vtt_rockrider_e_st500_noir_bleu_8487238

REF: 8487238, 8510150

ROCKRIDER E-ST500 ELEKTROMOS MTB

2020

Ezzel az elektromos rásegítésű MTB kerékpárral bármilyen terepet felfedezhetsz a nagy nyomatékú motornak és a 420 Wh akkumulátornak köszönhetően. Masszívabb, nagyobb alkatrészek.

Első használat

Az akkumulátor töltődik tekerés közben?

Nem, nincs dinamó hatás. Néhány rendszer alkalmas arra, hogy töltődjön tekerés vagy fékezés közben, viszont a teljesítményük nagyon gyenge. Több tíz kilométert kellene tekerni az 1 km plusz rásegítésért.

Kell pedálozni az elektromos rásegítés elindításához?

Igen, a ROCKRIDER e-ST500 egy kerékpár elektromos rásegítéssel. Ez a rásegítés csak akkor indul el, hogyha a felhasználó pedálozni kezd.egy pedál nélküli motoros rendszer mopednek minősül, a használati korlátozások és a biztonság sokkal szigorúbbak.   A hajtóműhöz közel elhelyezkedő pedál érzékelő továbbítja az információt a kerékpár fedélzeti számítógépének, amely működésbe hozza a motort. Ez az érzékelő méri a kifejtett pedálozási erőt és eszerint fokozatos rásegítést biztosít.Minél erősebben pedálozunk, annál nagyobb lesz a rásegítés, így folyamatos és zökkenőmentes lesz a tekerés.   A rásegítés szintje a kiválasztott üzemmód szerint változik (1, 2, 3). Így, 1-es üzemmódban a pedálozásnak erősebbnek kell lennie, mint a 3-as üzemmódban, hogyha ugyanazt a rásegítést szeretnénk.

ROCKRIDER e-ST 500 MTB - Tanácsok a természetes pedálozáshoz
Hogyan járassam be az új tárcsafékeket?

A tárcsafékek optimális működéséhez szükséges előzetesen bejáratni őket. Amikor kitolod a kerékpárt az áruházból, a féktárcsák és a fékbetétek még újak, vagyis a fékezés teljesítménye gyenge.   A bejáratás kb 10 fékezést jelent fékenként.Erősen fékezd le a kerékpárt 25 -ről 5 km/h-ra, de a kereket ne blokkold le és egyszerre csak az egyik féket használd.

Mennyi az akkumulátor élettartama?

2 év jótállás vagy 500 feltöltési ciklus (1 ciklus = 1 feltöltés 100% + 1 lemerülés 100%).

Hol vehetek másik akkumulátort?

A Decathlon áruházak műhelyében. Az áruházi műhelyben meg tudják mondani, hogy elérhető-e a termék vagy mennyi a szállítási idő.

Hogyan tároljam az akkumulátort?

Az akkumulátort mindenképpen feltöltve és hűvös helyen kell tárolni (+10 °C és +25 °C között) napfénytől védett helyen. Ne tárold az akkumulátort lemerült állapotban (10%-nál alacsonyabb töltöttségi szint), hogy elkerüld a mélykisülést, ami működési rendellenességhez vezethet.   Legalább 6 havonta (mégha nem is használod) töltsd fel az akkumulátort, hogy elkerült a mélykisülést és a kapacitás csökkenését.

ROCKRIDER e-ST 500 MTB - Tárolási hőmérséklet
Hogyan nullázhatom le a jelenlegi "km" állást ?

A számláló nullázása a "RESET ?" navigációs képernyőről történik?Nyomd hosszan az " ON / OFF" gombot.    

 Rockrider e-st500 kijelző RESET üzemmód
Mit csináljak, ha probléma adódik az elektromos kerékpárommal?

A Gyakran Ismételt Kérdések elérhetőek a « PROBLÉMÁM VAN» menüpontban, hogy a főbb, előforduló problémákat meg tudd oldalni az otthonodban.   Egy szakember e-mailben válaszol a kérdéseidre a segítség kérése nyomtatványon keresztül.   Emellett elviheted a kerékpárod egy Decathlon áruház műhelyébe, ahol szakértő kerékpáros kollégáink segítenek.

Kérdőjel
Mit csináljak, ha elhasználódott az akkumulátor?

Ha elhasználódott az akkumulátor, vidd vissza egy Decathlon áruházba, ahol egy speciális szerevezet foglalkozik majd az újrahasznosításával.

ROCKRIDER e-ST 500 MTB - az akkumulátor újrahasznosítása
Mi az a gyaloglos üzemmód?

Amikor a kerékpárt felfelé kell tolni a lejtőn, ez a mód alkalmas arra, hogy elfelejtesse veled a kerékpár súlyát! Figyelem! Ez az üzemmód a kerékpáron ülve nem használható. Akkor kapcsol be és marad aktív, amikor az "UP" gombot megnyomod.Az üzemmód leáll, ha a gombra gyakorolt nyomás megszűnik. A gyalogos üzemmód nem működik nagy emelkedőn, ha nem tolod elég erősen a kerékpárt.Hiba 83 fog megjelenni a képernyőn.Ez megvédi a motort a túlmelegedéstől.Elég csak ki- és bekapcsolni a képernyőt, hogy eltűnjön ez a hibakód.   A kerékpáron ülve ne használd ezt az üzemmódot.Ez károsíthatja a motort.

ROCKRIDER e-ST 500 MTB - Gyalogos üzemmód
Hogyan érem el a beállítások menüpontot? (kerékméret, mértékegység,...stb) ?

A beállításokhoz nyomd hosszan és egyszerre az "UP" és "DOWN" gombot.Az "ON/OFF" rövid megnyomásával jóváhagyhatod a beállításokat.Az "UP" és "DOWN" gombok rövid megnyomásával válthatsz a különböző beállítási lehetőséek között.   BEÁLLÍTÁS 1 = Kerékméret BEÁLLÍTÁS 2 = Gumiköpeny szélessége BEÁLLÍTÁS 3 = Mértékegységek kiválasztása (km = kilométer / mi = mérföld)

ROCKRIDER e-ST 500 MTB - Beállítások
Tekerhetek lemerült akkumulátorral?

A kerékpár elektromos rásegítéses kerékpár.Abszolút lehetséges tekerni a rásegítés nélkül. Ebben az esetben viszont érezni fogod az elektromos rásegítés súlyát.

Milyen kerékpárszállító kompatibilis az elektromos kerékpárommal?

A Decathlonban kapható THULE Europower kerékpártartóval kompatibilis. Ez a vonóhorogra szerelhető kerékpártartó 2 elektromos kerékpár szállítására alkalmas.

ROCKRIDER e-ST 500 MTB - Thule kerékpárszállító - elektromos kerékpárokkal kompatibilis
Mi a "999"-es üzemmód ?

Ha hosszan nyomod az "ON/OFF" és az "UP" gombokat, eléred a "999".es üzemmódot, amelyet "engineering" üzemmódnak is hívnak.   Ez csak egy tájékoztató jellegű üzemmód a műhely és a gyártás számára, akik diagnosztizálhatják és ellenőrizhetik a kerékpár megfelelő állapotát. Számodra érdektelen ez az üzemmód.

ROCKRIDER e-ST 500 MTB - üzemmód 999
Mennyi ideig tárolhatom az akkumulátort töltés nélkül?

3 hónapig, teljes biztonságban.

Mekkora nyomásra kell felfújnom a gumikat?

A guminyomásra különös figyelmet kell fordítani egy elektromos kerékpár esetében. A kerekek erősen igénybe vannak véve a motor és a kerékpár súlya miatt. A defekt lehetőségének minimalizálása és a hatótáv növelése érdekében javasolt a gumikat 1,8 bár nyomásra felfújni.   Ha a testsúlyod 90 kg-nál több, kissé növeld a nyomást.

Tekerhetek esőben? az alkatrészek vízállóak?

Az akkumulátor esőben való használatra lett tervezve, de nem szabad vízbe meríteni vagy nagy nyomású vízsugárral mosni. Ugyanez a helyzet a kijelzővel és más elektromos alkatrésszel.   Viszont javasoljuk, hogy száraz helyen tárold a kerékpárt!

ROCKRIDER e-ST 500 MTB - Tanácsok az akkumulátor vízhatlanságára vonatkozóan
Mekkora az akkumulátor hatótávja?

Az elektromos kerékpár hatótávja számos tényezőtől függ:  > A KERÉKPÁR SÚLYÁTÓL : A túlterhelt kerékpár üzemideje csökken  

> Az út típusától: Rövidebb a hatótáv emelkedőn  

> A KERÉKNYOMÁSTÓL : 1.8 bárra felfújt gumikkal jobb lesz a hatótáv.   

A külső hőmérséklettől: Hidegben csökken a hatótáv.  

> AZ ALKALMAZOTT RÁSEGÍTÉS ÜZEMMÓDTÓL  : Amennyiben az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony, javasolt az elektromos rásegítés használatát mérsékelni  

> A PEDÁLOZÁS ÜTEMÉTŐL : Erős emelkedőnél érdemes megválasztani a megfelelő sebességfokozatot a bevitt erő és a motor használatának mérséklésére.  

Az akkumulátor töltési és tárolási feltételeinek betartásától:

ROCKRIDER e-ST 500 MTB - Hatótáv
Meg kell várnom, amíg teljesen lemerül az akkumulátor, hogy feltöltsem?

Nem, a lítium ionos akkumulátornak nincs memóriája, így bármikor töltheted. Javasolt az akkumulátor rendszeres töltése, a megfelelő teljesítmény megőrzéséhez.

Mennyi időre van szükség az akkumulátor feltöltéséhez?

Az akkumulátor teljes feltöltésének időtartama 6 óra. Azonban 3 óra elegendő ahhoz, hogy 0%-ról 80%-ra feltöltsön.

Hagyhatom a töltőn az akkumulátort, miután az teljesen feltöltött??

Igen, 24 órán keresztül. Amikor teljesen feltöltött az akkumulátor, a töltő kikapcsol.Amikor az akkumulátor feltöltött, a LED világítás kikapcsol.

Mi történik ha elfelejtem kikapcsolni a kerékpárt?

A kerékpár automatikusan kikapcsol néhány perc után, ha nem használod. Alapértelmezés szerint 20 perc után kikapcsol.

Elektromos problémám van

Az elektromos rásegítés nem indul el

Az elektromos rásegítés pár pedálfordulat után elindul. Erősebb pedálozásra van szükség, válassz ki egy ennek megfelelő üzemmódot.  Ha mindezek ellenére az elektromos rásegítés nem kapcsol be, kövesd az alábbi utasításokat:  

1. Ellenőrizd az akkumulátor töltöttségét A töltöttségi szint az akkumulátor bekapcsológombjának lenyomásával ellenőrizhető. Ha az első LED villog, vagy egy LED sem világít, ez azt jelenti, hogy az akkumulátor lemerült.Tedd fel tölteni!  

2. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor tiszta és megfelelően van-e csatlakoztatva.> Nézd meg, hogy az akkumulátor csatlakozói tiszták-e és jó állapotban vannak-e.> Az akkumulátort teljesen bele kell nyomni a tokjába. A benyomásnál egy kattanó hangot kell hallani, ez jelzi, hogy a helyén van.  

3. Hagyd kihűlni a rendszert. Melegben vagy egy hosszú tekerés után az elektromos rendszer túlmelegedhet. Ne használd a kerékpárt néhány percig mielőtt újraindítod az elektromos rásegítést.  

4. Ellenőrizd a motor csatlakozóját.> A motor csatlakozója a váz bal hátsó részén, a hátsó támvillánál található és megrongálódhatott vagy kicsúszhatott.> Nyisd ki a csatlakozót és nézd meg, hogy az elektromos dugaszok nincsenek-e elhajolva.> Csatlakoztasd újra a csatlakozót ügyelve a megfelelő irányra és vigyázz, hogy ne törd meg a dugaszt! A 2 iránymutató nyíl segít a helyes csatlakoztatásban. A 2 nyílnak egymással szemben kell lenniük mielőtt meghúzod a csatlakozót.> Miután a csatlakozókat benyomtad a helyükre, rögzítsd őket a gombok csavarásával, amíg a tömítés kissé összenyomódik és eldeformálódik.   Csak rendesen be kell nyomni (egyetlen csatlakozó horony sem látszhat ki) Figyelem, a csatlakozót a megfelelő helyre tedd (az iránymutató nyilaknak egymással szemben kell lenniük).  

4. Kapcsold be a képernyőt az ON / OFF gomb megnyomásával Az ON/OFF gombbal kapcsold be a kijelzőt, amíg meg nem jelenik a kezdőképernyő.

5. Válassz ki egy nullától eltérő üzemmódot Ha a kiválasztott üzemmód 0, normális, hogy nem működik az elektromos rásegítés. Válassz az alábbi üzemmódok közül: 1,2,3.   Miután kiválasztottál egy üzemmódot, kezdj el pedálozni. Emeld az üzemmódot (a 3-as a legnagyobb) ha a kívánt pedálozás erőssége túl nehéz.   Ha mindennek ellenére az elektromos rásegítés nem működik, fordulj egy Decathlon áruházhoz!  

Rockrider e-ST 500 MTB - A motor csatlakozása
Hibakódot jelez a konzol

Miután ez megoldódott, kapcsold ki majd újra be a képernyőt és eltűnik a hibakód.  

HIBA 16 vagy 17 = RENDELLENES FESZÜLTSÉG A NYOMATÉKÉRZÉKELŐBEN> Kapcsold ki a kerékpárt és vedd ki az akkumulátort> Tedd vissza az akkumulátort majd kapcsold vissza a kerékpárt Ha a hiba továbbra is fennáll, fordulj egy Decathlon áruházhoz.  

HIBA 32 vagy 33 = A MOTOR RENDELLENES MŰKÖDÉSE> Ellenőrizd a bal hátsó támvillánál a motor csatlakozóját. Ha nem megfelelően van benyomva, egy dugasz megrongálódott vagy bármi zavarja az áram áramlását, előfordulhat ez a hiba.> Ha a hiba továbbra is fennáll, fordulj egy Decathlon áruházhoz egy teljes átvizsgálásért.  

HIBA 49 = A PEDÁLFORDULAT SZENZOR NEM MŰKÖDIK MEGFELELŐEN> Kapcsold ki a kerékpárt és vedd ki az akkumulátort.> Tedd vissza az akkumulátort és kapcsold be a kerékpárt.> Ha a hiba továbbra is fennáll, fordulj egy Decathlon áruházhoz egy teljes átvizsgálásért.  

HIBA 64 = AZ AKKUMULÁTOR TÚLFESZÜLTSÉG ALATT VAN> Kapcsold ki a kerékpárt és vedd ki az akkumulátort.> Tedd vissza az akkumulátort és kapcsold be a kerékpárt> Ha a hiba továbbra is fennáll, fordulj egy Decathlon áruházhoz egy teljes átvizsgálásért.  

HIBA 65 / 66 / 67 AZ AKKUMULÁTORBAN ALACSONY A FESZÜLTSÉG> Töltsd fel az akkumulátort. A teljesen feltöltött akkumulátort helyezd vissza a kerékpárba, és kapcsold be a kijelzőt.> Ha a hiba továbbra is fennáll, fordulj egy Decathlon áruházhoz egy teljes átvizsgálásért.  

HIBA 80 = TÚLMELEGEDETT VEZÉRLÉS> Állítsd le az elektromos rásegítést és kapcsold ki a konzolt. Hagyd kihűlni az elektromos rendszert.> Ha a hiba továbbra is fennáll, fordulj egy Decathlon áruházhoz egy teljes átvizsgálásért.  

HIBA 81 = KOMMUNIKÁCIÓS HIBA A KIJELZŐ ÉS AZ AKKUMULÁTOR KÖZÖTT> Ellenőrizd az akkumulátor töltöttségét. > Nézd meg, hogy semmilyen idegen test nem zavarja az akkumulátor csatlakozóját.> Ügyelj arra, hogy az akkumulátor megfelelően legyen behelyezve a tartóba. Ellenőrizd, hogy a kezelőfelület csatlakozója megfelelően van-e bedugva.> Ha a hiba továbbra is fennáll, fordulj egy Decathlon áruházhoz egy teljes átvizsgálásért.  

HIBA 83 = ELEKTROMOS RENDSZER HIBA> Ez a hiba akkor fordulhat elő, ha a motor nagyon igénybe van véve (gyalogos üzemmódban, ha egy erős emelkedőn nem toljuk a kerékpárt például). Az elektromos rendszer ilyenkor lekapcsol, nehogy túlmelegedjen vagy tönkremenjen.> Hogy eltűnjön a hibaüzenet, kapcsold ki majd be a kerékpárt.>Ha a hiba továbbra is fennáll, fordulj egy Decathlon áruházhoz egy teljes átvizsgálásért.  

HIBA 84 = KOMMUNIKÁCIÓS HIBA A KONZOL ÉS A VEZÉRLÉS KÖZÖTT> Ellenőrizd az akkumulátor töltöttségét. > Nézd meg, hogy semmilyen idegen test nem zavarja az akkumulátor csatlakozóját.> Nézd meg, hogy az akkumulátor rendesen bent van-e a tartójában> Ha a hiba továbbra is fennáll, fordulj egy Decathlon áruházhoz egy teljes átvizsgálásért.

Az elektromos rásegítés kikapcsol

Az elektromos rásegítés indításához mindössze rá kell taposni a pedálra és ki kell választani egy üzemmódot (ne a 0-t) Ha mindennek ellenére az elektromos rásegítés továbbra sem indul, kövesd az alábbi utasításokat:  

1. Ellenőrizd az akkumulátor töltöttségétHogyha az akkumulátor töltöttsége gyenge és a választott üzemmód túl erős, az elektromos rásegítés kikapcsol . Az akkumulátor megőriz egy kis energiát a használt üzemmódban, így a képernyő bekapcsolva marad.   Ha az első LED villog, vagy egy LED sem világít, ez azt jelenti, hogy az akkumulátor lemerült. Tedd fel tölteni!  

2. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor tiszta, legyen és megfelelően a helyén legyen> Ellenőrizd le a csatlakozóit is!> Az akkumulátort teljesen bele kell nyomni a tokjába. A benyomásnál egy kattanó hangot kell hallani, ez jelzi, hogy a helyén van.    

3. Hagyd kihűlni a rendszert Melegben vagy egy hosszú tekerés után az elektromos rendszer túlmelegedhet. Ne használd a kerékpárt néhány percig mielőtt újraindítod az elektromos rásegítést.   Ha a probléma továbbra is fennáll, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy vidd be egy Decathlon áruházi műhelybe.

Az elektromos rásegítés küszködik

1. Ellenőrizd a guminyomást.> A guminyomás mértéke meghatározó az elektromos rásegítés hatékonyságában. Minden használat előtt ellenőrizd, hogy a guminyomás 1.8 bar legyen.  

2. Ne terheld túl a kerékpárt.  

3. Ha nincs eléggé feltöltve az akkumulátor, a motor nem kap elég áramot, hogy a megfelelő üzemmódot biztosítani tudja. Vagyis csökkenteni kell a választott üzemmódot.  

4. Ha a motor nem működik megfelelően, ellenőrizd, hogy a csatlakozók megfelelően be vannak-e nyomva. A váz bal oldalán, a hátsó támvillánál lévő motor csatlakozója egy kissé meglazulhat.  Csak meg kell húzni rendesen, így megszűnik a zaj, amit kelt.

Az elektromos rásegítés akadozik

Figyelem, a ROCKRIDER e-ST500 egy elektromos hajtású kerékpár, nyomatékérzékelővel. Ha abbahagyod a tekerést, az elektromos hajtás leáll.Ha nehéznek érzed a tekerést, válts üzemmódot és sebességet. Emellett, az normális, ha a rásegítés kikapcsol 25km/h felett, ez nem jelez hibát.   Ha a rásegítés abnormálisan akadozik, ellenőrizd az alábbiakat:  

1. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor megfelelően fel legyen töltve. Egy majdnem lemerült akkumulátor és egy magas üzemmód keltheti ezt az akadozást.> Vedd ki az akkumulátort .> Nyomd meg az akkumulátor gombját.> Ellenőrizd, hogy legalább egy LED világít.> Ha egy LED sem világít és az utolsó LED villog, töltsd fel az akkumulátort!  

2. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor tiszta és megfelelően van-e csatlakoztatva.> Nézd meg, hogy az akkumulátor csatlakozói tiszták-e és jó állapotban vannak-e.> Az akkumulátort teljesen bele kell nyomni a tokjába. A benyomásnál egy kattanó hangot kell hallani, ez jelzi, hogy a helyén van.  

3. Ellenőrizd a motor csatlakozóját.A váz bal oldalán, a hátsó támvillánál lévő motor csatlakozója egy kissé meglazulhat.  Csak meg kell húzni rendesen, így megszűnik a zaj, amit kelt.Ha a probléma továbbra is fennáll, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy vidd be egy Decathlon áruházi műhelybe.  

Rockrider e-ST 500 MTB - A motor csatlakozójának megerősítése
Nem tölt az akkumulátor

1. Ellenőrizd, hogy semmi nem zavarja a töltést .A töltő és az akkumulátor csatlakozójának tisztának kell lennie.semmiféle kosz nem zavarhatja a köztük lévő kapcsolatot.  

2. Ellenőrizd a kapcsolatot akkumulátor > töltő > áramforrás között .Ellenőrizd le, hogy a töltő valóban az eredeti-e. Csatlakoztasd a töltőt az akkumulátorhoz és egy áramforráshoz.  

Fixen világító piros LED = az akkumulátor töltődik.Fixen világító zöld LED = az akkumulátor töltése befejeződött.Villogó LED= az akkumulátor vagy a töltő hibás.

Egy teljesen lemerült akkumulátornak 6 óra kell a teljes feltöltésig.  

3. Előfordulhat, hogy csupán az akkumulátor töltését jelző LED a hibás.Fordulj egy Decathlon áruház műhelyéhez a javításért. Ha a probléma továbbra is fennáll, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy vidd be egy Decathlon áruházi műhelybe.

Elvesztettem a kulcsot

Egy hagyományos kulcsmásolónál tudsz kulcsot másoltatni.Ha mindkét kulcsot elveszítetted, fordulj egy Decathlon áruházba, ahol kicserélik a lakatot. Itt megkapod a kulcsokat az új lakathoz.  

Egy led villog az akkumulátoron vagy egy led sem világít

> Az első LED villog : Az akkumulátor majdnem lemerült, fel kell tölteni!  

> A második LED villog : Az akkumulátor egy helytelen kezelés, vagy egy hosszabb töltés nélküli időszak miatt "alvó módba" helyezte magát. Amint lehetséges, töltsd fel!  

> Ha egy másik, vagy több LED villog, az akkumulátor hibás. Vidd be egy Decathlon áruház műhelyébe, ahol teljesen átvizsgálják.

A vezérlőképernyő nem kapcsol be

1. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor megfelelően fel legyen töltve.A töltöttségi szint az akkumulátor bekapcsológombjának lenyomásával ellenőrizhető.   Ha az első LED villog, vagy egy LED sem világít, ez azt jelenti, hogy az akkumulátor lemerült. Tedd fel tölteni!  

2. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor tiszta és megfelelően van-e csatlakoztatva.  > Nézd meg, hogy az akkumulátor csatlakozói tiszták-e és jó állapotban vannak-e.> Az akkumulátort teljesen bele kell nyomni a tokjába. A benyomásnál egy kattanó hangot kell hallani, ez jelzi, hogy a helyén van.  

3. Ellenőrizd, hogy a kijelző megfelelően van-e csatlakoztatva.> Nézd meg a képernyő csatlakozóját, ami a kormány előtt található.> Tekerd le a két gombot majd húzd ki.> Nézd meg, hogy az elektromos dugaszok nincsenek-e elhajolva.> Csatlakoztasd újra a csatlakozót ügyelve a megfelelő irányra és vigyázz, hogy ne törd meg a dugaszt! A 2 iránymutató nyíl segít a helyes csatlakoztatásban. A 2 nyílnak egymással szemben kell lenniük mielőtt meghúzod a csatlakozót.> Miután a csatlakozókat benyomtad a helyükre, rögzítsd őket a gombok csavarásával, amíg a tömítés kissé összenyomódik és eldeformálódik.  

4. Hagyd kihűlni a rendszert Melegben vagy egy hosszú tekerés után az elektromos rendszer túlmelegedhet. Ne használd a kerékpárt néhány percig mielőtt újraindítod az elektromos rásegítést.  

5. Az ON / OFF megnyomásával kapcsold be a képernyőt. Az ON / OFF megnyomásával kapcsold be a képernyőt. Ha a probléma továbbra is fennáll, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy vidd be egy Decathlon áruházi műhelybe.

ROCKRIDER e-ST 500 MTB - Akkumulátor és kijelző csatlakozó ellenőrzése
Rövid a hatótáv

1. Tartsd be a használatra és a tárolásra vonatkozó javaslatokat! Az elektromos kerékpár hatótávja számos tényezőtől függ:  > A kerékpár súlyától : Rövidebb lesz a hatótáv ha a kerékpár túlterhelt.  > AZ ÚTVONAL TÍPUSÁTÓL: A hatótáv rövidebb emelkedőn. .  > A KERÉKNYOMÁSTÓL : A hatótáv a legjobb 1.8 bárra felfújt gumikkal.  > A KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLETTŐL : A hatótáv hidegben csökken (közel -50%-al).  > A HASZNÁLT ÜZEMMÓDTÓL : Javasolt csökkenteni a rásegítést ha az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony.  > A PEDÁLOZÁS ÜTEMÉTŐL  > AZ AKKUMULÁTOR TÁROLÁSÁRA ÉS TÖLTÉSÉRE VONATKOZÓ FELTÉTELEK BETARTÁSÁTÓL.  

2. Egy öreg akkumulátor veszíthet a teljesítményéből .   Vagyis a hatótáv rövidebb lesz. Érdeklődd meg egy áruházi műhelyben, hogy fel tudják-e mérni az akkumulátor állapotát.

Mechanikus problémám van

A fékkarok fékezés előtt túl könnyen hozzáérnek a kormányhoz

A fékbowden túl laza, könnyen hozzáér a kormányhoz, állítsd be a megfelelő feszességet a rajta lévő feszítőcsavarokkal, mint ahogy az alábbi videó is mutatja.   Tekerd ki a csavart és a kontraanyát addig, amíg megfelelő lesz a fékkar feszessége, de ne legyen túl feszes! A megfelelő feszesség elérése után tekerd vissza teljesen a kontraanyát. 

A villa beragad vagy nehezen csúszik

A teleszkópos villa optimális felhasználási hőmérséklete +5 °C felett van. Ez alatt megkeményedhet a felfüggesztés egészen addig, hogy leblokkolódhat, de nem rongálja meg a villát.   Újra megfelelően fog működni, ha a hőmérséklet +5 °C felé emelkedik.

Minden teleszkópos villát érdemes tisztán tartani, időközönként a szilenteket belülről újra zsírozni. A "bedolgozott" piszok is ronthatja a villa rugóútját.

Ha ennek ellenére hibát fedezel fel vagy kételkedsz a villa épségében, hozd be a kerékpárod egy Decathlon áruház műhelyébe, ahol teljesen átvizsgálják.

Rosszul vált sebességet
Az első használat után a kerék el van ferdülve

Az új kerékpár első kerékforgásakor több elem természetesen mozog és a helyére kerül.   A küllők kattognak, ez a kattogás az összeszerelés során fellépő elcsavarásból fakad. Azonban a kerék nincs elferdülve. Ha mégis ez a helyzet, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy vidd be egy Decathlon áruházi műhelybe.

A villa nagyon kemény

Ha a villa túl kemény, ez több tényező miatt lehetséges:  

1- Beállítás Kattints a « Hogyan kell beállítani a villát » rubrikába, hogy be tudd állítani a villa megfelelő keménységét.  

2- Alap karbantartás Egy villát rendszeresen karbantarthatod egy egyszerű olajozó segítségével. Néhány csepp olajat tegyél a villanyakra majd engedd befolyni az olajat .  

3- Teljes karbantartás Ha a beállítás és az alap karbantartás nem elegendő, teljes karbantartást kell végezni a videóban bemutatott módon.   A villa beállítása és karbantatása a te feladatod, így a rossz használat miatt a Decathlon nem tehető felelőssé. Ha nem vagy biztos a megfelelő műveletben, fordulj egy Decathlon áruház műhelyéhez.

Alkatrészek

Ki szeretnél cserélni néhány alkatrészt? Minden alkatatrészt megtalálsz itt az e-ST 500-as kerékpárodhoz.

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.