Miért fontos a búvárfelszerelés felülvizsgálata?

Miért fontos a búvárfelszerelés felülvizsgálata? 

Légzőkészülékkel búvárkodsz? Akkor speciális felszerelést használsz. Lássuk, miért fontos a rendszeres karbantartása és felülvizsgálata.

A felszereléstől függően többféle karbantartás létezik: karbantartás minden merülés után, időszakos karbantartás és a műszaki készülékek éves felülvizsgálata.

A búvárfelszerelés karbantartása és felülvizsgálata

A búvárfelszerelés rendszeres karbantartása nem csak az édesvízzel történő öblítést jelenti, különösen, ha műszaki készülékről van szó! Nagyon fontos tudnunk, hogy a búvárfelszerelés minősített szervezet által végzett, teljeskörű felülvizsgálata elengedhetetlen. A felülvizsgálatot nem szabad félvállról venni! A biztonságos merülés alapfeltétele. A búvárkodás bizonyos kockázatokkal járhat, ezért fontos, hogy nyugalomban és mindenekelőtt teljes biztonságban merülhessünk. Mint korábban említettük, ez a felülvizsgálat elsősorban a műszaki felszerelésre vonatkozik, mint például a reduktor, a búvármellény és a búvárkomputer, stb. Ez az ellenőrzés búvárpalack átvizsgálását, azaz érvényességének meghosszabbítását is magában foglalhatja. Minden gyártónak megvannak a saját javaslatai a búvárfelszerelés felülvizsgálatára. Fordulj a gyártóhoz, hogy további információkat szerezz a készülékről.

A reduktor felülvizsgálata

Fontos, hogy a reduktort szakember vizsgálja át: annak ellenére, hogy minden merülés után leöblíted, még lehetnek rajta nem látható maradványok, és az is előfordulhat, hogy nem megfelelően van beállítva, anélkül, hogy észrevennéd. Ez a felülvizsgálat magában foglalja a reduktor teljes ultrahangos tisztítását, a tömítések cseréjét és a beállítás ellenőrzését mesterséges tüdő segítségével. Az ellenőrzés a használattól is függ. Attól függően, hogy hány merülést hajtottál végre, vagy milyen gyakran használod a reduktort előfordulhat, hogy rendszeresebben szükséges átvizsgálni. Ne feledkezz meg róla!

Búvárpalack érvényességének meghosszabbítása

Ha búvárpalackot vásárolsz, minősíttetned kell. Miért? Először is, a felülvizsgálatot jogszabály írja elő: ellenőrizni kell, megfelelően működik-e. Ez a vizsgálat létfontosságú a biztonságod érdekében. Ha a palackot búvárklub regisztrálta, 6 évente újra kell minősíttetni, majd minden évben kötelező vizuális ellenőrzésen átesnie, amit egy szakavatott technikus (Visual Inspection Technician) végez. Viszont a saját tulajdonodban lévő búvárpalackot 2 évente kell minősíttetni.

A felülvizsgálat gyakorisága a felszereléstől függően

Most, hogy sorra vettük az ellenőrzés különböző típusait a felszereléstől függően, lássuk a Subea tanácsait a felülvizsgálat gyakoriságára vonatkozóan:

 - Reduktorok: évente vagy minden 100. merülés után.

 - Búvármellények: kétévente.

 - Búvárkomputerek: elemcsere során.

A búvárfelszerelés karbantartásának aranyszabályai:

A búvárfelszerelés és a búvárruha karbantartása és élettartamuk meghosszabbítása érdekében ne felejtsd el a következőket:~- Minden merülés után öblítsd le a felszerelésed édesvízzel. Száraz, fénytől védett helyen tárold! A karbantartást időben végezd el!

Majd meglátod, ezek a kis lépések mekkora hatással lesznek a merüléseidre!

Miért fontos a búvárfelszerelés felülvizsgálata?

Segítségre van szükséged a DECATHLON termékedhez?

"Útmutató, összeszerelés, alkatrészek, műhelyszolgáltatás, stb. Nálunk vásároltál és segítségre van szükséged?
Support oldalunkon minden segítséget megtalálsz a termékeddel kapcsolatban! "

Búvártippeket is adunk 

Vízhatlan overall cipzárjának zsírozása

Vízhatlan overall cipzárjának zsírozása

Ahogy a búvárruha, a cipzárjának a karbantartása is nagyon fontos! Vízhatlan overall cipzárjának zsírozása

Hogyan javíthatod meg a búvárruhádat?

Hogyan javíthatod meg a búvárruhádat?

Elszakadt vagy kilyukadt a neoprén overallod? Mindjárt elmagyarázzuk!

tanács karbantartás búvárkomputer Subea house reef alor Indonézia

Búvárkomputer karbantartása

Ismerd meg a Subea tanácsait búvárkomputered karbantartásához.