RIVERSIDE TOURING 900

REF: 8543227

RIVERSIDE TOURING 900

2020

Nyereg:hogyan kell megfelelően beállítani a nyeregmagasságot?

Az első kerékpározás előtt állítsd be megfelelően a nyeregmagasságot.

Tanácsunk: emeld fel a nyerget a csípőd magasságáig majd húzd meg a nyeregcsőbilincset egy 5-ös imbuszkulccsal (minden szerszámkészletben megtalálható). Ha még pontosabban szeretnéd beállítani, akkor a nyergen ülve helyezd a sarkad a pedálra, a lábadnak kinyújtva kell lennie, kész is, indulhatsz kerékpározni :)

Gumiköpeny:mennyi az ajánlott keréknyomás?

A javasolt keréknyomás 2,5 bar, ha kényelmesebben szeretnél tekerni, akkor a 2 bar is elég.Országúton történő használatkor fújd fel 4 bárra.

A Riverside Touring 900-as kerékpár SCHWALBE MARATHON PLUS TOUR 47-622 / 28x1,75 gumiköpennyel felszerelt

Figyelem, 2 hetente fújd fel a gumiköpenyt!

Hogyan válassz megfelelő kitámasztót?

Lent megtalálod a Riverside Touring 900-as kerékpárra javasolt 500-as középső kitámasztó linkjét

Dinamó:hogyan használd helyesen?

Cycle2Charge USB kerékpáros töltő - töltsd a telefonod a kerékpár dinamójával

Okostelefon vagy más, GPS alapú eszköz használata kerékpározás közben ma már normálisnak számít. Szinte egyetlen ambíciózus kerékpáros sem akarja nélkülözni ezt a kényelmet. De mi van akkor, ha lemerülőben az akkumulátor? Ekkor a kerékpározás frusztrációhoz vezethet. Különösen akkor, amikor egy ismeretlen helyen kerékpározol és már nem tudod használni az okos navigációt. Pedig egyszerű a megoldás a problémára:Töltsd a telefonod a kerékpár dinamójával! Ezt lehetővé teszi a Cycle2Charge, egy rendkívül kompakt és erős USB-s kerékpáros töltő. Ez a kis eszköz lehetővé teszi a telefon vagy más okos eszköz akkumulátorának töltését a kerékpáragy dinamója által szolgáltatott energiával.

Kerékpáros töltő USB csatlakozóval: a legtöbb mobileszközhöz

A Cycle2Charge egy kerékpáros USB-s töltő, amely az Android, iPhone, Windows Phone alapú eszközök és a GPS navigációs rendszerek akkumulátorának töltésére szolgál. Ezen kívül az USB kerékpártöltővel az akkumulátorokat és egyéb USB-csatlakozású külső energiatárolókat is könnyű feltölteni. Könnyű felszerelni a kerékpárra. Semmilyen kiegészítő eszközre nincs szükség és az USB-s eszközök töltéséhez a kerékpár dinamója által termelt energiát használja. Bármilyen, a piacon kapható Ahead típusú kormányszárra felszerelhető. A jelenlegi kormányszár kupakját cseréld ki a Cycle2Charge-ra és miután csatlakoztattad a kábeleket, már tölteheted is a telefonodat a dinamóval.

USB-s kerékpáros töltő nagy kimeneti teljesítménnyel

A Cycle2Charge egy különösen nagy hatékonysággal rendelkező USB töltő. Ezért a készülék megfelelő a gyakorlott és túrakerékpárosok számára. 12 km/h sebességnél a töltő már 500 mA energiával tölt. Az 1000 mA töltőáramot 21 km/h sebességnél éri el. Ha mobiltelefonod a Cycle2Charge segítségével kerékpárdinamó segítségével töltöd fel, a készülék egységes, 5 voltos USB-töltési feszültséget biztosít, és a szabványos USB-töltőaljzatnak köszönhetően univerzálisan használható. Néhány eszköz esetében külső akkumulátor használata ajánlott, mivel ezek nem használják a kerékpár USB-töltőjének maximális töltőáramát-  Ezek általában a modern iPhone-ok és bizonyos Android alapú készülékek. A készüléket maximális működési megbízhatóság jellemzi, mert túlterhelés elleni mechanizmussal van ellátva. Így minden csatlakoztatott eszköz védve van a túlfeszültségtől és a károsodástól, még akkor is, ha nagy sebességgel ereszkedsz le.

Stabil és korrózióálló kezelés

Ha a mobiltelefonod a kerékpár dinamójával szeretnéd tölteni, akkor más okokból is érdemes a Cycle2Charge USB-s töltőd választanod. Mivel a készülék belseje eloxált alumínium, míg a külső bevonat ütésálló műanyag. Minden anyag strapabíró és rozsdásodás álló, ezért ideális hosszútávú, kültéri használatra. A készülék több részből álló kialakítása maximálisan stabillá teszi. A Cycle2Charge USB kerékpáros töltőt amely könnyedén felszerelhető, és egy tartó segítségével a kormányra rögzíthető. Kerékpáros kesztyűben egy kézzel is könnyen kezelheted a töltőt, így garantálva a biztonságos közúti közlekedést.

Szerviztáska

A Riverside Touring 920 vásárlásához jár egy szerviztáska az amely tartalmaz:

- Egy útikönyvet

- 2 küllőt

- 1 váltótartó fület

 

Karbantartás, szerviz és alkatrészcsere

Hogyan kell tisztítani a riverside touring 900 kerékpárt?

A RIVERSIDE TOURING 900 tisztításához ne használj magas nyomású mosót, mert a víz bejuthat a csapágyakba és a bowdenházvégekbe!

Folyó vízzel és szivaccsal tisztítsd (a Decathlonban tisztítókészlet kapható).

Töröld szárazra egy ronggyal

Olajozd be a láncot a megfelelő kenőanyaggal

FIGYELEM, ha sós környezetben használod a kerékpárt, gondoskodj a mihamarabbi teljes leöblítésről

Hogyan kell helyesen tárolni a riverside touring 900 kerékpárt?

> Száraz, fénytől védett helyen tárold.

> Tisztítsd meg a sártól és a homoktól, amelyek roncsolhatják a kerékpárt.

> Olajozd a láncot : az egész láncot kend be a kenőanyaggal, hogy védd a rozsdásodástól

> Tedd a váltót a kis lánckerékre

Hogyan működik az usb port?

A csavaros külső sapka megvédi a töltőaljzatot a víztől és a szennyeződésektől

A dinamó által keltett energiát 5V USB töltőfeszültséggé alakítja

Max. áram: 1000 mA

Univerzális használat a standard USB csatlakozóval

Android, iPhone, Windows, GPS kompatibilis

Jelentősen nagyobb hatékonysága miatt különösen megfelelő kerékpárosoknak• 500 mA USB specifikácó szerint már 12 km / h-tól• Maximális töltési erő 1000 mA 21 km / h-s sebességnél

Külső tárhelyek töltésére is alkalmas (PowerBankok vagy hasonlók)

Gyors ereszkedésnél is biztonságos túlfeszültség védelem

A több részből álló felépítése stabilitást biztosít és maximálisan rozsdaálló

Stabil eloxált alumínium belső rész

Külső műanyag kupak ellenáll az ütődéseknek és a rozsdának

Hogyan kell bekoptatni a fékeket?

Amikor kitolod a kerékpárt az áruházból, a féktárcsák és a fékbetétek még újak, vagyis a fékezés teljesítménye gyenge.

Egy hirtelen fékezés hideg időben, vagy folyamatos fékezés (pl: lejtőn) felhevítheti a fékbetéteket, ezáltal megkeményedhet a felületük.

Ennek elkerüléséhez (és, hogy a fékek teljesen használhatatlanná váljanak), javasoljuk, hogy koptasd be a fékeket.A koptatáshoz kb. 10-szer kell fékezni. Erősen fékezd le a kerékpárt 25-ről 5 km/h-ra, de a kereket ne állítsd le teljesen és egyszerre csak az egyik féket használd.

Néhány használat után a kerekem megvetemedik

Az új kerékpár egyes részei első használatkor mozoghat és a helyére kerül.

 A küllők kattognak, ez a kattogás az összeszerelés során fellépő elcsavarodásból fakad.

Azonban a kerékben nincs nyolcas. Ha mégis ez a helyzet, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy vidd be egy Decathlon áruházi műhelybe.

Rosszul vált a váltó

Többféle magyarázat van a rossz váltásra (fogaskeréksor).

1- Ellenőrizd a bowdenházvégeket.A rosszul felhelyezett bowdenházvég zavarhatja a váltóbowdenek feszítését, ezáltal rosszul váltják a sebességfokozatokat). Ha egy bowdenházvég rosszul van felhelyezve, igazítsd meg.

2- Lehet, hogy a bowden és a bowdenház összetapadt. Ha a váltás a kisebb fogaskerekekre nem lehetséges és a váltó nem mozdul, akkor a bowden és a bowdenház biztosan összetapadt. A bowdent és a bowdenházat cserélni kell.

3- Hozd el a Riverside kerékpárodat a DECATHLON műhelybe, hogy munkatársaink újra beállítsák a váltót.

4- Ellenőrizd, hogy a váltótartó fül ne legyen ferde. Ha sérült, olvasd el az "ELTÖRT A VÁLTÓTARTÓ FÜL" címszót. Abban az esetben, ha rendszeresen használod a Riverside kerékpárodat nedves és sáros környezetben, és ha rendszeresen tisztítod bő vízzel, a bowdeneket és a bowdenházakat gyakrabban kell cserélni. A kerékpár tisztítása magasnyomású mosóval nem ajánlott, mivel a víz és a szennyeződés bejuthat a bowdenházak belsejébe.

Eltörött a váltótartó fül

Az elhajlott váltótartó fül a váltó eltolódását okozza, így az már nem fog megfelelően működni.

Állj a kerékpárod mögé és ellenőrizd a váltó pozícióját, ahogyan az alábbi képen látható.

Ha a váltótartó fül ferde, látogass el az egyik DECATHLON áruház műhelyébe, hogy munkatársaink kicseréljék. Egy pót váltótartó fül jár a Riverside kerékpárhoz a vásárláskor.

 

Váltótartó fül: hiányzik a kép és a link

Hogyan kell láncot cserélni?

Ehhez az alábbi eszközökre van szükség: láncbontó, új lánc és patentszem.

Váltsd a láncot a legkisebb lánctányérra és a legkisebb fogaskerékre.  

Először nyisd szét a patentszemet egy patentszem fogóval, majd vedd le a régi láncot.

Helyezd az új láncot az utolsó fogaskerékre és a legkisebb lánctányérra, hogy könnyebben meghatározd a lánc optimális hosszát.

A lánc vízszintesen kell álljon; vezesd végig a láncot a felső váltógörgő felső részén és az alsó váltógörgő alsó részén.

Amint meghatároztad a lánc hosszát, vedd le a felesleges szemeket a láncbontó segítségével.

Végül tedd rá a patentszemet a láncra, forgasd meg a pedált annyira, hogy a patentszem a felső részen legyen, majd fogd meg a hátsó kereket és nyomd előre a pedált, hogy a patentszem biztosan a helyére pattanjon.

Hiányzik a link

Nem tölt a dinamó

1- Nézd meg, hogy a saru jól meg van-e húzva

2- Ellenőrizd, hogy a vezetékek érintkeznek-e a saruban, és hogy a 2 vezeték egyike nem szakadt-e el

3- Ellenőrizd, hogy a vezetékek jól vannak-e csatlakoztatva a kormányszár fedele alattHiányzik a kép vagy a pdf

Alkatrészek leírása

Nyereg

A több, mint egy évszázada a perineális nyomás csökkentésére kialakított Imperial választék vissztér!

A bőr felsőrészt kivágták, hogy megszűntessék a perineális nyomáspontokat.

Ideális ülőideg fájdalom vagy pusztán a perineális fájdalom esetén kerékpározás közben. A Brooks Imperial nyereg választék visszaadja a kerékpározás valódi élményét!

A B17-re alapuló modell többféle beállítási lehetőséget kínál, mint más modellek. Tudniillik az oldala perforált, a lyukak egy fűzővel vannak összekötve, így a nagyobb kényelem érdekében szabályozni lehet a távolságágukat. A nyergen lévő bőr feszessége állítható a többi modellhez hasonlóan.

Szélesség: 175 mm

Hosszúság: 275 mmSúly: 530 g

Krómozott acél sínek

Nyereg
Kerekek

HÁTSÓ KERÉK SHIMANO XT KERÉKAGY 36 küllős (Átütőtengely 12X142 mm gyorskioldó karral)

ELSŐ KERÉK LEECHE DR961R KERÉKAGY 36 küllős (Átütőtengely 12X100 mm gyorskioldó karral)

 

Usb kimenet

Az USB kimenet leírását megtalálod a linken

Cycle2Charge

lánc

Alkatrészek

ALKATRÉSZRE VAN SZÜKSÉGED A RIVERSIDE TOURING 920 KERÉKPÁRHOZ?

RIVERSIDE TOURING 900

Vállalásunk

Élethosszig tartó jótállás: váz, villa, kormányszár, kormány és csomagtartó. Ez a jótállás biztosítja, hogy az alkatrészek strapabíróak és biztonságot ad a kerékpárosnak. A kerékpár többi alkatrészére 2 év a jótállás. A jótállás a termék rendeltetésszerű használatára vonatkozik.

A legelső használatnál néhány alkatrész enyhén mozoghat. Ezért javaslunk ingyenes átvizsgálást a kerékpár vásárlásától számított 6 hónapig.