Teleszkópos nyeregcső 31,6 - TRANZX YSP12

REF: 8511765, 8599975, 8668645

Teleszkópos nyeregcső 31,6/30,9 mm - TRANZX YSP18

2019

MTB Rockrider kerékpár nyeregcső cseréjéhez vagy kiegészítéséhez teleszkópos alkatrésszel. Egy mozdulattal leengedheted a nyeregcsövet, így kényelmesebb lesz a lejtőn lefelé gurulni.

Tranzx teleszkópos nyeregcső - kompatibilitás és termékjellemzők

Anyagösszetétel, súly és méret

A nyeregcső anyaga 6061 alumínium, súlya 600 g.

Hossza 400 mm , az offset fej 15 mm hosszú (a nyeregcsőbilincs mérete).
Maximum magasság (becsúsztatással): 281 mm 120 mm-es rugóúttal (vagy 318 mm 150 mm-es rugóúttal).

Tranzx teleszkópos nyeregcső kompatibilitás és termékjellemzők<br>
Nyereg - Nyeregcsőbilincs

Csatlakozófelület 2 sínhez , 43 mm-es távközzel. Ez a csatlakozófelület a legelterjedtebb a kerékpáros világban, így nem okozhat gondot a nyereggel való kompatibilitás. Ügyelj a nyeregsínekre írt határértékek betartására. A nyeregcsőbilincsnek sem túlságosan előre, sem hátra nem szabad kerülnie. Nyeregcsőbilincs rögzítése: 8-10 Nm.

Fontos, hogy a nyereg megfeleljen a kerékpározás típusának és a testalkatodnak (medenceszélesség, stb.).

Teleszkópos nyeregcső 31,6 - TRANZX YSP12
Szabályozókar

A teleszkópos nyeregcső a kormányra helyezhető szabályozókarral rendelkezik. A bowden elvezetése csak belül történhet. A bowdent a vezérlőtől a nyeregcsőig kell vezetni a váz belsejében, majd a nyeregcsövön keresztül.

A szabályozót a kormány bal vagy jobb oldalára is helyezheted, de úgy tervezték, hogy bal oldalra szereljük fel egytányéros (ezáltal első váltókar nélküli) sebességváltó esetén. A felszerelés után a nyeregcső szabályozókarja a kormány alatt lesz, a jobb ergonómia érdekében.

KOMPATIBILITÁS ÉS TERMÉKJELLEMZŐK
Rugózás

Két rugóúttal kapható: 120 mm és 150 mm.

A rugóút alapvetően a magasságodtól és/vagy a kerékpár méretétől függ. Például 120 mm-es rugóutat ajánlunk az S-es és M-es méretű kerékpárokhoz, és 150 mm-t az L-es vagy XL-es mérethez. De mindez a kerékpározás típusától is függ: Egy Cross country versenyző inkább rövid rugóútú teleszkópos nyeregcsövet választ, míg egy hegyi kerékpáros a hosszabb rugóutat fogja előnyben részesíteni.

KOMPATIBILITÁS ÉS TERMÉKJELLEMZŐK
Nyeregcső és becsúsztatási határ

Ennek a teleszkópos nyeregcsőnek az átmérője szabványos, 31,6 mm (kapható 30,9 mm-es méretben is). Mindenképpen ellenőrizd, hogy a nyeregcsöved kompatibilis-e ezzel a típussal.

Ügyelj a nyeregcső becsúsztatására! A 120 mm-es rugóút esetén a minimális becsúsztatás 80 mm, 150 mm-es rugóútnál pedig 120 mm. Ez azt jelenti, hogy a nyeregcsövet legalább 80 mm-ig (vagy 120 mm-ig) kell becsúsztatni.

KOMPATIBILITÁS ÉS TERMÉKJELLEMZŐK

Teleszkópos nyeregcső felszerelése

Az összeszerelés és a bowden elvezetése alapvetően a váztól függ. A teleszkópos nyeregcsővel kompatibilis XC (Cross-Country) vázak Internal Rooting Access-szel vannak felszerelve, azaz rejtett bowdenes vázak. A bowden a vázban halad el a homlokcsőnél, majd a hajtóműnél lévő kanyarban, ahol egy kis nyílás látható. Az All Mountain vázak mindegyike kompatibilis a teleszkópos nyeregcsővel, és a bowden közvetlenül a nyeregcsőben fut, közvetlenül a hajtómű felett.
A belső bowden elvezetéséhez szükséged lesz váltóbowdenházra.

FIGYELEM! Ügyelj a nyeregcsőbilincs megfelelő meghúzási nyomatékára!
Ha a meghúzási nyomaték túl nagy, fennáll a veszélye annak, hogy a teleszkópos nyeregcső nem vagy kevésbé jól fog működni, és az is előfordulhat, hogy a váz meggyengül és eltörik (különösen a karbonvázak esetében).

Teleszkópos nyeregcső 31,6 - TRANZX YSP12

A TELESZKÓPOS NYEREGCSŐ KARBANTARTÁSA

Minden használat után

A teleszkópos nyeregcső nem igényel nagy karbantartást, javasoljuk azonban, hogy minden használat után tisztítsd meg (ahogyan a kerékpárt is), hogy meghosszabbítsd az élettartamát.

Soha ne mosd le nagy nyomású vízsugárral, mivel az a szennyeződést a tömítésekbe juttathatja. Használj nem szöszölő, vizes rongyot egy kis kerékpártisztítóval, nincs szükség kenőanyag hozzáadására.

50 és 100 órányi használat között

Ha a nyeregcső akad és nehezen emelkedik, vagy több mint 50 óráig használtad, javasoljuk, hogy alaposan tisztítsd és zsírozd meg.

Tekintsd meg a videót, hogy megtudd, hogyan kell szétszerelni, tisztítani, zsírozni és összeszerelni a teleszkópos nyeregcsövet.

Útmutató

Teleszkópos nyeregcső 31,6 - TRANZX YSP12
Teleszkópos nyeregcső 31,6 - TRANZX YSP12

Tranzx dokumentáció

Angol

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.