ONrhythm 500

Ref: 8389271, 8389272

ONRHYTHM 500

2017

-

Első használat

Használhatom a pulzusmérőt szívritmus szabályozóval?

Szívritmus szabályozót viselőknek nem javasoljuk a pulzusmérő használatát. Valójában a rádióátviteli rendszer jelzavarokat okozhat.

A"2612 sleep" üzenet jelenik meg az órán, mit tegyek?

Ez az üzenet azt jelzi, hogy az óra alvó üzemmódban van. Ezt az üzemmódot a gyárban állították be azért, hogy megőrizzék az elem élettartamát.Ebből az üzemmódból való kilépéshez nyomd hosszan a jobb felső"Play / Pause"gombot.

Pontosság

Honnan tudhatom, hogy mennyi a maximális pulzusszámom?

Az edzés közbeni pulzusszám meghatározásához először ismerned kell a maximális pulzusszámod.
A maximális pulzusszám (HRmax) az a maximális ritmus, ahogyan az emberi szív verni tud.Ez az érték függ az életkortól és az alábbi értékkel lehet kiszámolni: HRmax = 220 - életkor
Annak érdekében, hogy pontosabban meg lehessen határozni az egyén maximális pulzusszámát, javasoljuk, hogy orvos kíséretében végezzen el egy erre vonatkozó tesztet.

Miután meghatároztad a HRmax-ot, be lehet lőni az edzés közbeni pulzustartományt a célod függvényében.

BEMELEGÍTÉS / LEVEZETÉS.
A HRM 50-60%-a
A kék zóna egy mérséklet erőfeszítésnek felel meg. Ideális az edzés elején a bemelegítéskor és az edzés végén a levezetéskor.

ÁLLÓKÉPESSÉG
a HRM 60-70%-a
Az állóképességi edzés fontos minden sportoló számára. Különösen jó hatással van az egészségre és javítja a teljesítményt a hosszú edzéseken. Eddz ebben a zónában több, mint 45 percet, hogy nyugodtan dolgozzon a szív, javuljon az izmaid keringése és megszokják, hogy a zsírból szerezzenek energiát.

AEROB ZÓNA
a HRM 70-80%-a
Ebben a zónában közvetlenül az anaerob küszöb alatt dolgozol: az erőkifejtés intenzív, de a test képes elegendő oxigént biztosítani ahhoz, hogy hosszabb ideig fenntartsa ezt az erőt. Az aerob zónában történő edzés lehetővé teszi, hogy az izmok jobban felhasználják az izomrostokban lévő cukrokat edzés közben és jobban elraktározzák a cukrot a pihenés alatt. Ezt a fajta edzést kevésbé gyakran kell alkalmazni, mint az állóképességi edzést.

ANAEROB ZÓNA
a HRM 80-90%-a
A szervezeted nem biztosít az izmoknak szükséges elegendő oxigént: ez az anaerob vagy ellenállási küszöb. Ez a zóna lehetővé teszi a teljesítményed és az állóképességed növelését ha rövid és ismétlődő erőfeszítéseket teszel (résztávok). Az izmok jobban tartalékolnak és a szívritmus is rendszeresebb lesz a küszöb közeledtével.

MAX. TERHELÉSI ZÓNA
a HRM több, mint 90%-a
Ez a zóna nagyon intenzív erőfeszítésnek felel meg. Csak a nagyon rövid résztávok esetében dolgozz ebben a zónában. Lehetővé teszi az anaerob küszöb kitolását, vagyis javítja a teljesítményt és az állóképességet. A piros zóna azoknak a sportolóknak javasolt, akik jól ismerik saját magukat és akik számára fontos a teljesítménynövelés.

A közelben lévő pulzusmérő eszközök okozhatnak zavart?

A Geonaute pulzusmérő kódolt jellel rendelkezik. A kommunikáció az óra és a pulzusmérő között egyedi, vagyis nem zavarhatja be más pulzusmérő eszköz. Viszont amikor az óra keresi a pulzusmérőt, fontos, hogy távol álljunk más pulzusmérőt használó sportolótól. Miután létrejött a kapcsolat, használhatod a terméket más felhasználók mellett is.

Hogyan méri a pulzust?

A szívritmust egy mellkaspánt méri. Ez két elektródából és egy jeladóból áll.

A szív dobogása gyenge elektromos mezőt hoz létre. Ezt a jelet érzékelik az öv elektródái, melyet a jeladó továbbít az óra felé.

Mit lehet tenni, hogy gyorsabban találja meg a pulzusjelet?

Ha sokáig keresi a jelet, vagy az érték inkoherens:
1 - Ellenőrizd, hogy az övet megfelelően helyezted-e a mellkasodra. Ellenőrizd, hogy a megfelelő helyen van-e.
2 - Bizonyosodj meg arról, hogy benedvesítetted-e az érzékelőket.
3 - A jelet elektromágneses zavarok megváltoztathatják (nagyfeszültségű vezeték, vasút, számítógépek...stb).
Távolodj el ezektől a zavart okozó eszközöktől
4 - Ellenőrizd, hogy nem merült-e le az elem.

Egyéb kérdés?

Mi az a pulzusmérő?

A pulzusmérő egy elektronikai eszköz, amely a mellkaspántnak köszönhetően méri a pillanatnyi szívritmust. A jelet vezeték nélkül küldi el az órára és a pulzus BPM-ben jelenik meg (percenkénti szívverés).

Miért alacsony a pulzusom, holott épp sportolok?

Ellenőrizd, hogy a szívritmusodat BPM-ben jelzi-e ki és nem százalékosan.Ugyanis a százalékban megadott szívritmus alacsonyabb, mint a BPM érték.

Mire jó a pulzusmérő?

A szívritmus az egyik legjobb adat arra vonatkozóan, hogy pillanatnyilag milyen formában vagy.Ha méred a pulzusod sportolás közben, ez könnyen megmutatja, hogy az adott edzés milyen hatással van a testre.Így jobban kezelheted az erődet és könnyebben eléred a céljaid.

Hogyan érem el a stoppert a kardioöv használata nélkül?

A stoppert a"CARDIO"üzemmódból éred el. A stopper használatának elkezdéséhez elég megvárni, amíg megtalálja a kardioövet.

Fel szeretnéd venni velünk a kapcsolatot?nyisd meg a kapcsolatfelvételi űrlapot

  • ONrhythm 500

Használati útmutató

  • kézikönyv-piktogramm

    A termék használati útmutatójára van szükséged?Kattints ide a letöltéshez!

Megfelelőségi nyilatkozat

  • kézikönyv-piktogramm

    A termék megfelelőségi nyilatkozatára van szükséged?Kattints ide a letöltéshez!