Riverside trekking gyerekkerékpár 20" 6-9 éveseknek

Ref: 8576493

ORIGINAL 100 TREKKING KERÉKPÁR, 20", FEHÉR

2020

Ez a 6-9 éves gyerekeknek készült trekking kerékpár ideális parkokban vagy földutakon való kerékpározáshoz. Itt megtalálsz minden bemutatóvideót az összeszereléshez, karbantartáshoz és javításhoz.

Most, hogy megkaptad a kerékpárt, nem maradt más hátra mint összeszerelni. Kövesd az útmutatót! Ezeket a tanácsokat a termékmenedzserünk és mérnökünk szakértelmével írtuk.

Magyarázat

Fékfeszítő csavar

A két fékhez két fékfeszítő csavar tartozik, melyek a fékkarokon találhatók. A fékbowden feszességét lehet velük állítani. A csavar forgatásával találd meg a neked legmegfelelőbb beállítást! (Minél jobban meghúzod a csavart, a bowden annál feszesebb lesz).

FÉKFESZÍTŐ CSAVAR
V-fék pipa

A V-fék pipa egy rozsdamentes acél alkatrész, amely vezeti a V-fék bowdent. A V-fék pipa hajlási szöge úgy lett megválasztva, hogy a legjobban vezesse a fékbowdent a hatékony fékezés érdekében. Törés esetén lehetőség van a cserére.

V-FÉK PIPA
V-fék

A V-fék két féktestből áll (egy bal- és egy jobboldali). A féknyergeket a gumiharang köti össze középen.

A pipa kiakasztásával szétnyitható a féktest a kerék egyszerűbb kivételéhez.

etriers-de-freins-V-brake-velo-enfant
Kormányszárrögzítő csavar

A két csavarral szorítható meg a kormányszár a fejcsövön.

vis-de-potence velo

Első használat

Hogyan kell jól beállítani a nyereg magasságát az első használat előtt?

Fontos, hogy beállítsd a nyeregszár magasságát a gyerek testfelépítésének megfelelően. Biztonsági okokból nem húzható ki annyira a nyeregszár és a kormányszár, hogy látható legyen a maximum jelölés. (Ne húzd ki jobban, mint ahol a jelölés van).  

A megfelelő nyeregmagasság meghatározásához ültesd rá a gyermeket a nyeregre, a hajtókart állítsd függőleges, lenti pozícióba, majd tedd a gyerek lábát a pedálra: a nyereg magassága megfelelő, ha a gyerek lába nyújtva van. Győződj meg róla, hogy a nyeregben ülő gyerek lábujjheggyel eléri-e a talajt! Győződj meg róla, hogy a nyeregben ülő gyerek lábujjheggyel eléri-e a talajt!

HOGYAN KELL JÓL BEÁLLÍTANI A NYEREG MAGASSÁGÁT AZ ELSŐ HASZNÁLAT ELŐTT?
Hogyan győződj meg róla, hogy a fékek jól vannak-e beállítva? 

A fékek hatékonyságának teszteléséhez a kormánynál fogva kezdd el tolni a kerékpárt. Húzd meg a jobb fékkart a hátsó fék vagy a bal fékkart az első fék működtetéséhez. Ez teljesen le kell fékezze a vizsgált kereket. A fékpofák nem súrolhatják a felni peremét.

 

Ha nem hatékony a fékezés vagy beleér a felnibe a fékbetét, az alábbiakat teheted: A fékkar előtt található egy állítócsavar. Ha elfordítod az óramutató járásával megegyező irányba, jelentősen feszítesz a féken. (= erősebb fékezés, a fékpofák közelítenek a felniperemhez). Ha elfordítod az óramutató járásával ellentétes irányba, kiengeded a féket. (= gyengébb fékezés, a fékpofák eltávolodnak a felniperemtől).Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a fékek beállítását.

Mekkora nyomásra kell fújni a 20”-os trekking kerékpár kerekeit?

Az ajánlott nyomásértéket mindegyik gumiköpeny oldalán feltüntetik. Javasoljuk, hogy a gumiköpeny oldalán látható nyomásértékig fújd a kerekeket. Ez változó lehet a gumiköpenytől függően.. 

Ahhoz, hogy ellenőrizd a megfelelő nyomást, csak ültesd rá a gyermeket az álló helyzetben lévő kerékpárra! A nyomás megfelelő, ha a gumiköpeny a gyermek súlyától kissé benyomódik.

 

Ami a biztonságot illeti: kerékpározás közben a bukósisak viselése fokozottan ajánlott gyerekek számára

A sisak viselését már a legkisebb kortól érdemes megszokni!

Néha elfelejtjük, de:
gyerekeknek és felnőtteknek is egyaránt fokozottan ajánlott a kerékpáros bukósisak viselése.

A DECATHLONnál gyerekeknek is kínálunk kerékpáros sisakokat, kifejezetten a csapataink által tervezve. A sisakokat a DHP (Decathlon Head Protection) tesztelte és hagyta jóvá Ez a csapat a sisakok tervezésével foglalkozik a DECATHLONnál és a székhelye a lille-i B'TWIN VILLAGE-ben található.

Többféle modell és méret elérhető: gyermeked biztosan megtalálja a neki tetszőt!

casque-obligatoire-velo-enfant

A termékhez tartozó kiegészítők

1. Első és hátsó sárvédő
2. Kitámasztó

A kitámasztóval egyszerűen és stabilan kitámasztható a kerékpár. A 16""-os, 20""-os és 24""os (gyerek- és összecsukható) kerékpárokhoz megfelelő.

bequille_velo_enfant
Hogyan szereld fel a kitámasztót?
kitámasztó-felszerelése
3. Kerékpáros táska

Ideális a kisebb kiegészítők, személyes holmik szállításához.

sacoche-velo
4. Kosár

Ezt a fekete fémkosarat egyszerűen a kerékpár kormányára csatolhatod. A 20''-os, 24''-os, 26''-os és 28''-os kerékpárokkal kompatibilis (22 mm-es kormánnyal).

fémkosár gyerekkerékpárra, fekete
5. Kulacstartó

Ezt az oldalt nyitott kulacstartót úgy terveztük, hogy egyszerűbb legyen a kulacs kivétele a gyerekek számára miközben kerékpároznak. A kulacstartó vázra rögzíthető és egy 380 ml-es kulacs tehető bele.

porte-bidon-velo-enfant
6. Kulacs

380 ml-es kulacs : hogy ne feledkezzetek meg a hidratálásról a kerékpáros túrán.
3 különféle színben kapható: piros, fekete és kék

bidon velo enfant

A 20”-os trekking kerékpár karbantartása

Hogyan olajozd meg a kerékpár láncát?

Használhatsz egy úgynevezett "All in One" terméket az alkatrészek kilazításához, tisztításhoz, kenéshez és a kerékpár megóvásához (a termék elérhető a Decathlon áruházakban). Ez egy nagyon praktikus, minden egyben termék.

A lánc olajozásához tekerd folyamatosan a pedálokat és szemenként "fújj rá egyet "a lánc teljes hosszán.

Pár percig hagyd száradni. Ha nagyon sok a szennyeződés a láncon, töröld át egy kefével vagy törlőronggyal a teljes hosszán, majd fújd be ismét az "All In One" termékkel. A tanácsunk: ne érintkezzen a fékpofákkal, fékbetétekkel és a felni fékfelületével.A kerékpár tartós védelme: A rendszeres olajozás meggátolja a korróziót.

Hogyan-olajozd-a-24-colos-MTB-láncot

Hogyan tisztítsd meg a kerékpárt?

Ha a kerékpár használat után piszkos (sár, eső, por), ne habozz megtisztítani!


Ha por rakódott rá, egyszerűen töröld át egy száraz törlőronggyal a tisztításához. Sár vagy más szennyeződés esetén megtisztíthatod egy vödör meleg vízzel és egy szivaccsal (vagy egy nedves törlőronggyal), valamint szappannal vagy kerékpársamponnal. Tisztítsd meg a kerékpár szennyezett részeit: váz, villa, kormány és kerék.


TUDTAD? Magasnyomású tisztító használata nem ajánlott! Az egyes alkatrészek (kormánycsapágy, hajtómű, stb.) működésében kárt tesz és balesetveszélyessé válik a kerékpár!


A mosást követően töröld át egy száraz törlőkendővel, hogy elkerüld a rozsdásodást.

Kend meg ismét a mozgó alkatrészeket a kerékpáron: lánc, kormánycsapágy, hajtómű. 

Hogyan mosd a trekking kerékpárt?

Ha a kerékpár használat után piszkos (sár, eső, por), ne habozz megtisztítani!

Ha por rakódott rá, egyszerűen töröld át egy száraz törlőronggyal. Sár vagy más szennyeződés esetén megtisztíthatod egy vödör meleg vízzel és egy szivaccsal (vagy egy nedves törlőronggyal), valamint szappannal vagy kerékpársamponnal.

Tisztítsd meg a kerékpár szennyezett részeit: váz, villa, kormány és kerék.

TUDTAD?    Magasnyomású tisztító használata nem ajánlott : Az egyes alkatrészek (kormánycsapágy, hajtómű, stb.) működésében kárt tesz és balesetveszélyessé válik a kerékpár!

A mosást követően töröld át egy száraz törlőkendővel, hogy elkerüld a rozsdásodást töröld át egy száraz törlőkendővel, hogy elkerüld a rozsdásodást.

Kend meg ismét a mozgó alkatrészeket a kerékpáron: lánc, kormánycsapágy, hajtómű. 

Hogyan kell a v-fékeken fékpofát cserélni?

A V-fékekhez kapható fékpofákat alkatrészként vásárolhatod meg.

A cseréhez kövesd a bemutató videóban látható lépéseket. 

hogyan cserélj fékpofákat?

Hogyan kell a v-fékeken fékpofát cserélni?
Hogyan ellenőrizd a gumi állapotát?

Minden használat előtt fontos ellenőrizni a gumiköpenyek állapotát.

Ha lapos, ellenőrizd, hogy ne legyen defektes. Ehhez fújd fel a max. nyomásértékig.

Ha gyorsan leereszt, vedd ki a kereket, vedd le a gumiköpenyt és cseréld ki vagy javítsd meg a gumibelsőt.

Ha lassan enged le, ellenőrizni kell a gumiköpeny felületét, van-e benne tüske vagy üvegszilánk. Ezt követően vedd ki a kereket, vedd le a gumiköpenyt és cseréld ki vagy javítsd ki a gumibelsőt. A gumiköpenyből távolítsd el a szúrós tárgyat (tüske, drót, üvegszilánk, stb.)Ha nem teljesen lapos, javasoljuk, hogy ellenőrizd a guminyomást (lásd fentebbi fejezetet).TUDTAD? A gumi élettartama függ a használat körülményeitől és a tárolástól. Ha a gumiköpeny vizsgálatakor repedések láthatók rajta, javasoljuk, hogy cseréld le egy újra. 

Hogyan tárold a kerékpárt?

Javasoljuk, hogy a kerékpárt száraz helyen tárold. Fontos biztosítani, hogy ne érje nedvesség.

A kerékpár élettartama függ a használattól, a karbantartástól és a tárolástól.

Ha magas a páratartalom vagy, ha sós a levegő (tengeri levegő), a kerékpár ki van téve a korróziónak és csökken az élettartama.

Ezért fontos, hogy tiszta és száraz állapotban tárold száraz helyen.TUDTAD? A teleszkópos villával rendelkező kerékpárokat nem ajánlott az első kereküknél felfüggeszteni. A villa élettartamának meghosszabbítása érdekében a hátsó keréknél akaszd fel őket! 

Van egy kis problémám

Mit tegyek defekt esetén? hogyan kell gumibelsőt cserélni?

Defekt esetén azonnal állj meg egy biztonságos helyen, hogy ne tegyél kárt a felniben.

Fordítsd meg a kerékpárt és állítsd a nyeregre és a kormányra.

A fékeket ki kell nyitni a kerék kivételéhez. Ehhez fogd össze a féknyergek tetejét és oldd ki a pipát.

Az első kereket csavarozd ki és emeld ki a villából, majd cseréld ki a gumibelsőt (bemutatóvideó megtekintése).

A hátsó kereket szintén csavarozd ki, emeld le a láncot a szabadonfutóról, majd emeld ki a kereket a támvillából. Most már kicserélheted a gumibelsőt (bemutatóvideó megtekintése)

 

Végső megoldásként lehetőséged van a defektjavító spray használatára, amely segít megjavítani a lyukas gumibelsőt szerszámok nélkül (szakadt gumibelsőkhöz nem megfelelő). 

Hogyan cserélj gumibelsőt gyerek kerékpáron?

Original 100 20" trekking kerékpár, fehér

vállalásunk

A BTWIN élethosszig tartó jótállást vállal a vázra, kormányra és kormányszárra (rendeltetésszerű használati feltételek mellett).

A többi alkatrészre 2 év a jótállás.

A legelső használatnál néhány alkatrész enyhén mozoghat. Ezért biztosítunk egy ingyenes átvizsgálást a kerékpár vásárlásától számított 6 hónapon belül.