MT900 hálózsák karbantartása és javítása

REF: 8575975, 8575969, 8736672

MT900 hálózsák: ELSŐ HASZNÁLAT, KARBANTARTÁS, JAVÍTÁS

2020

MT900 hálózsákot vásároltál és kérdésed van a karbantartásával és javításával kapcsolatban?

Mindent elmondunk annak érdekében, hogy a lehető leghosszabb ideig tudd használni!

Az első használat

Mit jelent az RDS-tanúsítvány?

Az RDS vagy „Responsible Down Standard” szabvány garantálja a libák és kacsák jólétét és felelős tartását a pehely és toll ellátási lánc egésze során.

Az állat tisztelete és a toll útjának nyomon követhetősége - Ismerd meg az RDS-szabványt!

RDS-tanúsítvány
Mit jelent a cuin?

A hálózsák töltőereje a toll hőszigetelő képességét jelenti, azaz hogy mennyi"levegőt képes megkötni". Mértékegysége a cuin (köbhüvelyk).

Minél magasabb a CUIN, annál nagyobb a toll töltőereje, vagyis a termék levegőtartó képessége, ezáltal annál jobban szigetel.

Az első használat
Miért jöhet ki a hálózsákomból a tolltöltet? 

Mivel a pelyhek és a tollak rendkívül finom szálak és hegyes végűek, könnyen átszúrhatják a varrásokat és a bélést. Fontos tudnod, hogy a hálózsákban lévő pehely- és tolltöltet hajlamos kijönni a hálózsákból. Ennek elkerülésére sűrű szövésű (toll- és pehelyálló) anyagot használunk.

Ez különösen akkor fordulhat elő, ha a hálózsák összenyomódik, például ha félbe hajtjuk vagy a huzatában tároljuk. A hálózsákban lévő levegő nyomást fejt ki a felületére, ha a toll hegye úgy helyezkedik el, hogy át tudja szúrni az anyagot, a toll mindenképpen ki fog jönni.

A hálózsák összehajtása

Jó hír, hogy a legtöbb hálózsákot úgy tervezték, hogy könnyen tárolható legyen: nem kell többé precízen összehajtanod ahhoz, hogy bele tudd helyezni a huzatába (még a rendkívül kompakt hálózsákokat sem) !
Ez különösen igaz a tolltöltetű hálózsákokra: a hálózsákot „bele kell tömni” a szállító- vagy kompressziós huzatába, mivel ha mindig ugyanúgy hajtogatjuk, a toll megtörik és összenyomódik. Az összepréselt toll pedig kevésbé hatékonyan szigetel, mint a sértetlen szerkezetű.

Hogyan kell behúzni a hálózsák cipzárját?

Mielőtt rátérnénk a hálózsák javítására, elmondjuk, hogyan kell megfelelően használni. Sok vásárló fordul hozzánk azzal, hogy elromlott a cipzár. Pedig az esetek nagy részében csupán arról van szó, hogy a kocsi nincs jó helyen.

Mivel a cipzárak teljesen nyitva vannak, a cipzárkocsikat a megfelelő módon kell egymáshoz illeszteni.

Gondosan hajtsd össze a hálózsákot, nehogy becsípődjön az anyag a cipzárba, és erőltetni kelljen.

Előfordul, hogy a cipzár elromlik: ebben az esetben vidd vissza a hálózsákot az áruházba, vagy vidd el varrónőhöz, hogy kicserélje a cipzárt.

Hogyan kell behúzni a hálózsák cipzárját?

Mi a komfortzóna minimális értéke? 

Minden hálózsákon feltüntetjük a komfortzóna minimális értékét. A hőtartó képességet független laboratóriumban (AITEX) tesztelték a 2017/01/21-iISO 23537 európai szabvány szerint. A komfortzóna minimális értéke az a legalacsonyabb hőmérséklet, melyen nyugodt, fekvő pozícióban a felhasználó hőháztartása még teljesen kiegyenlített, nem fázik és nincs melege.

Mi a minimum használati hőmérséklet?

A minimum használati hőmérsékleten, összekuporodva a hálózsákban a felhasználó nem fázik és nincs melege, hőháztartása kiegyenlített.
Tipp:
Az optimális hőmérséklet érdekében javasoljuk, hogy használj hőszigetelő matracot.

Hogyan védekezz a nedvesség ellen, mikor a szabad ég alatt alszol?

Ha hálózsákhuzatot használsz, nem kell félned a nedvességtől a szabad ég alatt sem! A hálózsákhuzat, más néven "bivy bag" egy hálózsáknál nagyobb védőhuzat. Bújj bele a hálózsákkal, vagy akár a matraccal együtt, és védőburkot képez.
Megóvja a felszerelésed és véd a kellemetlen időjárási körülményektől.
Nyugodtan alhatsz a csillagos ég alatt egy ponyván is.

Elveszett a tároló- vagy kompressziós huzat 

Előfordul, hogy elveszíted a tároló- vagy kompressziós huzatot. Aggodalomra semmi ok, megtalálható a Decathlon weboldalán!

MT900 hálózsák karbantartása és javítása

Az MT900 hálózsák tisztítása

Tisztítás

A tolltöltetű termékek mosása sokkal könnyebb, mint amilyennek tűnhet, fontos viszont, hogy körültekintően végezzük: a toll nem viseli jól a vizet, ha nedves, összetapad.
Amennyire lehetséges, kerüld a tolltöltetű hálózsák túl gyakori mosását, és szerezz be egy hálózsáklepedőt!

Hogyan kell tiszítani a hálózsákot?
A tollat ​​és a pelyhet a mosás minden szakaszában szellőztetni kell:
- Húzd fel a hálózsák cipzárjait és helyezd a mosógépbe
- Használj mosólabdát vagy helyezz 2-3 teniszlabdát a mosógépbe (ha lehet, kissé használtakat, hogy a sárga szálak ne váljanak le róluk).
- Indíts el egy 30°C-os programot, a szokásos mosószerrel (a szokásosnál kisebb adaggal) vagy használj speciális mosószert tolltöltetű ruhákhoz, ami óvja a szigetelő képességét
- Kétszer végezz öblítést és kímélő centrifugálási programot állíts be, hogy a toll ne csomósodjon össze.

Tárolás

Ez a tanács bármilyen típusú hálózsákra érvényes: a legjobb a saját tokjában tárolni, nem túlzottan összenyomva.
Ha összenyomod a hálózsákot a huzatban, a tolltöltet sérülhet és elveszíti levegőtartó képességét. A tolltöltetnek nem tesz jót, ha hosszasan össze van nyomva.

Két lehetőség kínálkozik:
- használj tároló huzatot, ami nagyobb, mint a kompressziós huzat,
- akaszd fel vállfára, mint egy nadrágot!

A hálózsák vízlepergető képességének megújítása

A használat során megváltozhat a hálózsák vízlepergető tulajdonsága. Impregnáló folyadékkal azonban vízlepergető képessége megújítható.

Megjavítom önállóan az elszakadt részt vagy lyukat a hálózsákon

Használat közben a hálózsák elszakadhat, de jó hír, hogy meg lehet javítani! Megvarrhatod vagy megfoltozhatod, hogy a szakadás ne legyen nagyobb, és a toll vagy a vatelin töltet ne türemkedjen ki a lyukon.

- Szeretnéd, ha a javítás kevésbé látszana és szép lenne?
Ha az anyag nem túl vékony, és megvan hozzá a kézügyességed, varrd meg kívülről olyan színű cérnával, mint a hálózsák külső anyaga.
Ügyelj rá, hogy varrás közben ne szúrd át a hálózsák másik oldalát, mert ezzel hőhidat képzel, és csökkented a hálózsák hőtartó képességét.

- Lenne időd a javításra, de nincs kézügyességed a varráshoz?
Használj öntapadó foltot! vágj ki a szakadás méreténél 1-2 centiméterrel nagyobb, lekerekített élű téglalapot, és ragaszd rá a tiszta, jól kisimított anyagra!

Eladom a használt hálózsákom

Nem használod már a hálózsákot és nem tudod, mit kezdj vele?
Ahelyett, hogy eldobnád, használd a Recathlon platformját és add el! Adj meg a felületen minden információt a termékedről! A legjobb megoldást kínáljuk a termék eladásához, melyet leadhatsz az áruházban.

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.