MT500 hátizsák karbantartása és javítása

Ref: 8552362, 8486843, 8491991, 8492572

MT500 hátizsák túrázáshoz: KARBANTARTÁSI ÉS JAVÍTÁSI TANÁCSAINK

2011

Az MT500 kényelmes és sokoldalú hátizsák, ami tökéletes választás több napos túrázáshoz.
Ha kérdésed van vagy problémát észlelsz a termékkel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésedre!

Ez a leírás minden MT500 hátizsákra vonatkozik.

Praktikus tanácsaink a túrahátizsák használatához

Hogyan állítsd be az MT500 hátizsákot?

A hátizsák megfelelő beállítása elengedhetetlen az ideális túrázáshoz, és a hátunk védelméhez.

Lépések:
1/ Lazítsd meg a pántokat.
2/ Állítsd be a magasságot a jelölések segítségével.
3/ Vedd fel a hátizsákot.
4/ Csatold be a derékövet, majd húzd meg úgy, hogy a táska súlya főként a csípődre nehezedjen.
5/ Húzd meg a deréköv hátsó pántjait, majd a vállpántok hátsó pántjait.
6/ Végül állítsd be a teheremelő hevedereket és a mellhevedert.

MT500 hátizsák beállítása

Mire valók a vállpántok és a táska felső része közötti pántok?

A teheremelő hevederek a hátizsák vállpántjai felett elhelyezkedő pántok.
Mivel a hátizsák magassága a vállpántoknak köszönhetően állítható, a vállpántok helyzetét a táskához képest be kell állítani, hogy jól tartson. Ezt a pántok teszik lehetővé.

Ha táska a hátadon van, az övet becsatoltad és a vállpántok feszességét beállítottad, csak fogd meg a teheremelő hevedereket a vállad felett, majd húzd őket előre, hogy a táska közelítsen a hátadhoz.
A vállaidat többször felemelve ellenőrizd, hogy elég stabilan tart-e, és ha szükséges, ismét megfeszítheted.

Mire valók a vállpántok és a táska felső része közötti pántok?
Hogyan pakolj a hátizsákba?

A hátizsákot több napon át fogod hordani. Fontos, hogy átgondoltan pakold bele a holmidat, hogy megfelelő legyen a súlyeloszlás elöl/hátul és a bal/jobb oldalon. Ha a hátizsák nincs megfelelően kiegyensúlyozva, könnyebben elfáradsz.

Hogyan pakolj a hátizsákba?
Mekkora az MT500 hátizsák maximális teherbírása?

Minden hátizsákunkat úgy teszteltük, hogy ellenálljon legalább 25 kg dinamikus terhelésnek.
A kényelem biztosítása érdekében azonban azt javasoljuk, hogy a hátizsákba ne tegyél 20 kg-nál nagyobb súlyt. Emellett, ha több napon keresztül és nagy távokon túrázol, ne feledd, hogy a hátizsákba ne pakolj több súlyt saját testtömeged 25%-ánál (70 kg-os túrázó esetén max. 18 kg).

Mennyire vízlepergető az MT500 hátizsák?

A legtöbb márkához hasonlóan Forclaz hátizsákjaink vízlepergető, de nem vízálló anyagokból készülnek. Ahhoz, hogy egy hátizsák 100%-ban vízálló legyen, minden egyes varrást vízhatlanná kell tenni, valamint speciális és drága cipzárakat kell használni. Ezért minden hátizsákunkat védőhuzattal láttuk el, amit eső esetén a táskára helyezhetsz.

MT500 hátizsák karbantartása és javítása
Hogyan védjem meg a tárgyaimat a nedvességtől?

Erre több megoldás létezik. Számos módszer létezik a nedvesség elleni védelemre, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Poncsó:
A hátizsák külső védelmére kétségtelenül a poncsó a leghatékonyabb megoldás, mivel teljesen betakarja a túrázót és a hátizsákot, így a hátnál nem szivárog be a víz. Hátránya, hogy kissé korlátozza a mozgást és nem túl praktikus, amikor le szeretnénk venni a hátizsákot, vagy hozzá szeretnénk férni.

Esőhuzat:
Az esőhuzat kis súlyú, könnyen és gyorsan használható. Másodpercek alatt feltehető a hátizsákra, ha a tartója kívülről hozzáférhető (mint legújabb hátizsákjaink, például az MT500 AIR esetében). Ha csoportosan túrázunk, az esőhuzatot segíthetünk egymásnak feltenni, hogy a hátizsákunkat ne kelljen levennünk.
A színes esőhuzatok praktikusak a láthatóság szempontjából ködös időben vagy éjszaka.
Az esőhuzat hátránya, hogy nem védi a vállakat. Erős eső esetén nem ritka azonban, hogy a hátizsák hátulján átszivárog a víz, ezért fontos, hogy a legérzékenyebb holmikat vízálló tasakban szállítsuk.
Ezenkívül az esőhuzatok könnyen kilyukadhatnak, kiszakadhatnak.

Megerősített esőhuzat:
A klasszikus esőhuzathoz hasonlóan ez a huzat is véd az esőtől, és két oldala van: jó láthatóságot biztosító oldal (narancssárga) és megerősített sötét színű oldal, hogy jobban ellenálljon az ágak okozta szakadásoknak és a kilyukadásnak. Ezek a huzatok azonban nehezebbek.

Vízhatlan tárolóhuzat:
A több méretben kapható vízhatlan tárolóhuzatok megkönnyítik a holmijaid tárolását és rendszerezését a hátizsákban, valamint megóvják azokat a nedvességtől. Az egyetlen nehézség az lehet, ha elfelejted, melyik tárolóhuzatba mit pakoltál. Figyelem, ezek a huzatok nem teljesen vízállóak! Ezért nem használhatók abban az esetben, ha hosszú ideig vízzel érintkeznek (ne használd őket a hátizsákon kívül)!

Vízálló tárolóhuzatok:
Ezek a huzatok ellenállóbbak és 100%-ban vízállóak, ezáltal ideálisak a nagyon érzékeny eszközök védelmére, valamint holmik hátizsákon kívüli tárolására. Sajnos műanyag anyaguk miatt merevebbek és nehezebbek.

A túrahátizsák tisztítása

MT500 hátizsákot tisztítása

LYUK VAGY SZAKADÁS JAVÍTÁSA A HÁTIZSÁKON

Ha egy kis lyuk keletkezett a hátizsák elején vagy alján, könnyen megjavíthatod folt vagy ragasztószalag felhelyezésével (lekerekített forma, egy-két cm nagyobb, mint a lyuk). Javasoljuk, hogy a hátizsák belső és külső felére is helyezd fel.
Ha a lyuk nagyobb, keress fel szakembert, hogy megjavítsa a hátizsákot.

A hátizsák személyre szabása

Szeretnéd egyedivé tenni a hátizsákodat? Vedd igénybe műhelyszolgáltatásainkat! Minták, hímzések, matricák... válassz kedved szerint!

Eladom a használt hátizsákomat.

Nem használod már a hátizsákod és nem tudod, mit kezdj vele? Ahelyett, hogy eldobnád, használd a Recathlon platformját és add el! Adj meg a felületen minden információt a termékedről! A legjobb megoldást kínáljuk a termék eladásához, melyet leadhatsz az áruházban.

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.