MT500 hálózsák karbantartása és javítása

REF: 8576293, 8576591, 8575966, 8556632, 8556634

MT500 hálózsák: ELSŐ HASZNÁLAT, TISZTÍTÁS, JAVÍTÁS

2022

MT500 hálózsákot vásároltál és kérdésed van a karbantartásával és javításával kapcsolatban?

Mindent elmondunk annak érdekében, hogy a lehető leghosszabb ideig tudd használni!

Az első használat

Hogyan lehet összekapcsolni két MT500 hálózsákot? 

Az oldalán található cipzárral két hálózsák egymáshoz cipzározható. Kövesd a videón található lépéseket.

Hogyan kell visszahajtogatni a hálózsákot?

A hálózsák optimális tárolása és az időmegtakarítás érdekében a legjobb, ha "lazán" összehajtva helyezed be a huzatba. Ne mindig ugyanúgy hajtsd össze, hogy ne sérüljön! Ellenkező esetben, ugyanazon a helyen hajtva, az anyag összenyomódik, a vatelintöltet könnyebben összecsomósodik és elveszíti hőszigetelőképességét.

Hogyan kell behúzni a hálózsák cipzárját?

Mielőtt rátérnénk a hálózsák javítására, elmondjuk, hogyan kell megfelelően használni. Sok vásárló fordul hozzánk azzal, hogy elromlott a cipzár. Pedig az esetek nagy részében csupán arról van szó, hogy a kocsi nincs jó helyen.

A legtöbb Forclaz hálózsákot úgy tervezték, hogy egymáshoz lehet cipzározni. Nagyszerű ötlet, amely lehetővé teszi, hogy megoszd a hálózsákod a túratársaddal (természetesen mindkét fél beleegyezésével). Mivel a cipzárak teljesen nyitva vannak, a cipzárkocsikat a megfelelő módon kell egymáshoz illeszteni.

Gondosan hajtsd össze a hálózsákot, nehogy becsípődjön az anyag a cipzárba, és erőltetni kelljen.

Előfordul, hogy a cipzár elromlik: ebben az esetben vidd vissza a hálózsákot az áruházba, vagy vidd el varrónőhöz, hogy kicserélje a cipzárt.

A hálózsák cipzárjának behúzása

Mi a komfortzóna minimális értéke? 

Minden hálózsákon feltüntetjük a komfortzóna minimális értékét. A hőtartó képességet független laboratóriumban (AITEX) tesztelték a 2017/01/21-iISO 23537 európai szabvány szerint. A komfortzóna minimális értéke az a legalacsonyabb hőmérséklet, melyen nyugodt, fekvő pozícióban a felhasználó hőháztartása még teljesen kiegyenlített, nem fázik és nincs melege.

Mi a minimum használati hőmérséklet? 

A minimum használati hőmérsékleten, összekuporodva a hálózsákban a felhasználó nem fázik és nincs melege, hőháztartása kiegyenlített.

Tipp:
Az optimális hőmérséklet érdekében javasoljuk, hogy használj hőszigetelő matracot.

Hogyan védekezz a nedvesség ellen, mikor a szabad ég alatt alszol? 

Ha hálózsákhuzatot használsz, nem kell félned a nedvességtől a szabad ég alatt sem! A hálózsákhuzat, más néven "bivy bag" egy hálózsáknál nagyobb védőhuzat. Bújj bele a hálózsákkal, vagy akár a matraccal együtt, és védőburkot képez.
Megóvja a felszerelésed és véd a kellemetlen időjárási körülményektől.
Nyugodtan alhatsz a csillagos ég alatt egy ponyván is.

Elveszett a tároló- vagy kompressziós huzat

Előfordul, hogy elveszíted a tároló- vagy kompressziós huzatot. Aggodalomra semmi ok, megtalálható a Decathlon weboldalán!

Forclaz MT500 hálózsák

Az MT500 hálózsák tisztítása

Hálózsák tisztítása

A tisztítás során kövesd a következő lépéseket:  -
Tedd be a hálózsákot a mosógép dobjába!

- Tegyél be mellé 2-3 teniszlabdát (vagy újakat, vagy olyat, amit előzőleg fertőtlenítettél). A labdák az ide-oda pattogással hatékonyabbá teszik a mosást és nem tesznek kárt a hálózsákban.

- 30°C-on mosd ki, és ne állíts be centrifugát!

- A hálózsákot szabad levegőn szárítsd meg!

Hálózsák tárolása 

Ez a tanács bármilyen típusú hálózsákra érvényes: a legjobb a saját tokjában tárolni, nem túlzottan összenyomva.
Ha összenyomod a hálózsákot a huzatában, a vatelin sérülhet és elveszíti levegőtartó képességét. Bár a vatelin nem annyira sérülékeny, mint a toll töltet, nem tesz neki jót, ha hosszasan össze van nyomva.

Két lehetőség kínálkozik:
- használj tároló huzatot, ami nagyobb, mint a kompressziós huzat,
- akaszd fel vállfára, mint egy nadrágot!

A hálózsák vízlepergető képességének megújítása

A használat során megváltozhat a hálózsák vízlepergető tulajdonsága. Impregnáló folyadékkal azonban vízlepergető képessége megújítható.

Megjavítom önállóan az elszakadt részt vagy lyukat a hálózsákon

Használat közben a hálózsák elszakadhat, de jó hír, hogy meg lehet javítani! Megvarrhatod vagy megfoltozhatod, hogy a szakadás ne legyen nagyobb, és a toll vagy a vatelin töltet ne türemkedjen ki a lyukon.

- Szeretnéd, ha a javítás kevésbé látszana és szép lenne?
Ha az anyag nem túl vékony, és megvan hozzá a kézügyességed, varrd meg kívülről olyan színű cérnával, mint a hálózsák külső anyaga.
Ügyelj rá, hogy varrás közben ne szúrd át a hálózsák másik oldalát, mert ezzel hőhidat képzel, és csökkented a hálózsák hőtartó képességét.

- Lenne időd a javításra, de nincs kézügyességed a varráshoz?
Használj öntapadó foltot! vágj ki a szakadás méreténél 1-2 centiméterrel nagyobb, lekerekített élű téglalapot, és ragaszd rá a tiszta, jól kisimított anyagra!

Eladom a használt hálózsákom

Nem használod már a hálózsákot és nem tudod, mit kezdj vele?
Ahelyett, hogy eldobnád, használd a Recathlon platformját és add el! Adj meg a felületen minden információt a termékedről! A legjobb megoldást kínáljuk a termék eladásához, melyet leadhatsz az áruházban.

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.