ROCKRIDER ST 100 MTB SÁRGA 8400336

ROCKRIDER ST 100 MTB SÁRGA

Kód: 8400336

Ideális kikapcsolódáshoz az első MTB túrákon. Küzdd le az apró akadályokat és élvezd a természetet. A kényelemérzeted a legfontosabb: CGF váz (Comfort geometry frame - kényelmes vázgeometria), amely emelt testhelyzetet biztosít, 80 mm-es rugóút, ERGOFIT nyereg FLEX nyeregcsővel, 27,5"-os kerekek (26" az XS-es méret esetén), hogy igazán jól érezd magad kerékpározás közben.

A ROCKRIDER ST 100 bemutatása

Első használat

A MTB KERÉKPÁROM ELŐKÉSZÍTÉSE
KEREKEK FELFÚJÁSA
A ROCKRIDER ST 100 MTB keréknyomása

Az ajánlott átlagos nyomásérték 2,5 bar. Pontosabban, az ideális guminyomást a felhasználó testsúlya határozza meg. A testsúlyodnak megfelelően felfújt gumi biztosítja a tökéletes teljesítményt, miközben megakadályozza a gumi becsípődését (a gumibelső defektet kaphat). Az ideális nyomásértéket megtalálod a gumiköpeny oldalán. Ha jobb tapadást szeretnél elérni, 10%-kal csökkentheted a nyomást, - de semmiképp ne legyen kevesebb, mint 2 bar (minimum ajánlott nyomásérték), - azonban ez növeli a defekt esélyét technikás terepen. Ne felejtsd el rendszeresen ellenőrizni a guminyomást!

KORMÁNYMAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA

A kormányt gyárilag a legmagasabb pozícióba állítjuk (a hát így a legegyenesebb, tehát a legkényelmesebb a testhelyzet). Az aerodinamikusabb tartás és a hatékonyabb pedálozás érdekében alacsonyabb pozícióba állíthatod a kormányt, hogy megnyújtsd a testtartásodat (ebben a testhelyzetben hajlított a hátad, vagyis sportosabb pozíciót vehetsz fel). Ehhez egyszerűen vedd le a kormányszár alatt található távtartó gyűrűket a videóban bemutatott lépéseket követve.

NYEREGMAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA

Az ST 100 kerékpár gyorszáras nyeregcsőbilinccsel rendelkezik. Állj egyenesen a nyereg mellé. Nyisd ki a nyeregcsőbilincsen található kart. Húzd fel vagy nyomd le a nyerget, hogy a csípőd magasságában legyen. Szorítsd meg a nyeregcsőbilincset a kar visszazárásával. Ha precízebb szeretnél lenni, tekintsd meg az oktatóvideónkat.

VILLA BEÁLLÍTÁSA
A VILLA BEÁLLÍTÁSA A ROCKRIDER ST 100 MTB MODELLNÉL

A SUNTOUR XCT villa 2 állítógombbal rendelkezik a villa keménységének beállításához. Ez a két gomb egymástól független. Használd az elsőt a beállításhoz. Ha teljes mértékben eltekerted a gombot, de mégsem elég kemény a villa, használd a másikat is a beállításhoz. Tekerd a gombokat az óramutató járásával megegyező irányba, hogy fokozd a keménységet, és ellentétes irányba, ha csökkenteni szeretnéd.

FÉKEK BEKOPTATÁSA

A V-fékeket nem kell bekoptatni a hatékony használathoz. Azonban fontos tudni, hogy az első néhány alkalommal a felniperem és a fékbetétek érintkezése erőteljes zajt kelthet. Nem kell aggódni, a használat során a fékbetétek egy vékony gumiréteget képeznek a felni peremén, amely megszűnteti ezt a hangot.

FÉKBETÉT CSERÉJE

A V-fékekhez kapható fékbetéteket alkatrészként vásárolhatod meg. A cseréhez kövesd a bemutató videóban látható lépéseket.

VAN LEHETŐSÉG TÁRCSAFÉKEK FELHELYEZÉSÉRE?

Az ST 100 MTB kerékpárt kikapcsolódást nyújtó túrakerékpározáshoz terveztük V-fékekkel, melyek tökéletesen megfelelnek ehhez a felhasználáshoz. Sajnos ezt a modellt nem lehetséges tárcsafékes rendszerrel felszerelni a villa (az első fékhez) és a váz (a hátó fékhez) lecserélése nélkül.

MELY KIEGÉSZÍTŐK KOMPATIBILISEK EZZEL A MOUNTAINE BIKE-KAL?

Az ST 100 MTB 5 méretben kapható, XS-től XL-es méretig. A legkisebb méretű vázak esetén (XS, S) bizonyos kiegészítők (kitámasztó, sárvédő, gyerekülés) felszerelése bonyolult lehet. Ezért javasoljuk, hogy MTB kerékpárodat az alábbi kiegészítőkkel szereld fel, melyek garantáltan megfelelőek lesznek.

felszerelés-mtb-st520-rockrider
FELSZERELÉS MEGHIBÁSODÁSOKHOZ

Annak érdekében, hogy megoldj egy defektet, egy láncszakadást vagy más felmerülő problémát, szerezd be a szükséges eszközöket a kerékpáros túrád előtt. Íme egy termékválogatás, amely segíthet megoldani ezeket a technikai baleseteket.

PROBLÉMÁM VAN

ROSSZUL VÁLT AZ ELSŐ VÁLTÓ
A ROCKRIDER ST 100 első fék beállítása

Néhány dolog, amit tehetsz, hogy megfelelően működjön az első váltó:

1/ Ellenőrizd a bowdeneket és a bowdenházakat:

1a. A rosszul felhelyezett bowdenházvég zavarhatja a váltóbowdenek feszítését, ezáltal rosszul váltják a sebességfokozatokat.

Ha egy bowdenházvég rosszul van felhelyezve, igazítsd meg.

1b. Ha a váltó a sebességfokozatok közötti váltásokat követően sem mozog, akkor valószínűleg a bowdenek és a bowdenházak összetapadtak. A bowdeneket és a bowdenházakat cserélni szükséges.

2/ Vidd el a kerékpárodat a DECATHLON műhelyek egyikébe, hogy újra beállíthassuk a váltót. EMLÉKEZTETŐ: a vásárlást követő első 6 hónapban ingyenesen kérhető a kerékpár teljes átvizsgálása.

NYOLCAS VAN A KEREKEMBEN
Egykerekezés és nyolcas a kerekekben - ROCKRIDER ST 100 MTB

Az új kerékpár első kerékforgásakor több elem természetesen mozog és a helyére kerül.

 A küllők kattognak, ez a kattogás az összeszerelés során fellépő elcsavarodásból fakad.

Kerékpárod (S-es mérettől) dupla falú felnivel van felszerelve, amely merevebb. A kerékben tehát nem lehet nyolcas. Ha mégis ez a helyzet, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy vidd be egy Decathlon áruház műhelyébe.

Üzenet a szülőknek:

A fiatalok körében közkedvelt ügyességi trükkök (pl: egykerekezés, skidelés (hátsó kerék kicsúsztatása), ugratás, stb.) rendszeres ismétlése miatt szintén kotyoghat a hátsó kerékagy, vagy nyolcas keletkezhet a felniben. Ha gyereked rendszeresen gyakorolja ezeket a trükköket, fontos, hogy felhívd erre a figyelmét.

A VILLA BERAGAD VAGY NEHEZEN CSÚSZIK

A teleszkópos villa optimális felhasználási hőmérséklete +5°C felett van.

Alacsonyabb hőrmérsékleten a teleszkóp megkeményedhet, amitől beragadhat, de a hideg nem tesz kárt benne.

A működése helyreáll amint a külső hőmérséklet eléri +5°C-ot.

Ha ennek ellenére hibát fedezel fel vagy kételkedsz a villa épségében, hozd be a kerékpárodat egy Decathlon áruház műhelyébe, ahol teljesen átvizsgálják.

DEFEKTET KAPTAM
ROCKRIDER ST 100 MTB Defekt

Sajnos bármelyikünkkel megeshet, hogy defektet kap. Nem kizárólag a gumiköpenytől és a belső gumitól függ.

A többszöri defekt azonban nem normális, az alábbi tényezők okozhatják:

- Üzemünkben a kerék nem megfelelő összeszerelése miatt az egyik küllő becsípte a belső gumit.

- Nem megfelelő gumiköpeny vagy belső gumi (lyukas).

- Egy rosszul megjavított első defekt és egy szúrós tárgy (tüske, üveg, fémdarab), ami a gumiköpenyben maradt.

Tehát fontos ellenőrizni, hogy ne maradjon idegen tárgy a gumiköpeny belsejében és a felniben.

 

Nem tudod hogyan kell levenni és felrakni egy gumiköpenyt, megjavítani vagy cserélni egy gumibelsőt?

A legegyszerűbb módszer, ha nem nyúlsz a kerékhez, hanem átmenetileg megjavítod egy defektjavító spray segítségével: csavarozd a cső végét a sérült kerék szelepére és tartsd lenyomva a palackot a hab befújásához. A gumiköpeny visszanyeri formáját és keménységét, hogy gond nélkül hazatérhess.

A VILLA NAGYON KEMÉNY

Többféle módon "puhíthatod" a villát:

1/ Ellenőrizd a keménységi beállításokat: Olvasd el a HOGYAN KELL BEÁLLÍTANI A VILLÁT? fejezetet.

2/ Végezz el egy alapvető karbantartást: A villát rendszeresen karbantarthatod egy egyszerű olajozó segítségével. Néhány csepp olajat tegyél a becsúszószárra majd engedd befolyni az olajat .

3/ Végeztess teljes karbantartást egy műhelyben.

 

A FÉKEK ZAJOSAK

Fontos tudni, hogy az első néhány alkalommal a felniperem fekete festése és a fékbetétek érintkezése erőteljes zajt kelthet. Nem kell aggódni, a használat során a fékbetétek egy vékony gumiréteget képeznek a felni peremén, amely megszűnteti ezt a hangot.

 

ROSSZUL VÁLT A HÁTSÓ VÁLTÓ
A ROCKRIDER ST 100 hátsó fék beállítása

Néhány dolog, amit tehetsz, hogy megfelelően működjön a hátsó váltó:

1/ Ellenőrizd a bowdeneket és a bowdenházakat:

1a. A rosszul felhelyezett bowdenházvég zavarhatja a váltóbowdenek feszítését, ezáltal rosszul váltják a sebességfokozatokat. Ha egy bowdenházvég rosszul van felhelyezve, igazítsd meg.

1b. Ha a váltó a sebességfokozatok közötti váltásokat követően sem mozog, akkor valószínűleg a bowdenek és a bowdenházak összetapadtak. A bowdeneket és a bowdenházakat cserélni szükséges.

 

2/ Ellenőrizd, hogy a váltótartó fül ne legyen ferde: az elhajlott váltótartó fül a váltó eltolódását okozza, így az már nem fog megfelelően működni. Állj a kerékpárod mögé és ellenőrizd a váltó pozícióját, ahogyan az alábbi képen látható.

Ha a váltótartó fül ferde, látogass el az egyik DECATHLON áruház műhelyébe, hogy munkatársaink kicseréljék.

3/ Vidd el a kerékpárodat a DECATHLON műhelyek egyikébe, hogy újra beállíthassuk a váltót. EMLÉKEZTETŐ: a vásárlást követő első 6 hónapban ingyenesen kérhető a kerékpár teljes átvizsgálása.

BEMUTATÓVIDEÓK

Ezekből a videókból megismerheted a javításokhoz és az alkatrészek cseréjéhez szükséges lépéseket.

- Hátsó kerék kivétele/berakása                                            - Defekt javítása

- Gumibelső cseréje                                                    - Kormánymagasság beállítása

- Lánc javítása                                                                   - Váltótartó fül cseréje

Keresd fel Youtube csatornánkat, ahol számos hasznos videót találsz.

HÁTSÓ KERÉK KIVÉTELE/BERAKÁSA
 • HÁTSÓ KERÉK KIVÉTELE/BERAKÁSA
  HÁTSÓ KERÉK KIVÉTELE/BERAKÁSA
 • DEFEKT JAVÍTÁSA
  DEFEKT JAVÍTÁSA
 • GUMIBELSŐ CSERÉJE
  GUMIBELSŐ CSERÉJE
 • KORMÁNYMAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA
  KORMÁNYMAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA
 • LÁNC JAVÍTÁSA
  LÁNC JAVÍTÁSA
 • VÁLTÓTARTÓ FÜL CSERÉJE
  VÁLTÓTARTÓ FÜL CSERÉJE

KARBANTARTOM AZ MTB KERÉKPÁROMAT

Fedezd fel Sylvain tanácsait, hogy megfelelően tudd karbantartani ST 100 MTB kerékpárodat.

A TERMÉKHEZ TARTOZÓ KIEGÉSZÍTŐK

Szereld fel ST 100 MTB kerékpárodat az alábbi kiegészítőkkel, amelyek garantáltan kompatibilisek lesznek.
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis kiegészítők
1. KITÁMASZTÓ
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis kitámasztó

Javasoljuk az 500-as kitámasztót felnőtt kerékpárokhoz.

2. ELSŐ SÁRVÉDŐ
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis első sárvédő

Javasoljuk az MTB 700-as első sárvédőt.

3. HÁTSÓ SÁRVÉDŐ
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis hátsó sárvédő

Javasoljuk az MTB 700-as hátsó sárvédőt.

4. FLASH ELSŐ SÁRVÉDŐ (ÖSSZEHAJTHATÓ)
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis Flash első sárvédő (összehajtható)

Hogy egyszerűbben és gyorsabban felszereld a sárvédődet, válaszd az MTB Flash hátsó sárvédőt.

5. FLASH HÁTSÓ SÁRVÉDŐ (ÖSSZEHAJTHATÓ)
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis Flash hátsó sárvédő (összehajtható)

Hogy egyszerűbben és gyorsabban felszereld a sárvédődet, válaszd az MTB Flash hátsó sárvédőt.

6. NŐI NYEREG
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis női nyereg

Nők számára javasoljuk, hogy cseréljék le a nyerget a Sport Comfort 500 női modellre, amely jobban megfelel a női testformának.

7. KULACS
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis kulacs

Gondolj a folyadékpótlásra: ehhez ajánljuk az 550 ml-es kulacsot. Egy kulacstartó is nagyon hasznos, hogy mindig kéznél legyen egy kis folyadék.

7. KULACSTARTÓ
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis kulacstartó

Hogy mindig legyen kéznél folyadék, ajánljuk az 500-as kulacstartót.

8. GYEREKÜLÉS
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis gyerekülés

A családi kirándulásokhoz válaszd a vázra rögzíthető BTWIN 100 gyerekülést.

9. LÁBPUMPA
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis pumpa

Az 500-as lábpumpát ajánljuk.

10. DEFEKTJAVÍTÓ SPRAY
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis defektjavító spray

Sosem lehet tudni, mikor kapunk defektet egy kirándulás során, ezért javasoljuk, hogy vigyél magaddal egy defektjavító sprayt. A gél a belső gumiban lehetővé teszi, hogy befejezd a túrát és hazatérhess a kerékpároddal.

11. NYEREGVÉDŐ
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis nyeregvédő

A még nagyobb kényelemérzet érdekében, használd az 500-as nyeregvédőt.

12. NYEREGTÁSKA
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis nyeregtáska

A kis méretű szerszámok (multi szerszám, defekjavító spray, stb) szállításához javasoljuk a könnyen felrögzíthető 0,5 literes nyeregtáskát.

13. OKOSTELEFONTARTÓ
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis okostelefontartó

Ha szeretnél mindig elérhető lenni, rögzítsd az okostelefonodat a kormányra az 500-as okostelefontartó segítségével.

14. KERÉKPÁRSZÁLLÍTÓ
ROCKRIDER ST 100 MTB kompatibilis kerékpárszállító

Hogy a nyaralásra is magaddal vihesd ST 100 MTB kerékpárodat, ajánljuk neked a 300-as kerékpárszállítót.

ALKATRÉSZEK

Ki szeretnél cserélni néhány alkatrészt? Minden alkatatrészt megtalálsz itt az ST 100-as kerékpárodhoz.

Leírás

HASZNÁLATI UTASÍTÁS
TELESZKÓP

Teleszkóp útmutató

VÁLTÓRENDSZER

Váltórendszer útmutató

KÖTELEZETTSÉG VÁLLALÁSUNK

A ROCKRIDER élethosszig tartó jótállást biztosít a vázra, kormányra és a kormányszárra (normál használati feltételek mellett). A többi alkatrészre a jótállás 2 év. Az első pedálozások során néhány alkatrész enyhén meglazulhat. Ezért kínálunk a vásárlástól számított 6 hónapig ingyenes átvizsgálást.

AZ OLDAL TETEJERE