ONmove 500 HRM

REF: 8391961, 8391963, 8391962, 8529029, 8529028

ONMOVE 500 HRM

2019

Tervezőink azért fejlesztették ki ezt az órát, hogy mérni tudd a sebességet, a távolságot és a pulzust futás közben.Egyszerű órát keresel, amely méri a teljesítményed futás közben?Mérd a pulzusod a csuklódon és programozd be résztávos edzéseid ezen a GPS-es órán!

A firmware aktuális verziója: 1.15

Első használat

Hogyan lehet megváltoztatni az értékeket a kijelzőn futás közben?

A kijelző beállítása elérhető a Beállítások > Kijelző menüpontban. Itt kiválaszthatod azokat az értékeket, amiket meg szeretnél jeleníteni a kijelzőn futás közben. Minden képernyőn egy vagy két információ megjelenítésére vanlehetőség. Az információ kiválasztása:- A "Play/Pause" gombot nyomva válaszd ki azt a sort amit meg szeretnél változtatni- Válaszd ki azt az információt amit meg szeretnél jeleníteni az alsó jobb és baloldali gombokkal- Hagyd jóvá a "Play/Pause" gombbalHa csak egy értéket szeretnél megjeleníteni a kijelzőn, a "OFF" megnyomásával kapcsold ki a másodikat.Az információ mérete a kiválasztott értékek számának függvényében változik. Vagyis nagyobb, ha képernyőként csak egy érték jelenik meg.

Hogyan kell helyesen a csuklómra tenni az órát?

Az OnMove 500 egy optikai pulzusmérővel rendelkezik, hogy hatékonyabban mérje a pulzust edzés közben.A pontos pulzusméréshez:- a számlappal felfelé viseld a csuklódon az órát- az órát a csont felett kell viselni, ahol jól érintkezik a bőrrel- Szorítsd meg az óraszíjat úgy, hogy ne legyen túl szoros.. Az óra ne forduljon el és ne mozogjon a csuklódon.

Hogyan kell beállítani egy résztávos edzést?

Ennek a funkciónak köszönhetően egy teljes résztávos edzést be tudsz állítani:bemelegítési idő, futóidő, pihenőidő és laza futás ideje, a résztávok ismétlés száma és a szériák közötti pihenőidő.

Hogyan kell beállítani egy edzést riasztási zónákkal?

A célzóna meghatározása segít abban, hogy jobban kezeld az erődet és gyorsabban elérd a célod. Az ONMOVE500 HRM GPS-es órával beállíthatsz sebességi-, iram- vagy pulzus célzónát. Ennek a funkciónak köszönhetően tudhatod, hogy valós időben a meghatározott célzónában dolgozol-e vagy sem.A képernyőn megjelenő grafikus jel valamint egy hangjelzés figyelmeztet, ha kilépsz a célzónából.

Hogyan kell használni a terméket?

Ez a videó segítségével ismerd meg az első lépéseket.

Mi az a pulzuszóna?
Használati tanács az edzések elmentéséhez az órában.

Annak ellenére, hogy az óra számos edzést képes tárolni, javasoljuk, hogy a megfelelő működés érdekében rendszeresen töröld ki azokat.

A túl sok edzés tárolása lelassítja vagy sikertelenné teszi az ONconnect (PC/MAC), My Geonaute Connect vagy DECATHLON CONNECT (IOS /Android) alkalmazásokkal való szinkronizálást.

Szoftverek és alkalmazások

Hogyan tudom átvinni a gps onmove 500-as óráról az adatokat a számítógépemre?

Az ONconnect szoftverrel tudod átvinni az edzéseket az óráról a számítógépre.

Az applikáció 3.300-as verziójától kezdve lehetséges az edzések GPX vagy TCX formátumban való elmentése.

- GPX formátum a GPS útvonallal rendelkező edzésekhez.

- TCX formátum a GPS útvonal nélküli edzésekhez.

Hogyan kell csinálni?

1- Az USB kábellel csatlakoztasd az órát a számítógéphez. A termék tárolóeszközként jelenik meg (mint egy USB kulcs).

2- Indítsd el az ONconnect alkalmazást, ha nem indul el automatikusan.

3- Válaszd ki az edzést vagy az edzéseket, amelyeket el szeretnél menteni Fig. I (1).

4- Változtasd meg a sportot ha szükséges Fig. I (2).

3- Kattints az "Edzés/ek mentése" gombra Fig. I (3).

4- Válassz egy helyet a számítógépen, ahová menteni szeretnéd majd hagyd jóvá. Az edzés vagy az edzések mentésre kerültek GPX vagy TCX fotmátumban.

5- Ezután kitörölheted az edzést vagy edzéseket az óráról Fig. II.

6- Végül a képernyő felajánlja az edzések decathloncoach.com-ra való importálását Fig. III.

Megjegyzés: Az adatok átvitele bármilyen, GPX vagy TCX filet támogató alkalmazásra lehetséges.

További részletekért keresd fel az érintett alkalmazás online ügyfélszolgálatát.

 

onconnect
Az onmove 500 kompatibilis a stravával?

Igen. Automatikusan átviheted az edzésadatokat az ONMOVE 500 a Strava alkalmazásra a DECATHLON CONNECT alkalmazásból.Rendszeresen le kell töltened az edzéseid bluetoothon keresztül a DECATHLON CONNECT alkalmazásra. Ezután az adatokat automatikusan továbbküldi a Stravára.Az első alkalommal csatlakoztatni kell a DECATHLON profilodat a Stravával (Beállítások / Profil társítása menüpont).

Hogyan kell frissíteni az órát?

Az alábbi módon tudod frissíteni az ONmove 500 HRM szoftverét:

A lenti linkre kattintva töltsd le a mappát

Csomagold ki a ZIP filet.

Csatlakoztasd az ONmove 500 HRM órát & nyisd meg a Computer-t.

Másold át a firm500.frm, BLE500.frm és ppg.frm file-okat az ONmove 500 HRM órára.

A frissítéshez nyomd meg a "Világítás" gombot az órádon.Amikor végzett, az eszköz újból megjelenik a Computer menüpontban.

 

Innentől kezdve elérhetőek lesznek az legújabb frissítések az ONmove 500 HRM órán!

Decathlon connect                           software on connect alkalmazás

logo-android
logo-ios
logo-windows
logo-mac

Csatlakozás

Hogyan tudom átvinni az edzéseimet az onmove 500-ról a telefonomra?

Az edzések telefonra történő átviteléhez:1. Bizonyosodj meg arról, hogy a telefonod kompatibilis.2. Töltsd le a DECATHLON CONNECT alkalmazást (Apple Store és Google Play)3. Kapcsold be a bluetooth-ot a telefonodon.4. Indítsd el a DECATHLON CONNECT alkalmazást.  5. A "csatlakozás" üzemmód eléréséhez tarts nyomva 2 mp-ig az óra bal alsó gombját.6. Az első használatkor a DECATHLON CONNECT alkalmazásban válaszd ki az eszközt.7. A telefonod csatlakozott és az edzések automatikusan szinkronizálódnak.

Mi a teendő, ha az onconnect nem ismeri fel az eszközt?

1. Bizonyosodj meg arról, hogy az adatkábel megfelelően van-e csatlakoztatva az órádhoz és a számítógéphez.2. Bizonyosodj meg arról, hogy megfelelő USB kábelt használsz-e az adatátvitelhez. Néhány USB kábel ugyanis csak töltésre szolgál.Ez felismerhető a kábelen lévő "villám"-ról.3. Bizonyosodj meg arról, hogy rendelkezel az ONconnect szoftver legfrissebb verziójával:Ha mindennek ellenére probléma merül fel, lépj kapcsolatba velünk az oldal alján lévő "Kapcsolat" menüpontban.

Mi a teendő ha nem jelennek meg az edzéseim a my geonaute connect alkalmazásban az eszköz szinkronizálásakor?

Ha nem jelennek meg az edzések a My Geonaute connect alkalmazásban az eszköz szinkronizálásakor, kövesd a videóban bemutatott eljárást:

Les séances ne s_affichent pas sur Mygeonaute

Mi a teendőm, ha a számítógépem nem ismeri fel az órámat?

Kövesd az alábbi videót:

Problème de détection par un ordinateur

Pontosság

Hogyan lehet gyorsítani a gps jel vételének sebességén?

A műholdas jel vételének minőségét jelentősen befolyásolja a környezet és a mozgás.A vétel megkönnyítése érdekében, a vétel közben javasolt:1. Nyitott területen elhelyezkedni, a környező épületektől és fáktól távol.2. Az órát a talajra helyezni.

Miért nem megfelelő a szívritmus?

Úgy döntöttünk, hogy a legújabb Philips érzékelő technológiát alkalmazzuk, amely a piacon az egyik legmegbízhatóbb.Mindenekelőtt fontos az órát megfelelően elhelyezni a csuklón:Megfelelően kell feltenni az órát de fontos, hogy kényelmes legyen. Ha az óra túl laza, nem fogja megfelelően mérni a pulzust.A csukló alapú optikai pulzusmérés a legideálisabb az olyan sportoknál, ahol ismétlődő a mozgás, mint a futás vagy a kerékpározás.A fitnesz sportokhoz javasolt a pulzusmérő öv használata (pl testépítés)Javasoljuk, hogy néhány perccel az edzés megkezdése előtt indítsd el az aktivitást azért, hogy megtalálja a műholdat és a pulzusjelet.Miután ez megvan, indíthatod a stoppert.Mindemellett bizonyos tényezők ronthatják a pulzusmérést:- A véráram (pulzus) fényáramon keresztüli elemzése soha nem lesz olyan gyors, mint a kardioöv által érzékelt elektronmágneses jel.- Az óra messze helyezkedik el a szívtől, így amíg a vér elér a csuklóig, ez eltart egy ideig.A résztávos edzés késleltetheti a pulzusmérést.- Hideg időben a vérkeringés hajlamos szűkíteni az ereket, amelyet az óra úgy érzékelhet, mintha túl alacsony vagy magas lenne a pulzus.- A vérellátás a jobb- és bal karodban különböző lehet. Ha nem vagy elégedett az eredménnyel az egyik karodon, akkor tedd át az órát a másikra.- Emellett, ha a csuklódon tetoválás található, a pulzus nem lesz mérhető.

Hogyan mérhető a magasság?

Az OnMove 500 a GPS technológiának köszönhetően mutatja a pillanatnyi magasságot és a megtett szintkülönbséget (pozitív és negatív).Amikor átviszed az adataid az alkalmazásba, a rendszer az útvonalnak és a térképnek megfelelően újratervezi a valós szintkülönbséget.Vagyis lehetséges, hogy különbség lesz az órád és a telefonod vagy a számítógép által mutatott információk között.A GPS jel által mért magasság nem annyira megbízható, mint egy beépített magasságmérő által mért adat.Nagyobb lehet a hiba ha folyamatosan enyhe emelkedőkön mész, mintha hegyekben nagy emelkedőket teszel meg.

Mi az a fastfix és honnan tudom, hogy a legfrissebb verzióval rendelkezem?

A FastFix technológia lehetővé teszi, hogy a lehető leggyorsabban befogd az órán a GPS jelet.Várakozás nélkül elindíthatod az edzést.

Konkrétan, a fastfix lehetővé teszi a műholdas efemeriszek befogását.Tudni kell, hogy az efemeriszek elérhetősége 7 nap. Azért, hogy folyamatosan tudd használni a FastFix technológiát, 7 naponta kell frissítened úgy, hogy az ONmove 500 órát szinkronizálod az ONconnect szoftverrel. Máskülönben a műholdas jel befogása hosszabb időt vesz igénybe.

Azt, hogy frissítve van-e a FastFix, ezt a Beállítások > About > FastFix menüben tudod megnézni. Egy jelzés mutatja, hogy a FastFix frissítve van-e vagy sem.

Ha nem szeretnéd kényszerítve érezni magad ezzel a 7 napos határidővel, kézzel is tudod frissíteni az alábbi módon:1. Csatlakoztasd az ONmove 500-at a számítógéphez. 2. Kattints a Computer-be3. Töröld ki az ONCONNECT.JSON file-t4. Indítsd el az ONconnectet, hogy meg tudd nézni, hogy a FastFix frissített-e.5. A FastFix frissítéséhez csatlakoztasd le az órát.

Akkumulátor

A töltőkábel elveszett vagy az óraszíj megrongálódott, honnan tudok másikat szerezni:

A legközelebbi Decathlon áruház műhelyében tudsz új kábelt vagy óraszíjat szerezni.

Miért merül le ilyen hamar az onmove 500 akkumulátora?

Ha az Onmove 500 akkumulátora teljesen fel van töltve, az üzemidő 7 óra GPS használattal.Az alábbi esetekben gyorsabban merülhet:- A háttérvilágítás gyakori használata- Ha a hang be van kapcsolva és több, hangjelzést használó funkciót használsz- Pulzusmérő övvel történő használatkor.

Használhatom az órát töltés közben?

Az ONmove 500 használható töltés közben, ha az hordozható töltőre vagy hálózati adapterre van csatlakoztatva. Nem tudod használni, ha a számítógépedre van épp csatlakoztatva.

Milyen áramforrással tudom tölteni az onmove 500 órát?

Az órát töltheted a számítógépedre csatlakoztatva, egy hordozható töltővel, vagy 5V 1A-s hálózati adapterrel.

Más kérdés?

Miért nem érzékeli a pulzusmérő övet?

A pulzusmérő öv megfelelő érzékeléséhez az alábbiakat javasoljuk:1. Győződj meg arról, hogy a pulzusmérő öv Bluetooth Smart érzékelős és nem ANT+-os, mert ez utóbbi nem kompatibilis az órával.2. Aktiváld a pulzusmérő üzemmódot a Beállítások > Pulzusmérés > Pulzusmérés menüben: ON3. Párosítsd a pulzusmérő övet az órával. A párosítás összekapcsolja az övet az órával.Ezt csak az öv első használata előtt kell elvégezni, vagy az óra alaphelyzetbe való állítása után.4. Nedvesítsd be az övön található érzékelőket és helyezd el megfelelően a mellkasod alatt.

Hogyan tudom használni beltéri edzés közben?

A GPS nélküli edzés indításához:1. A GPS jel keresése közben nyomd meg a "Play/Pause" gombot.2. a "GPS használat?" kérdésre válaszd a "Nem" választ.Elkezdheted az edzést a sebesség és a távolság jelzése nélkül.

A folyadékpótlás/energiabevitel riasztás aktiválása

A megfelelő teljesítményhez fontos a rendszeres folyadékpótlás és energiabevitel edzés közben.Amikor megszomjazol vagy megéhezel, a tested már deficitben van.Javasolt 15 percenként inni és óránként enni.Az ONMove 500 egy-egy riasztással rendelkezik a folyadékpótlásra, táplálékbevitelre vonatkozóan (beállítható & kikapcsolható), amely hanggal és a értesítéssel jelzi a megfelelő időpontot az ivásra és az evésre.

Mi a teendő, ha az onmove 500-as óra nem indul el?

Ha az óra nem indul el, alaphelyzetbe kell állítani.Ennek 2 típusa van:1. Az óra nullázása:Elérhető a Beállítások > About > Reset menüpontban.Ez a nullázás visszaállít minden személyes beállítást és töröl minden edzést.2. Az óra újraindítása:Ha az óra lefagy, újra kell indítani az ON/OFF gomb 20 mp-ig tartó nyomva tartásával (a felső jobb oldali gomb).

Használati útmutató

  • kézikönyv-piktogramm

    A termék használati útmutatójára van szükséged?Kattints ide a letöltéshez!

Megfelelőségi nyilatkozat

  • kézikönyv-piktogramm

    A termék megfelelőségi nyilatkozatára van szükséged?Kattints ide a letöltéshez!

ONmove 500 HRM

Segítségre van szükséged?

Műhelyes kollégáink állank rendelkezsédre.

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.