ROCKRIDER 520 S

Ref: 8378294

ROCKRIDER 520 S

2018

Rendszeres, mérsékelt intenzitású kerékpározáshoz olyanok számára, akik élményekre vágynak.

 

Az első összteleszkópos MTB kerékpár: innovatív módon állítható felfüggesztés 120 mm-es rugóúttal elöl és hátul, ergonómikus nyereg, 27,5"-os kerekek, dupla tárcsafékek és SRAM 24 sebességes váltórendszer.

Első használat

Hogyan koptasd be az új tárcsafékeket?

A tárcsafékek optimális működéséhez szükséges előzetesen bekoptatni őket. Amikor kitolod a kerékpárt az áruházból, a féktárcsák és a fékbetétek még újak, vagyis a fékezés teljesítménye gyenge. A bekoptatás 10 fékezést jelent fékenként. Erősen fékezd le a kerékpárt 25-ről 5 km/h-ra, de a kereket ne állítsd le teljesen és egyszerre csak az egyik féket használd.

Mekkora nyomásig fújd a kereket?

Pontosabban, az ideális guminyomást a felhasználó testsúlya határozza meg.

Pontosabban, az ideális guminyomást a felhasználó testsúlya határozza meg. A testsúlyodnak megfelelően felfújt gumi biztosítja a tökéletes teljesítményt, miközben megakadályozza a gumi becsípődését (a gumibelső defektet kaphat). Ha jobb tapadást szeretnél elérni, csökkentheted 10%-kal a guminyomást, - de sose legyen kevesebb, mint 2 bar - azonban ez növeli a defekt esélyéjét.

ROCKRIDER 520 S
Hogyan működnek a villa beállításai?

A ROCKRIDER 540 SUNTOUR XCR villával szerelt, amelynek 2 funkciója van:

1/ Állítógomb a villa keménységének beállításához 

Forgasd el az állítógombot az óramutató járásával megegyező irányba a keménység növeléséhez vagy az ellenkező irányba a csökkentéséhez.

2/ Lock-out funkció

A Lock-out funkcióval blokkolható a villa mozgása, ha aszfalton vagy emelkedőn kerékpározol. A villa nincs 100%-osan blokkolva, enyhe rugózás érezhetőEz védelmet nyújt nehéz terepen, ha elfelejted kikapcsolni a lock-out funkciót.

Soha ne hagyd a villát blokkolva, amikor nehéz terepen kerékpározol, mivel a villa megsérülhet, ha nagy terhelés alatt benyomódik.

Problémám van

Rosszul vált az első váltó

Többféle magyarázat van a rossz váltásra.  

1- Ellenőrizd a bowdenház végek helyzetét.   A rosszul elhelyezkedő bowdenház végek befolyásolhatják a váltóbowden feszítését és a váltást. Ha egy bowdenház vég elmozdult, kézzel igazítsd a helyére.  

2- Lehetséges, hogy a váltóbowden és a bowdenház összetapadt.   Ha nehéz a váltás a kisebb lánctányérokra, a váltó nem mozdul meg váltáskor, akkor a váltóbowden és a bowdenház összetapadt. A váltóbowdent és a bowdenházat cserélni szükséges. Látogass el egyik Decathlon áruházunk műhelyébe vagy cseréld ki őket az alábbi oktató videó segítségével. Abban az esetben, ha rendszeresen használod MTB kerékpárodat nedves és sáros környezetben, és ha rendszeresen tisztítod bő vízzel, a bowdeneket és a bowdenházakat gyakrabban kell cserélni.

ROCKRIDER 520 S
Az első használat után a kerék el van ferdülve

Az új kerékpár első kerékforgásakor több elem természetesen mozog és a helyére kerül. A küllők kattognak, ez a kattogás az összeszerelés során fellépő elcsavarodásból fakad. A kerékben azonban nem lehet nyolcas. Ha ennek ellenére is ferde a kerék, használd ki szolgáltatásunkat, miszerint a vásárlástól számított 6 hónapig ingyenesen átvizsgáljuk kerékpárodat Decathlon áruházaink műhelyében, ahol munkatársaink helyrehozzák ezt a hibát. A kereket te magad is megjavíthatod az alábbi oktató videó segítségével: Hogyan centrírozz kereket.

Rosszul vált a hátsó váltó

Többféle magyarázat van a rossz váltásra.  
1- Ellenőrizd, hogy a váltótartó fül ne legyen ferde    A ferde váltótartó fül elferdíti a váltót, amely így nem tud megfelelően működni.   Helyezkedj a kerékpár mögé és ellenőrizd, hogy a váltó egyenesen áll-e (lásd a képet alább) Ha a váltótartó fül ferde, keresd fel az egyik Decathlon áruház műhelyét, hogy munkatársaink kicserélhessék.   
2- Ellenőrizd a bowdenház végek helyzetét    A rosszul elhelyezkedő bowdenház végek befolyásolhatják a váltóbowden feszítését és a váltást a fogaskoszorúkon. Ha egy bowdenházvég elmozdult, kézzel igazítsd a helyére.   
3- Lehetséges, hogy a váltóbowden és a bowdenház összetapadt.    Ha nehéz a váltás a kisebb fogaskoszorúkra (csökkenő sebességfokozatok 1-től 7-ig), a váltó nem mozdul meg váltáskor, akkor a váltóbowden és a bowdenház összetapadt. A váltóbowdent és a bowdenházat cserélni szükséges. Látogass el egyik Decathlon áruházunk műhelyébe vagy cseréld ki őket az alábbi oktató videó segítségével. Abban az esetben, ha rendszeresen használod MTB kerékpárodat nedves és sáros környezetben, és ha rendszeresen tisztítod bő vízzel, a bowdeneket és a bowdenházakat gyakrabban kell cserélni.

ROCKRIDER 520 S

Használati utasítás

Felhasználói kézikönyv és garancialevél