ONmove 220

Ref: 8374051, 8374052, 8377371, 8374053, 8374054

ONMOVE 220

2018

A firmware aktuális verziója: 2.01

Első használat

Hogyan lehet megváltoztatni az értékeket a kijelzőn futás közben?

A kijelző beállítása elérhető a Beállítások > Kijelző menüpontban. Itt kiválaszthatod azokat az értékeket, amiket meg szeretnél jeleníteni a kijelzőn futás közben. Minden képernyőn egy vagy két információ megjelenítésére van lehetőség. Az információ kiválasztása:- A "Play/Pause" gombot nyomva válaszd ki azt a sort amit meg szeretnél változtatni- Válaszd ki azt az információt amit meg szeretnél jeleníteni az alsó jobb és baloldali gombokkal- Hagyd jóvá a "Play/Pause" gombbalHa csak egy értéket szeretnél megjeleníteni a kijelzőn, a "OFF" megnyomásával kapcsold ki a másodikat.Az információ mérete a kiválasztott értékek számának függvényében változik. Vagyis nagyobb, ha képernyőként csak egy érték jelenik meg.

Hogyan kell beállítani egy résztávos edzést?

Ennek a funkciónak köszönhetően egy teljes résztávos edzést be tudsz állítani:bemelegítési idő, futóidő, pihenőidő és laza futás ideje, a résztávok ismétlés száma és a szériák közötti pihenőidő.

Hogyan kell használni a terméket?

Ez a videó segítségével ismerd meg az első lépéseket.

Hogyan kell beállítani egy edzést riasztási zónákkal?

A célzóna meghatározása segít abban, hogy jobban kezeld az erődet és gyorsabban elérd a célod. Az ONMOVE220 HRM GPS-es órával beállíthatsz sebességi-, iram- vagy pulzus célzónát. Ennek a funkciónak köszönhetően tudhatod, hogy valós időben a meghatározott célzónában dolgozol-e vagy sem.A képernyőn megjelenő grafikus jel valamint egy hangjelzés figyelmeztet, ha kilépsz a célzónából.

Szoftverek és alkalmazások

Az onmove 220 kompatibilis a stravával?

Igen. Automatikusan átviheted az edzésadatokat az ONMOVE 220-ról a Strava alkalmazásra a DECATHLON CONNECT alkalmazásból.Rendszeresen le kell töltened az edzéseid bluetoothon keresztül a DECATHLON CONNECT alkalmazásra. Ezután az adatokat automatikusan továbbküldi a Stravára.

Az első alkalommal csatlakoztatni kell a DECATHLON profilodat a Stravával (Beállítások / Profil társítása menüpont).

Decathlon connect                           software on connect alkalmazás

logo-android
logo-ios
logo-windows
logo-mac

Csatlakozás

Hogyan tudom átvinni a gps onmove 220-as óráról az adatokat a számítógépemre?

Az ONconnect szoftverrel tudod átvinni az edzéseket az óráról a számítógépre.

Az applikáció 3.300-as verziójától kezdve lehetséges az edzések GPX vagy TCX formátumban való elmentése.

- GPX formátum a GPS útvonallal rendelkező edzésekhez.

- TCX formátum a GPS útvonal nélküli edzésekhez.

Hogyan kell csinálni?

1- Az USB kábellel csatlakoztasd az órát a számítógéphez. A termék tárolóeszközként jelenik meg (mint egy USB kulcs).

2- Indítsd el az ONconnect alkalmazást, ha nem indul el automatikusan.

3- Válaszd ki az edzést vagy az edzéseket, amelyeket el szeretnél menteni Fig. I (1).

4- Változtasd meg a sportot ha szükséges Fig. I (2).

3- Kattints az "Edzés/ek mentése" gombra Fig. I (3).

4- Válassz egy helyet a számítógépen, ahová menteni szeretnéd majd hagyd jóvá. Az edzés vagy az edzések mentésre kerültek GPX vagy TCX fotmátumban.

5- Ezután kitörölheted az edzést vagy edzéseket az óráról Fig. II.

6- Végül a képernyő felajánlja az edzések decathloncoach.com-ra való importálását Fig. III.

Megjegyzés: Az adatok átvitele bármilyen, GPX vagy TCX filet támogató alkalmazásra lehetséges.

További részletekért keresd fel az érintett alkalmazás online ügyfélszolgálatát.

onconnect
Hogyan tudom átvinni az edzéseimet az onmove 220-ról a telefonomra?

Az edzések telefonra történő átviteléhez:1. Bizonyosodj meg arról, hogy a telefonod kompatibilis.2. Töltsd le a DECATHLON CONNECT alkalmazást (Apple Store és Google Play)3. Kapcsold be a bluetooth-ot a telefonodon.4. indítsd el a DECATHLON CONNECT alkalmazást.5. A "csatlakozás" üzemmód eléréséhez tarts nyomva 2 mp-ig az óra bal alsó gombját.6. Az első használatkor a DECATHLON CONNECT alkalmazásban válaszd ki az eszközt.7. A telefonod csatlakozott és az edzések automatikusan szinkronizálódnak.

Mi a teendő, ha a számítógép nem ismeri fel az eszközt?

Ha az óra nem jelenik meg a számítógép Computer (vagy Mac esetében Finder) ablakában, kövesd a videóban bemutatott eljárást:

Számítógép érzékelése

Mi a teendő, ha az onconnect nem ismeri fel az eszközt?

1. Bizonyosodj meg arról, hogy az adatkábel megfelelően van-e csatlakoztatva az órádhoz és a számítógéphez.2. Bizonyosodj meg arról, hogy megfelelő USB kábelt használsz-e az adatátvitelhez. Néhány USB kábel ugyanis csak töltésre szolgál.Ez felismerhető a kábelen lévő "villám"-ról.3. Bizonyosodj meg arról, hogy rendelkezel az ONconnect szoftver legfrissebb verziójával:Ha mindennek ellenére probléma merül fel, lépj kapcsolatba velünk az oldal alján lévő "Kapcsolat" menüpontban.

Hogyan kell frissíteni az órát?

Az alábbi módon tudod frissíteni az ONmove 220 HRM szoftverét:

A lenti linkre kattintva töltsd le a mappát

Csomagold ki a ZIP filet.

Csatlakoztasd az ONmove 220 HRM órát & nyisd meg a Computer-t.

Másold át a firm220.frm, BLE220.frm és ppg.frm file-okat az ONmove 220 órára.

A frissítéshez nyomd meg a "Világítás" gombot az órádon.Amikor végzett, az eszköz újból megjelenik a Computer menüpontban.

 

Innentől kezdve elérhetőek lesznek az legújabb frissítések az ONmove 220 HRM órán!

MAJ kézi firm ONmove Series

Mi a teendő ha nem jelennek meg az edzéseim a my geonaute connect alkalmazásban az eszköz szinkronizálásakor?

Ha nem jelennek meg az edzések a My Geonaute connect alkalmazásban az eszköz szinkronizálásakor, kövesd a videóban bemutatott eljárást:

Az edzések nem jelennek meg a My geonaute connect alkalmazásban.

Mi a teendő, ha a my geonaute connect-be történő adatátvitel során hibaüzenet jelenik meg?

Ha a szinkronizálás során hibaüzenet jelenik meg, kövesd a videóban bemutatott eljárást:

MyGC adatátviteli probléma

Mi a különbség a bluetooth és a bluetooth smart között? 

A Bluetooth SMART (vagy Bluetooth Low Energy) egy vezeték nélküli kommunikációs technológia.

A legfőbb sajátossága az, hogy kevés energiafogyasztással képes komunikálni. 

Ezért használják egyre többet a hordozható termékek esetében, mint pl az okosórák, a trackerek vagy a GPS-es órák.

A Bluetooth SMART különbözik a "hagyományos" Bluetooth-tól. Ez utóbbi több energiát fogyaszt és több adatot lehet vele átvinni. Ezért használják gyakrabban a sisakoknál vagy a kihangosítóknál például. 

A párosítás módja is különböző. 

A Bluetooth SMART-al rendelkező eszközök nem jelennek meg a telefon Bluetooth beviteli eszközeinek listájában . Az alkalmazás letöltésére van szükség.A párosítás kizárólag ezen alkalmazáson keresztül lehetséges!

Pontosság

Hogyan lehet gyorsítani a gps jel vételének sebességén?

A műholdas jel vételének minőségét jelentősen befolyásolja a környezet és a mozgás.A vétel megkönnyítése érdekében, a vétel közben javasolt:1. Nyitott területen elhelyezkedni, a környező épületektől és fáktól távol.2. Az órát a talajra helyezni.

Hogyan mérhető a magasság?

Az OnMove 220 a GPS technológiának köszönhetően mutatja a pillanatnyi magasságot és a megtett szintkülönbséget (pozitív és negatív).Amikor átviszed az adataid az alkalmazásba, a rendszer az útvonalnak és a térképnek megfelelően újratervezi a valós szintkülönbséget.Vagyis lehetséges, hogy különbség lesz az órád és a telefonod vagy a számítógép által mutatott információk között.A GPS jel által mért magasság nem annyira megbízható, mint egy beépített magasságmérő által mért adat.Nagyobb lehet a hiba ha folyamatosan enyhe emelkedőkön mész, mintha hegyekben nagy emelkedőket teszel meg.

Mi az a fastfix és honnan tudom, hogy a legfrissebb verzióval rendelkezem?

A FastFix technológia lehetővé teszi, hogy a lehető leggyorsabban befogd az órán a GPS jelet.Várakozás nélkül elindíthatod az edzést.

Konkrétan, a fastfix lehetővé teszi a műholdas efemeriszek befogását.Tudni kell, hogy az efemeriszek elérhetősége 7 nap. Azért, hogy folyamatosan tudd használni a FastFix technológiát, 7 naponta kell frissítened úgy, hogy az ONmove 500 órát szinkronizálod az ONconnect szoftverrel. Máskülönben a műholdas jel befogása hosszabb időt vesz igénybe.

Azt, hogy frissítve van-e a FastFix, ezt a Beállítások > About > FastFix menüben tudod megnézni. Egy jelzés mutatja, hogy a FastFix frissítve van-e vagy sem.

Ha nem szeretnéd kényszerítve érezni magad ezzel a 7 napos határidővel, kézzel is tudod frissíteni az alábbi módon:1. Csatlakoztasd az ONmove 220-at a számítógéphez. 2. Kattints a Computer-be3. Töröld ki az ONCONNECT.JSON file-t4. Indítsd el az ONconnectet, hogy meg tudd nézni, hogy a FastFix frissített-e.5. A FastFix frissítéséhez csatlakoztasd le az órát.

Akkumulátor

Használhatom az órát töltés közben?

Az ONmove 220 használható töltés közben, ha az hordozható töltőre vagy hálózati adapterre van csatlakoztatva. Nem tudod használni, ha a számítógépedre van épp csatlakoztatva.

Miért merül le ilyen hamar az onmove 220 akkumulátora?

Ha az Onmove 220 akkumulátora teljesen fel van töltve, az üzemidő 7 óra GPS használattal.Az alábbi esetekben gyorsabban merülhet:- A háttérvilágítás gyakori használata- Ha a hang be van kapcsolva és több, hangjelzést használó funkciót használsz- Pulzusmérő övvel történő használatkor.

Milyen áramforrással tudom tölteni az onmove 220 órát?

Az órát töltheted a számítógépedre csatlakoztatva, egy hordozható töltővel, vagy 5V 1A-s hálózati adapterrel.

A töltőkábel elveszett vagy az óraszíj megrongálódott, honnan tudok másikat szerezni:

A legközelebbi Decathlon áruház műhelyében tudsz új kábelt vagy óraszíjat szerezni.

Más kérdés?

Miért nem érzékeli a pulzusmérő övet?

A pulzusmérő öv megfelelő érzékeléséhez az alábbiakat javasoljuk:1. Győződj meg arról, hogy a pulzusmérő öv Bluetooth Smart érzékelős és nem ANT+-os, mert ez utóbbi nem kompatibilis az órával.2. Aktiváld a pulzusmérő üzemmódot a Beállítások > Pulzusmérés > Pulzusmérés menüben: ON3. Párosítsd a pulzusmérő övet az órával. A párosítás összekapcsolja az övet az órával.Ezt csak az öv első használata előtt kell elvégezni, vagy az óra alaphelyzetbe való állítása után.4. Nedvesítsd be az övön található érzékelőket és helyezd el megfelelően a mellkasod alatt.

A folyadékpótlás/energiabevitel riasztás aktiválása

A megfelelő teljesítményhez fontos a rendszeres folyadékpótlás és energiabevitel edzés közben.Amikor megszomjazol vagy megéhezel, a tested már deficitben van.Javasolt 15 percenként inni és óránként enni.Az ONMove 220 egy-egy riasztással rendelkezik a folyadékpótlásra, táplálékbevitelre vonatkozóan (beállítható & kikapcsolható), amely hanggal és a értesítéssel jelzi a megfelelő időpontot az ivásra és az evésre.

Hogyan tudom használni beltéri edzés közben?

A GPS nélküli edzés indításához:1. A GPS jel keresése közben nyomd meg a "Play/Pause" gombot.2. a "GPS használat?" kérdésre válaszd a "Nem" választ.Elkezdheted az edzést a sebesség és a távolság jelzése nélkül.

Mi a teendő, ha az onmove 220-as óra nem indul el?

Ha az óra nem indul el, alaphelyzetbe kell állítani.Ennek 2 típusa van:1. Az óra nullázása:Elérhető a Beállítások > About > Reset menüpontban.Ez a nullázás visszaállít minden személyes beállítást és töröl minden edzést.2. Az óra újraindítása:Ha az óra lefagy, újra kell indítani az ON/OFF gomb 20 mp-ig tartó nyomva tartásával (a felső jobb oldali gomb).

ONmove 220

Fel szeretnéd venni velünk a kapcsolatot? nyisd meg a kapcsolatfelvételi űrlapot.

Használati útmutató

  • kézikönyv-piktogramm

    A termék használati útmutatójára van szükséged?Kattints ide a letöltéshez!

Megfelelőségi nyilatkozat

  • kézikönyv-piktogramm

    A termék megfelelőségi nyilatkozatára van szükséged?Kattints ide a letöltéshez!