6 - 8 bárra javasolt felfújni. Egy kerékpáros szabály szerint a testsúlyt el kell osztani 10-el, vagyis egy 70 kg-s személy esetében 7 bárra kell felfújni a kereket.

Mit tegyek ha zajos a nyeregcső?

A nyeregcső néha zajt kelt tekerés közben. Ez azért lehet, mert nincs eléggé megolajozva a nyeregcső. Vedd ki a nyeregcsövet, kend be kenőanyaggal, majd helyezd vissza a beállításodnak megfelelően.

Hogyan kell meghúzni a nyeregcsövet?

A nyereg optimális beállításához a nyeregcsövet megfelelően meg kell húzni. Ha nincs eléggé meghúzva, akkor lecsúszhat kerékpározás közben. Ezzel ellentétben ha túlságosan meghúzod, ez szétzúzhatja a nyeregszárat, vagyis tönkreteheti a kerékpárt. 

 A nyeregcső megfelelő meghúzásához használj nyomatékkulcsot. Az ajánlott erősség 4-6 newtonméter.