Hogyan kell kimosni egy tollkabátot?Tippjeink

Tippjeink a poliészter kabát mosásához (kézzel vagy mosógéppel)

Egy tollkabát tisztítása elsőre kicsit ijeszt feladatnak tűnhet. De egy szakember segítségével, vagy egy kis odafigyeléssel és erőfeszítéssel ez is gyerekjáték lehet! De, de, hidd el!Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogyan tisztítsd ki, anélkül, hogy tönkretennéd.

Mindenekelőtt mindig azt javasoljuk, hogy, ha aggódsz, hogy nem fog sikerülni, inkább vidd a kabátod tisztítóba, hogy egyszerűen megszabadulj a foltoktól.De saját magad is elvégezheted a tisztítást, ha követed egyszerű lépéseinket.

Milyen okból kifolyólag, mikor kell kimosni a kabátot?

Amíg te klassz, sporttal kapcsolatos emlékeket gyűjtesz (vagy nem), addig a kabátod a szabadban a szennyeződéseket és az izzadtságot gyűjti be. És ez normális, ne aggódj 😉
Csak ne felejtsd el kitisztítani, amikor szükséges. Így továbbra is jól szigetel majd és megvéd a hidegtől.
De mikor is kell kitisztítani a kabátot?  
Vannak bizonyos jelek, amelyeket nem lehet eltéveszteni: például ilyen jel lehet a "pufi" megjelenés csökkenése, vagy az anyag vagy tollak felhalmozódása a gallérban, a mandzsettában vagy a hónaljban.

A legfontosabb, hogy a tisztítás gyakoriságát a ruhadarab használatának gyakoriságához igazítsd. Ha sportoláshoz szoktad viselni, akkor azt javaslom, hogy félévente egyszer mosd ki. Egyébként évente egyszer egy alapos tisztítás több mint elegendő.

HOGYAN KELL SZINTETIKUS VAGY TOLLKABÁTOT MOSÓGÉPBEN MOSNI?

Igen, mosógépben is moshatod a tollkabátod.Használd a szokásos mosószered, a mosógépet pedig állítsd 30°C-os, szintetikus programra.
De mindezek előtt nézd át a ruha címkéjén található mosási utasításokat, és ne felejtsd el kiüríteni a kabát zsebeit! 😉
Ne felejtsd el behúzni a cipzárat, kigombolni a kabátot és szétnyitni a tépőzárat, ha van rajta tépőzár.

Ahhoz, hogy a ruhadarabod megőrizze teltségét, más ruhával vagy két tiszta teniszlabdával együtt mosd ki. Így a pehely jól átszellőzik a mosás során!

Javaslom a kétszeri öblítést is. Figyelem! Kíméletes centrifugálásra állítsd be: egy túl erős centrifugálástól összeállhatnak csomókba a tollak. 🪶

OKTATÓVIDEÓ Hogyan kell tollkabátot mosógépben mosni?

Félsz, hogy a mosástól tönkremegy a pehelykabátod?
Nézd meg oktatóvideónkban, hogyan kell mosógépben mosni!

Tippjeink a poliészter kabát mosásához

A tollkabát kézi mosása

Ha nem áll rendelkezésedre mosógép, vagy inkább kézzel szeretnéd kimosni a pehelykabátod, kövesd az alábbi egyszerű lépéseket.

1. lépés: Tölts meg egy mosdótálat vagy fürdőkádat szoba hőmérsékletű (soha nem forró) vízzel.

2. lépés: Adj hozzá mosószert, majd merítsd a pehelykabátot a vízbe.
Ha vannak rajta foltok, óvatosan dörzsöld át őket.   3. lépés: A koszos vizet öntsd ki vagy engedd le, majd öblítsd ki a pehelykabátot tiszta vízzel.

4. lépés: Ne centrifugáld, csak nyomkodd ki a kabátból a vizet.


Centrifugálhatod is, ha előtte törülközőbe csavarod.

Ennyi az egész. Következő lépés: a szárítás! Ezután elmagyarázom az eljárást.

Hogyan kell eltávolítani a foltot a tollkabátból?

Ha foltokat találsz a pehelykabátodon, nem feltétlenül kell teljesen kimosnod, hogy eltávolítsd őket.

Ehhez csupán egy mosdótálnyi szappanos vízre (például Marseille szappan) és egy tiszta szivacsra vagy rongyra van szükséged. Óvatosan dörzsöld át a szóban forgó foltokat a fenti hozzávalókkal.

Ezután öblítsd le tiszta vízzel, és szárítsd meg, miközben egy ruhával próbáld meg a lehető legtöbb vizet felszívni, hogy megakadályozd a rászáradt víz okozta foltok megjelenését.

Használjak mosólabdát a kabátom mosása közben?

Nem kötelező, de jó ötlet, ha meg akarod őrizni a pehelykabátod formáját és teltségét.

Használhatsz teniszlabdákat is (lehetőleg használtakat, hogy ne tegyenek kárt a mosógépben), vagy tegyél elegendő mennyiségű mosnivalót a dobba, hogy elősegítse a kabát mozgatását.

Ez a technika lehetővé teszi a pehely átszellőztetését és megfelelő elosztását a „hurkákon” belül.

Hogyan kell visszaadni a pehelykabát teltségét?

Amikor kiveszed a pehelykabátot a mosógépből, úgy tűnhet, mintha a pehely eltűnt volna belőle. Ne aggódj, még mindig ott van, csak a víz lelapította!

A szárítás tudja visszaadni teljes pompáját:elmagyarázom. ⬇️

Hogyan kell megszárítani a tollkabátot?Szárítógépben kell megszárítani?

Íme a tisztítás legfontosabb pillanata!

Javaslom a szárítógépes szárítást szintetikus programon. Ez a legjobb módja annak, hogy a tollak a helyükre kerüljenek, és visszanyerjék eredeti teltségüket.

Csakúgy, mint a mosás során, a szárítás során is próbáld meg jól átmozgatni a pehelykabátot.

A másik trükk: 2 vagy 3 szárítási ciklust indíts el, amíg a toll teljesen megszárad: ez szabad szemmel is jól látható, ahogy a pehelykabát "hurkáinak" teltsége helyreáll.

És ha szükséges, nyugodtan ütögesd végig a pehelykabátot a szárítási ciklusok között, hogy a tollak egyenletesen eloszoljanak a hurkákban.

Ha nincs szárítógéped, akkor se a radiátoron szárítsd meg a pehelykabátodat.

Szárítóállványon száríthatod, ugyanakkor ez egy kicsit tovább tart: a ruhadarab vastagságától függően akár több napig is eltarthat. Ha ezt a megoldást választod, ellenőrizd, hogy a kabát mindkét oldala szabadon van, éri a levegő. Azt is javasolom, hogy rendszeresen, naponta többször fordítsd meg és ütögesd végig, hogy a tollak ne álljanak össze kis csomókban.

Amennyire csak lehet, terítsd ki úgy, hogy mindenhol egyformán érje a levegő. Ne centrifugáld, mert deformálódhat.Ha tényleg úgy érzed, hogy el kell távolítanod a vizet a pehelykabátodból, a legjobb, ha kinyomkodod belőle.

⚠️ Bármelyik szárítási technikát is alkalmazod, ha a tollak nem száradnak meg teljesen, összetapadnak és kis csomókat képeznek, amelyeket nehéz lesz szétszedni.

És ha a tisztítás és az óvintézkedések ellenére foltok vagy kellemetlen szagok jelennek meg, egyszerűen mosd ki újra. Ebben az esetben tisztítóba vinni jó megoldás lehet.😉

Hogyan kell impregnálni egy poliészter kabátot?

Mosás után a poliészter kabát lehet, hogy kevésbé lesz vízhatlan. De, nincs miért aggódni! Egyszerűen vigyél fel rá egy réteg impregnáló folyadékot: gyerekjáték!

Tippjeink a poliészter kabát mosásához

Segítségre van szükséged egy Decathlon-termékkel kapcsolatban?

"Használati vagy összeszerelési útmutatásra, alkatrészekre vagy szerviz szolgáltatásra van szükséged? Nálunk vásároltál és kérdésed van valamelyik termékünkkel kapcsolatban?
Ügyfélszolgálati oldalunkon minden segítséget megkapsz. "

Most már készen állsz újabb kalandokra a tiszta pehelykabátodban. Szívj egy kis friss levegőt!