RIVERSIDE TOURING 920

REF: 8543226

RIVERSIDE TOURING 920

2020

8773290

Nyereg:hogyan kell megfelelően beállítani a nyeregmagasságot?

Az első kerékpározás előtt állítsd be megfelelően a nyeregmagasságot.

Tanácsunk: emeld fel a nyerget a csípőd magasságáig majd húzd meg a nyeregcsőbilincset egy 5-os imbuszkulccsal (minden szerszámkészletben megtalálható). Ha még pontosabban szeretnéd beállítani, akkor a nyergen ülve helyezd a sarkad a pedálra, a lábadnak kinyújtva kell lennie, kész is, indulhatsz kerékpározni :)

Gumiköpeny:mennyi az ajánlott keréknyomás?

A javasolt keréknyomás 2,2 bar, ha kényelmesebben szeretnél tekerni, akkor az 1,7 bar is elég.Országúton történő használatkor fújd fel 4 bárra.

A Riverside Touring 920 est Tubeless Ready felnivel felszerelt és speciális szeleppel rendelkezik.

Figyelem,2 hetente fújd fel a kerekeket.

Hogyan válassz megfelelő kitámasztót?

Lent megtalálod a Riverside Touring 920-as kerékpárra javasolt 500-as középső kitámasztó linkjét

Dinamó:hogyan használd helyesen?

Cycle2Charge USB kerékpáros töltő - töltsd a telefonod a kerékpár dinamójával

Okostelefon vagy más, GPS alapú eszköz használata kerékpározás közben ma már általánosnak számít. Szinte egyetlen ambíciózus kerékpáros sem akarja nélkülözni ezt a kényelmet. De mi van akkor, ha lemerülőben az akkumulátor? Ekkor a kerékpározás frusztrációhoz és kellemetlen helyzetekhez vezethet. Különösen akkor, amikor egy ismeretlen helyen kerékpározol és már nem tudod használni az okos navigációt. Pedig egyszerű a megoldás a problémára:Töltsd fel a telefonod a kerékpár dinamójával! Ezt lehetővé teszi a Cycle2Charge, egy rendkívül kompakt és erős USB-s kerékpáros töltő. Ez a kis eszköz lehetővé teszi a telefon vagy más okoseszközök akkumulátorának töltését a kerékpáragy dinamója által szolgáltatott energiával.

Kerékpáros töltő USB csatlakozóval: a legtöbb mobileszközhöz

A Cycle2Charge egy kerékpáros USB-s töltő, amely az Android, iPhone, Windows Phone alapú eszközök és a GPS navigációs rendszerek akkumulátorának töltésére szolgál. Ezen kívül az USB kerékpártöltővel az akkumulátorokat és egyéb USB-csatlakozású külső energiatárolókat is könnyű feltölteni. Könnyű felszerelni a kerékpárra, még a kezdő kerékpárosoknak is. Semmilyen kiegészítő eszközre nincs szükség és az USB-s eszközök töltéséhez a kerékpár dinamója által fejlesztett energiát használja. Bármilyen, a piacon kapható Ahead típusú kormányszárra felszerelhető. A jelenlegi kormányszár kupakját cseréld ki a Cycle2Charge-ra és miután csatlakoztattad a kábeleket, már tölteheted is a telefonodat a dinamóval.

USB-s kerékpáros töltő nagy kimeneti teljesítménnyel

A Cycle2Charge egy különösen nagy hatékonysággal rendelkező USB töltő. Ezért a készülék megfelelő a gyakorlott és túrakerékpárosok számára. 12 km/h sebességnél a töltő már 500 mA energiával tölt. Az 1000 mA töltőáramot 21 km/h sebességnél éri el. Ha mobiltelefonod a Cycle2Charge használatával a kerékpárdinamó segítségével töltöd fel, a készülék egységes, 5 Voltos USB-töltési feszültséget biztosít, és a szabványos USB-töltőaljzatnak köszönhetően univerzálisan használható. Néhány eszköz esetében külső akkumulátor használata ajánlott, mivel ezek nem használják a kerékpár USB-töltőjének maximális töltőáramát- Ezek általában a modern iPhone-ok és bizonyos Android alapú készülékek. A készüléket maximális működési megbízhatóság jellemzi, mert túlterhelés elleni mechanizmussal van ellátva. Így minden csatlakoztatott eszköz védve van a túlfeszültségtől és a károsodástól, még akkor is, ha nagy sebességgel ereszkedsz egy lejtőn.

Stabil és korrózióálló kezelés

Ha a mobiltelefonod a kerékpár dinamójával szeretnéd tölteni, több szempontból is jó választás a Cycle2Charge USB-s töltő. Mivel a készülék belseje eloxált alumínium, míg a külső bevonat ütésálló műanyag. Minden anyag strapabíró és rozsdásodás álló, ezért ideális hosszútávú, kültéri használatra. A készülék több részből álló kialakítása maximálisan stabillá teszi. A Cycle2Charge USB kerékpáros töltőt még a kezdő kerékpárosok is könnyen fel tudják felszerelni, és egy tartó segítségével a kormányra rögzíthető. Kerékpáros kesztyűben egy kézzel is könnyen kezelheted a töltőt, így garantálva a közúti forgalom való biztonságos közlekedést.

USB töltő RT920
Kormány:hogyan állítsd be megfelelően?
kormány RT920
Kulacstartó: hogyan és hová kell felszerelni?

A Riverside Touring 920-as kerékpárra 7 kulacstartó szerelhető fel

 

Riverside RT920 kulacsok
Szerviztáska

A Riverside Touring 920 vásárlásához jár egy szerviztáska az amely tartalmaz:

- Útinapló
- 2 küllő
- 1 váltótartó fül
- 2 szelep Tubeless Ready-vé történő átalakításhoz
- vázvédő matricákFénykép

Karbantartás, szerviz és alkatrészcsere

Hogyan kell tisztítani a riverside touring 920 kerékpárt?

A RIVERSIDE TOURING 920 tisztításához ne használj magas nyomású mosót, mert a víz bejuthat a csapágyakba és a bowdenházvégekbe!

Folyó vízzel és szivaccsal tisztítsd (a Decathlonban tisztítókészlet kapható).

Töröld szárazra egy ronggyal

Olajozd be a láncot a megfelelő kenőanyaggal

FIGYELEM, ha sós környezetben használod a kerékpárt, gondoskodj a mihamarabbi teljes leöblítésről

Hogyan kell helyesen tárolni a riverside touring 920 kerékpárt?

> Száraz, fénytől védett helyen tárold.

> Tisztítsd meg a sártól és a homoktól, amelyek roncsolhatják a kerékpárt.

> Olajozd a láncot : az egész láncot kend be a kenőanyaggal, hogy védd a rozsdásodástól

> Tedd a váltót a kis lánckerékre

Hogyan kell átalakítani a kereket tubeless ready-vé?

A gumibelső kilyukadása vagy becsípődése kockázatának csökkentése érdekében a kerekek TUBELESS READY kerékké alakíthatók át.

Ehhez vásárolnod kell:

-Defektálló folyadékot:

A FOLYAMAT:1.Vedd ki a kereket2. Vedd le a gumiköpenyt és az eredeti gumibelsőt a felniről3. Helyezz be egy TUBELESS READY szelepet belülről a felnin lévő lyukba4. Önts bele defektálló folyadékot5. Szereld fel a TUBELESS READY gumiköpenyt (a Riverside Touring 920 Tubeless Ready gumiköpennyel kapható)6. Fújd fel 4 vagy 5 bárra, hogy rápattanjon, majd engedd le az ajánlott nyomásig.

Ha a művelet túl problémásnak tűnik, a megvalósításhoz keresd fel a legközelebbi Decathlon áruház műhelyét.

Hogyan működik az usb port?

A csavaros külső sapka megvédi a töltőaljzatot a víztől és a szennyeződésektől

A dinamó által keltett energiát 5V USB töltőfeszültséggé alakítja

Max. áram: 1000 mA

Univerzális használat a standard USB csatlakozóval

Android, iPhone, Windows, GPS kompatibilis

Jelentősen nagyobb hatékonysága miatt különösen megfelelő kerékpárosoknak• 500 mA USB specifikácó szerint már 12 km / h-tól• Maximális töltési erő 1000 mA 21 km / h-s sebességnél

Külső tárhelyek töltésére is alkalmas (PowerBankok vagy hasonló eszközök)

Gyors ereszkedésnél is biztonságos túlfeszültség védelem

A több részből álló felépítése stabilitást biztosít és maximálisan rozsdaálló

Stabil eloxált alumínium belső rész

Külső műanyag kupak ellenáll az ütődéseknek és a rozsdának

Hogyan kell bekoptatni a fékeket?

Amikor kitolod a kerékpárt az áruházból, a féktárcsák és a fékbetétek még újak, vagyis a fékezés teljesítménye gyenge.

Egy hirtelen fékezés hideg időben, vagy folyamatos fékezés (pl: lejtőn) felhevítheti a fékbetéteket, ezáltal megkeményedhet a felületük.

Ennek elkerüléséhez (és, hogy a fékek teljesen használhatatlanná váljanak), javasoljuk, hogy koptasd be a fékeket.A koptatáshoz kb. 10-szer kell fékezni. Erősen fékezd le a kerékpárt 25-ről 5 km/h-ra, de a kereket ne állítsd le teljesen és egyszerre csak az egyik féket használd.

Néhány használat után a kerekem megvetemedik

Az új kerékpár első kerékforgásakor több elem természetesen mozog és a helyére kerül.

Ha a küllők kattognak, ez a kattogás az összeszerelés során fellépő elcsavarodásból fakadhat.

Azonban a kerékben nincs nyolcas. Ha mégis ez a helyzet, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy vidd be egy Decathlon áruházi műhelybe.

Rosszul vált a váltó

Többféle magyarázat van a rossz váltásra (fogaskeréksor).

1- Ellenőrizd a bowdenházvégeket.A rosszul felhelyezett bowdenházvég zavarhatja a váltóbowdenek feszítését, ezáltal rosszul váltják a sebességfokozatokat). Ha egy bowdenházvég rosszul van felhelyezve, igazítsd meg.

2- Lehet, hogy a bowden és a bowdenház összetapadt. Ha a váltás a kisebb fogaskerekekre nem lehetséges és a váltó nem mozdul, akkor a bowden és a bowdenház biztosan összetapadt. A bowdent és a bowdenházat cserélni kell.

3- Hozd el a Riverside kerékpárodat a DECATHLON műhelybe, hogy munkatársaink újra beállítsák a váltót.

4- Ellenőrizd, hogy a váltótartó fül ne legyen ferde. Ha sérült, olvasd el az "ELTÖRT A VÁLTÓTARTÓ FÜL" címszót. Abban az esetben, ha rendszeresen használod a Riverside kerékpárodat nedves és sáros környezetben, és ha rendszeresen tisztítod bő vízzel, a bowdeneket és a bowdenházakat gyakrabban kell cserélni. A kerékpár tisztítása magasnyomású mosóval nem ajánlott, mivel a a víz bejuthat a csapágyak és a bowdenházak belsejébe.

Eltörött a váltótartó fül

Az elhajlott váltótartó fül a váltó eltolódását okozza, így az már nem fog megfelelően működni.

Állj a kerékpárod mögé és ellenőrizd a váltó pozícióját, ahogyan az alábbi képen látható.

Ha a váltótartó fül ferde, látogass el az egyik DECATHLON áruház műhelyébe, hogy munkatársaink kicseréljék. Egy pót váltótartó fül jár a Riverside kerékpárhoz a vásárláskor.

 

Váltótartó fül: hiányzik a kép és a link

Hogyan kell láncot cserélni?

Ehhez az alábbi eszközökre van szükség: láncbontó, új lánc és patentszem.

Váltsd a láncot a legkisebb lánctányérra és a legkisebb fogaskerékre.  

Először nyisd szét a patentszemet egy patentszem fogóval, majd vedd le a régi láncot.

Helyezd az új láncot az utolsó fogaskerékre és a legkisebb lánctányérra, hogy könnyebben meghatározd a lánc optimális hosszát.

A lánc vízszintesen kell álljon; vezesd végig a láncot a felső váltógörgő felső részén és az alsó váltógörgő alsó részén.

Amint meghatároztad a lánc hosszát, vedd le a felesleges szemeket a láncbontó segítségével.

Végül tedd rá a patentszemet a láncra, forgasd meg a pedált annyira, hogy a patentszem a felső részen legyen, majd fogd meg a hátsó kereket és nyomd előre a pedált, hogy a patentszem biztosan a helyére pattanjon.

Hiányzik a link

Nem tölt a dinamo

1- Nézd meg,hogy a saru jól meg van-e húzva

2- Ellenőrizd, hogy a vezetékek érintkeznek-e a saruban, és hogy a 2 vezeték egyike nem szakadt-e el

 3- Ellenőrizd, hogy a vezetékek jól vannak-e csatlakoztatva a kormányszár fedele alattTechnikai információk

Brooks cambium c15 nyereg

Rugalmas, kényelmes, vízhatlan és strapabíró, nem igényel karbantartást. A keret alumíniumból, a sínek rozsdamentes acélból készültek.

Másrészt az 'All-Weather' tulajdonság strapabíróvá és ellenállóvá teszi a nyerget minden időjárási körülmények között: a bevonat véd a kopástól és az UV sugárzástól, a szegecsek eloxált alumíniumból készültek.

Hosszúság 283 mmSzélesség 140 mmSúlya 432 g

Nyereg
Kerekek

HÁTSÓ KERÉK SHIMANO XT 32 küllős (Átütőtengely 12X142mm mm gyorskioldó karral)

ELSŐ KERÉK LEECHE DR 962 R 32 küllős (Átütőtengely 12X100mm mm gyorskioldó karral)

 

Kerék RT920
Shimano deore xt dinamó kerékagy

SHIMANO DEORE XT dinamó kerékagy

6V - 0,5A - 3W

503 g

Dinamó kerékagy
lánc

Alaktrészek

ALKATRÉSZRE VAN SZÜKSÉGED A RIVERSIDE TOURING 920 KERÉKPÁRHOZ?

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.