kajak téliesítés

Szezonvégi teendők a kajak téliesítésére

A napok egyre rövidülnek. Itt az ideje, hogy merev vagy felfújható kajakodat biztonságba helyezd a téli hónapokra. A kajakfelszerelés téli tárolásának előkészítése nem lényegtelen apróság, hanem komoly dolog, ha azt szeretnéd, hogy a következő nyáron kifogástalan állapotban legyen.

felfújható kajak téliesítése

#1 A felfújható kajak téliesítése jó körülmények között

A helyes téli tárolás 3 lépésben foglalható össze:

- A kajak leöblítése: leeresztés előtt azt javasoljuk, hogy a felfújható kenut vagy kajakot öblítsd le édesvízzel, hogy eltávolítsd a rajta maradt szennyeződéseket (só, homok), amelyek esetleg befolyásolhatják az anyag tartósságát.

- A kajak megszárítása: vedd ki a padlót, és hagyd, hogy a vízi eszköz különböző részei külön-külön megszáradjanak. Ezzel biztosíthatod, hogy minden nyomát eltünteted a nedvességnek, megelőzve így a penész kialakulását.

- A felfújható kajak összehajtása: óvatosan felgöngyölve hajtogasd össze a kajakot: Ez csökkenti a ráncok kialakulását és ezáltal a kilyukadás kockázatát. Az anyag szakadásának elkerülése érdekében tedd bele a tárolóhuzatba.

merev kajak téliesítése

#2 A merev kajak megfelelő tárolása

A legtöbb merev kenu és kajak polietilénből készül. Ez az anyag rendkívül strapabíró, de minimális gondozást igényel:

- öblítsd le a kajakot édesvízben, ha tengeren használtad;

- beülős kajak esetén a beülőt takard le a hullámkötény visszahelyezésével vagy egy anyaggal, hogy megakadályozd hogy a rágcsálók költözzenek a kajak belsejébe télire...

- az ürítődugót hagyd nyitva a tárolás idejére.

A kajakot tárold fejjel lefelé vagy az élére állítva, és lehetőség szerint ne a földön. ! A legjobb, ha a kajakot a falra vagy a mennyezetre tudod akasztani. Ehhez használhatsz falra szerelt, védőszivaccsal borított fali akasztókat vagy speciálisan kialakított tárolóhevedereket.

Még egy utolsó óvintézkedés, mielőtt elbúcsúznál vízi eszközödtől: ellenőrizd, hogy egyenletes-e a súlyeloszlás a két rögzítési pont között. Így a kajak a tél folyamán is jó formában marad.

Kenu és kajak megfelelő téli tárolása

Segítségre van szükséged a DECATHLON termékedhez ?

"Leírás, összeszerelés, alkatrészek... találkozzunk a Műhelyben! Nálunk vásároltál és segítségre van szükséged?
Support oldalunkon minden segítséget megtalálhatsz a termékeddel kapcsolatban! "

További kajakos tanácsaink

felfújható kajak javítása

Az Itiwit felfújható kajak javítása

Az Itiwit felfújható kajakokat úgy terveztük, hogy könnyen javíthatóak legyenek, így hosszú időn át használhatóak maradnak. Tekintsd meg a javítást bemutató videóinkat!