KLICK 500

REF: 8528390

KLICK 500

2020

Ez a roller megkönnyíti a városi közlekedést nagy távolságok esetén ( max. 10 km). 14 éves kor felett.

Az elektromos rásegítés egyszerűbbé teszi a közlekedést, hogy messzebbre juss! A mágnesfék használatával szabályozható a sebesség és biztonságos a közlekedés.

 

Klick 500

bemutató videó

Technikai információk és karbantartás

Mi is az oxelo elektromos rásegítéses rendszere?

Az OXELO elektromos rásegítéses rendszere lehetővé teszi az optimális akkumulátor használatot.

A rásegítés akkor kapcsol be, ha a sebességed meghaladja a 6 km/h-t.

Segít folyamatosan biztosítani a lendületkor szerzett sebességet.

Például: Ha ellökéskor 10 km/h-s sebességet érsz el, a rendszer aktiválódik és folyamatosan biztosítja ezt a sebességet. .

-        Ha gyorsítani szeretnél, csak lökd meg magad, a rásegítés pedig átkapcsol az új sebességfokozatra.

-        Ha lassítani szeretnél: nyomd meg a fékgombot a sebesség csökkentéséhez vagy használd a hátsó taposóféket.

Milyen tényezők befolyásolják az akkumulátor élettartamát?

Az Oxelo tesztekkel mérte az akkumulátor üzemidejét. Azonban a használattól függően néhány dolog befolyásolhatja a mért üzemidőt:

1.      Testsúly:

A teszteket 80 kg testsúlyú személlyel végezték. Ha a felhasználó ennél jelentősen nagyobb testsúllyal rendelkezik, csökkent üzemidőt tapasztalhat. Ha a felhasználó ennél kisebb testsúllyal rendelkezik, a roller üzemideje akár hosszabb is lehet.

2.      Az útvonal:

Az útvonal közvetlen hatással van az akkumulátor üzemidejére.  Rossz minőségű úton vagy emelkedőn csökkenhet az üzemidő.

3.      A hőmérséklet:

A külső hőmérséklet befolyásolja az akkumulátort.

Például:

-        Az OXELO által számításba vett átlaghőmérséklet 10°C. Ezen a hőmérsékleten (vagy magasabb hőmérsékleten) az akkumulátor megfelelően működik.

-        0°C-on körülbelül 10%-os üzemidőcsökkenés tapasztalható.

Ezért az OXELO azt javasolja, hogy mérsékelt hőmérsékletű helyen tárold a rollert.Ne tárold a rollert az autó csomagtartójában vagy garázsban a téli éjszakák során.

Hogyan tárold a rollert?

Beltéren: A legegyszerűbb megoldás, ha találsz neki egy helyet (vagy csinálsz egyet): otthon, munkahelyen, barátoknál. A rollert így a falhoz, az ajtó mögé, az íróasztal alá vagy egy tárolóba (csomagtartóba, szekrénybe) helyezheted, ami még könnyebb, ha összecsukható.

Egy táskában/tokban: Azoknak, akik összecsukható rollerrel rendelkeznek, egyszerűbb a roller tárolása, mert így feleannyi helyet foglalnak. Így mindig elérhető távolságban tarthatod összecsukva, egy táskában vagy akár egy tokban, amelyet könnyű lesz hordozni, bárhová is mész.

Egy rollertartón: Pontosan úgy, ahogy az úton is rollerezel: tárold stílusosan és egyedien! A rolleredet ezért egy tartóba állíthatod: a földön állva megtartja a rollert függőlegesen a keréknél fogva; vagy tedd a falra egy falitartó segítségével, mint a kerékpárokat.

support
Hogyan őrizzem meg a roller állapotát?

Takarékoskodj a fékkel

A fék rendszeres használata a hátsó kerék kopását okozza, ami elveszítheti kör alakját és helyenként elkophat. Ennek elkerülése érdekében inkább tedd le a lábad, amikor lehetséges. Vagy finoman nyomd le a fékgombot (lassabban fékezel le, de megóvod a kereket).

Kerüld a vízben vagy koszos úton való rollerezést!

Ha vízben rollerezel, gyorsabban elhasználódnak a kerék belsejében található csapágyak. Egyéb tapasztalható kár: a fellépő csúszásmentes felülete veszít a tapadásából és elveszítheted az egyensúlyodat. A megoldás egyszerű: rollerezz száraz aszfalton és kerüld a víztócsákat, homokos vagy földes utakat.

"A tisztaság fél egészség"

A roller tisztán tartása a legegyszerűbb és leghatékonyabb gesztus a karbantartásához. Mindig ajánlott egy törlőronggyal megtörölni a csapágyak környékén és a kosznak leginkább kitett részeken (kerekek, kormánycsapágy, fellépő, stb.) Ennek az egyszerű gesztusnak köszönhetően elkerülheted a por felhalmozódását és a roller alkatrészeinek működésében bekövetkező kellemetlenségeket.

Videók szervizeléshez

Tekints meg minden videót, amelyek segítenek a roller javításában

Csengő cseréje

Használati útmutató