BC 900 GPS

Ref: 8487158

BC 900 GPS

2019

1. Első használat

1.1 Hogyan kell felszerelni a computert a kerékpárra?

Válassz a kormányod méretének megfelelő szorítógyűrűt és rögzítsd rá kézzel: “S”-es méret 25,4 mm átmérőjű kormányra “L”-es méret 31,8 mm átmérőjű kormányra 35 mm-es kormányra szorítógyűrű nélkül Helyezd a computert a karra az ábra szerint. A computer levételéhez nyomd meg a kart az ábra szerint majd csúsztasd felfelé.

BC 900 GPS
1.2 “Dashboard system” kompatibilitás

Tökéletesen szeretnéd felszerelni a BC900 GPS computert a kerékpárodra? A computer kompatibilis a “DASHBOARD SYSTEM”-el felszerelt kormányszárakkal, amely megtalálható bizonyos TRIBAN és VAN RYSEL országúti kerékpárokon.  Ha ilyen a kerékpárod, akkor csak a csatlakozót kell felszerelned a kormányszárra és belecsúsztatni a computert:

BC 900 GPS
1.3 Hogyan működnek a computer gombjai?

1- Vissza / Edzések . 2- Háttérvilágítás. 3- Balra történő navigáció a menüben / Értékek csökkentése. 4.- Rövid nyomás = aktivitás jóváhagyása/indítása/szüneteltetése/leállítása. Hosszan nyomás = be- és kikapcsolás. 5- Jobbra történő navigáció a menüben / Értékek növelése.

BC 900 GPS
1.4 Az első lépések a bc900-as computerrel.

Két lehetőség van a BC900 GPS computer első beállításainka elvégzésére: - a “Decathlon Connect” alkalmazás segítségével (javasolt). - kézzel. A BC900 GPS egy "okos" computer, vagyis erősen javasoljuk, hogy szinkronizáld a Decathlon Connect alkalmazással, így minden funkcióját használhatod. Így a computer mindig részesül a legújabb frissítésből (új funkciók és hibajavítások).  1- A Decathlon Connect alkalmazással való beállítás: - Töltsd le a Decathlon Connect alkalmazást a Google Play-ből (Android) vagy az App Store-ból (Apple). Fig. I Ha már letöltötted a Decathlon Connect alkalmazást a telefonodra, menj a “Beállítások” menübe és egy termék hozzáadásához kattints a “+” jelre. - Nyisd meg az alkalmazást és hozz létre egy fiókot vagy csatlakozz a Decathlon Connect fiókodhoz, ha már van (vagy Decathlon Coach). - Válaszd ki a BC900 GPS computert és kövesd az instrukciókat. Fig. II - A computer bekapcsolásához nyomd 2 mp-ig a “Bekapcsolás” gombot. Fig. III - Nyomd meg mégegyszer ezt a gombot a keresés indításához. Ne felejtsd el bekapcsolni a telefonodon a Bluetooth-t. Fig. IV - Ha az alkalmazás kéri, üsd be a computeren lévő 6 számjegyű kódot. - Várd meg az alkalmazás jóváhagyását a computer csatlakozására vonatkozóan. 2. Kézi beállítás: - Tartsd nyomva 2 mp-ig a “Bekapcsolás” gombot. - Nyomd meg a “jobb oldali nyíl” gombot a “kézi” képernyőhöz. Fig. V - A jobb és baloldali valamint a jóváhagyás gombbal kezeld a beállításaid. - A computer használatra kész.  - Viszont javasoljuk, hogy később csatlakoztasd és szinkronizáld a computert a Decathlon Connect alkalmazással azért, hogy elvégezze a legutóbbi frissítéseket és használni tudj minden funkciót, mint például az útvonal megadása a térképen vagy az edzésadataid elemzése. A computer csatlakoztatásához nézd meg az alábbi pontot:  2.1 Hogyan csatlakoztassam a BC900 computert a telefonomhoz?   

BC 900 GPS
1.5 A bc900 gps computer főmenüje.

4 főmenü létezik: Start: egy aktivitás indítása. Edzések: a korábbi edzések története . Rekordok: minden korábbi rekord története. Beállítások: minden beállítás itt található.

BC 900 GPS
1.6 Hogyan állítsam be a computer nyelvét?

A computer nyelvét a “Beállítások”> “Általános beállítások” > “Nyelv” alatt tudod beállítani.

1.7 Hogyan lehet átállítani a kijelzőn mutatott adatokat edzés közben ?

Mindannyiunknak vannak kedvenc adatai, amelyeket szeretünk a kijelzőn látni edzés közben. Éppen ezért a BC900 GPS computer kijelzője 100%-ban személyre szabható. Minden képernyőn 1-5 adatot tudsz feltűntetni. A kijelző a Decathlon Connect alkalmazáson keresztül is testre szabható (itt egyszerűbb) vagy közvetlenül a computeren a Beállítások > Kijelző menüpontban. A Decathlon Connect-en keresztül történő testreszabáshoz - Kapcsold be a computert. - Menj bele a Decathlon Connect alkalmazás beállítások menüjébe, majd válaszd ki a BC900 at, majd a“kijelző”-t. - Várd meg a képernyő aktuális ellenőrzését és konfigurálását. - Most törölhetsz vagy hozzáadhatsz képernyőket, kiválaszthatod a képernyőként megjelenítendő adatok számát és kiválaszthatod a mezőkben megjelenítendő információkat. - Az új konfiguráció computerre való elküldéséhez kattints a mentésre (legyen a computer bekapcsolva). - Várd meg a konfigurálást.

BC 900 GPS
1.8 Hogyan kell elindítani egy aktivitást?

A "Start" menüben kattints az "Indítás" gombra a GPS jel kereséséhez.  Miután megtalálta a GPS jelet, a képernyőn feltűnnek a villogó adatok. Az edzés elkezdéséhez kattints még egyszer az “Indítás” gombra. Ahhoz, hogy könnyen megtalálja a GPS jelet, javasoljuk, hogy nyított területen legyél és állj meg.

BC 900 GPS
1.9 Hogyan indíts el egy “indoor” edzést (edzőgörgő) ?

Ha beltéren szeretnéd használni a computert edzőgörgőn, ez esetben a GPS jel keresésekor nyomd meg az “Indítás” gombot.

1.10 Hogyan szüneteltethetem a computert edzés közben?

Alapértelmezettként a computer szünetre kapcsol, amikor megállsz. Amikor elkezdesz tekerni, automatikusan elindul. Kikapcsolhatod ezt a funkciót a Beállítások > Általános beállítások > pause > off menüben. Manuálisan is szüneteltetheted a computert tekerés közben. Csupán kattints a pause gombra. Ha újra szeretnéd indítani az edzést, újra meg kell nyomnod a pause gombot.

1.11 Hogyan tudom leállítani és elmenteni az edzésemet? 

Az edzés leállításához nyomd meg a “start/stop” gombot, majd válaszd a “stop”-ot és az “OK” gombbal hagyd jóvá. Itt ki tudod választani, hogy el szeretnéd-e menteni az edzésedet vagy sem. Ha elmentetted az edzésed, az megtalálható az “Edzések” menüpontban.  Ha meg szeretnéd nézni egy térképen az útvonalat, vagy részletesen elemezni szeretnéd az edzésed, szinkronizáld a computert a Decathlon Connect alkalmazással.  Figyelem, a szinkronizálás néhány mp-től pár percig is eltarthat, ezért tartsd a közelben a BC900 computert és a telefonod.

BC 900 GPS
1.12 Hogyan tudom megnézni a köztes időt (köridőt) ?

Alapértelmezettként a computer 5 km-enként rögzít egy időt. Edzés közben 5 km-enként feltünteti az időt.  A Beállítások > Általános beállítások > Köridő menüben kikapcsolhatod ezt a funkciót (ki kell választani a “Manuális” opciót). Ugyanebben a menüben be tudod állítani az automatikus köridőt távolság vagy idő szerint, illetve megváltoztathatod az intervallumokat. Mégha a computer úgy is van beállítva, hogy automata köridőket számol, hozzá tudsz adni köridőket a ”lap" gomb megnyomásával. Ez a funkció akkor lehet hasznos, ha el szeretnéd menteni azt az időt, amíg felérsz a hegytetőre például. A köridőid elemzéséhez szinkronizáld a computert a Decathlon Connect alkalmazással. A köridők láthatóak a Training menüpontban, válaszd ki az edzést, majd nyomd meg a "Köridő"-t.

1.13 Hogyan működik a háttérvilágítás?

A háttérvilágítás bekapcsolásához nyomd meg a “háttérvilágítás” gombot. A háttérvilágítás 5 mp-ig fog világítani. Az akkumulátor kímélése miatt nem lehetséges, hogy a háttérvilágítás folyamatosan be legyen kapcsolva.

2. Szoftverek és alkalmazások

A BC 900 egy "okos" computer, amely Bluetooth Smart-on keresztül szinkronizál a telefonoddal azért, hogy meg tudd nézni az útvonalat, elemezni tudd az edzésadatokat és el tudd menteni az edzéseket és a statisztikákat. Az adatátvitel idejének minimalizálása érdekében javasoljuk, hogy minden edzés után indítsd el a szinkronizálást.

2.1 Hogyan csatlakoztassam a bc900-as computert a telefonomhoz?

Normális esetben már az első indításkor csatlakoztattad a computert a telefonodhoz. Ha ez nem történt meg, kövesd az alábbi eljárást: - Töltsd le a telefonodra a “Decathlon Connect” alkalmazást. - Menj be a “Beállítások” menübe és nyomd meg a “+” gombot. - A felkínált készülékek közül válaszd ki a BC900 computert. - A BC900-as computert kiválasztva menj a beállítások > csatlakozás menübe. - A keresés indításához kövesd az utasításokat a telefonodon és írd be a kódot a csatlakozáshoz (ne felejtsd el bekapcsolni a Bluetooth-t a telefonodon!)

2.2 Hogyan tudom továbbítani az adatokat a computerről a telefonomra?

Az első csatlakozás után indítsd el a Decathlon Connect alkalmazást és nyomd meg a "készülék szinkronizálása" gombot az alkalmazás irányítópultján.  Bizonyosodj meg arról, hogy a telefonod a közelben legyen, a Bluetooth be legyen kapcsolva és kapcsolódjon az internethez Az edzéseid szinkronizálása automatikusan megtörténik. Az adatátvitel végéig tartsd a computer közelében a telefont.

2.3 Miért hosszú olykor az edzésadatok átvitele?

A szinkronizálás ideje több tényezőtől függ: - az edzések száma és ideje. - bármilyen érzékelőt használtál-e az edzéshez vagy sem. - a telefon típusa és az operációs rendszer (ios/Android). A computer másodpercenkénti GPS adatokat használ a pontossághoz. Értelemszerűen a hosszú edzések után sok adatot kell átvinni.  Javasoljuk, hogy minden egyes edzés után végezd el a szinkronizálást azért, hogy ne kelljen egyszerre több edzést átvinni a telefonra.

2.4 Hogyan szinkronizálhatok a strava, apple health vagy más alkalmazásokra?

A DECATHLON CONNECT-en keresztül átviheted az adatokat a Strava és Apple Health alkalmazásra. Rendszeresen le kell töltened az adataid Bluetoothon keresztül a DECATHLON CONNECT alkalmazásra. Ezután az adatokat automatikusan átküldi a kívánt alkalmazásra. Az első alkalommal a Decathlon fiókodat csatlakoztatni kell ezekhez az alkalmazásokhoz (Beállítások menüpont / fiók társítása).

3. A firmware frissítése

3.1 Hogyan kell frissíteni a computer szoftverjét (firmware) ?

Frissítésket bocsátunk rendelkezésre a tapasztalatok javítása, új funkciók bevezetése vagy a hibák elhárítása érdekében. Az applikáció jelzi, ha elérhető az új frissítés. A frissítés indításához: 1. Bizonyosodj meg arról, hogy a telefonod a computer közelében van és be van kapcsolva a Bluetooth. 2. Indítsd el az alkalmazást és kattints a “Beállítások”-ra. 3. Válaszd ki a BC900-as computert. 4. Válaszd ki az “Elérhető frissítések”et. A frissítési file átvitele automatikusan elindul. Az átvitel ideje alatt bezárhatod az alkalmazást. Figyelem, a frissítés akár 1 óráig is eltarthat.  5. Miután a frissítés átkerült a computerre, jelzi, hogy készen áll a frissítésre. Kattints a START-ra a frissítés indításához. A computer újraindul.Megőrzi a személyes beállításokat és az edzéseket. Figyelem, a firmware frissítés ideje a telefon operációs rendszerétől függően változhat (max 1 óra). A letöltés ideje alatt tartsd a közelben a computert és a telefonod.

3.2 A firmware frissítés usb kábelen keresztül is lehetséges?

A jövőben meglátjuk...

4. Használat különböző eszközökkel

4.1 Milyen eszközökkel kompatibilis a bc900-as computer?

A computer az ANT+ és Bluetooth Smart technológiákkal felszerelt. Bármilyen sebesség-, pedálfordulat-, pulzus- vagy wattmérő, amely ezeket a technológiákat használja kompatibilis a computerrel márkától függetlenül.  Ha az eszköz használja ezt a 2 technológiát, akkor a computer az ANT+-on keresztül automatikusan csatlakozni fog.

4.2 Hogyan tudok sebesség- pedálfordulat-, pulzus- vagy wattmérőt csatlakoztatni a computerhez?

A BC900 computer bármilyen ANT+ és/vagy Bluetooth Smart alapú pulzus-, pedálfordulat-, sebesség- vagy wattmérővel kompatibilis.  Az első használatkor párosítani kell ezekkel az eszközökkel.  Ehhez lépj be a Beállítások > Eszközök menübe, majd válaszd ki az érzékelő típusát és a keresés indításához nyomd meg az OK gombot. Figyelem, az eszköznek bekapcsolt állapotban kell lennie ahhoz, hogy megtalálja a computer. Ez azt jelenti, hogy be kell nedvesíteni és fel kell venni a pulzusmérőt vagy mozgatni kell a pedálfordulat-, sebesség- és wattmérőt.  Miután megtalálta a mérőt, nyomd meg az OK gombot.Ha a computer több eszközt is talál válaszd ki a megfelelőt majd hagyd jóvá. Ha a computer nem találja meg az eszközt, ellenőrizd, hogy az eszköz eleme nincs-e lemerülve, hogy az eszköz be van-e kapcsolva, majd indítsd újra a keresést.  Miután csatlakoztattad az eszközt, beállíthatod a célzónát.  Sebességmérő esetében be kell állítanod a kerékméretet, először ki kell választani a kerékkátmérőt majd a gumiköpeny szélességét. A gumiköpeny oldalán megtalálod a méreteket. Ha a kerékméret nem található a listában kattints az EGYÉB-re és írd be a kerékméretet mm-ben.

BC 900 GPS
4.3 Hogyan kell meghatározni egy pulzus, pedálfordulat vagy watt célzónát?

Ezek a célzónák megjeleníthetőek a kijelzőn az edzés alatt. Ehhez menj a Beállítások > Célzónák menübe majd válaszd ki a célzóna típusát. A pulzus estében be tudod állítani a célt BPM-ben (percenkénti ütem), HR%-ban (a max szívritmus %-a) vagy HRR%-ban (HRR = Heart Rate Reserve, amely a maximális és a nyugalmi pulzus különbsége). Ez utóbbit használja a Karvonen formula az edzés közbeni pulzus kiszámításához intenzitástól függően.  Pedálfordulat esetében a célzóna RPM-ben számítódik (percenkénti fordulatszám). Az erősség esetében a célzónát wattban vagy FTP%-ban adhatod meg. Az FTP (Functional Threshold Power) azt a maximális erőt jelenti, amelyet 60 percen keresztül fenn tudsz tartani. Az FTP meghatározásához egy 20 perces bemelegítés után tekerj olyan gyorsan, ahogyan csak tudsz 20 percen keresztül. Az FTP kiszámításához szorozd be 0,95-el az ebben a 20 percben kifejtett átlagos erőt. Használhatod a "köridők" funkciót a teszt méréséhez. Kiválaszthatod, hogy egy hangjelzés jelezze, ha elhagyod a célzónát. Az edzés közbeni megjelenítéshez állítsd be a kijelzőn a megfelelő "zóna" mezőt. Ehhez nézd meg az alábbi menüpontot: 1.7 Hogyan lehet átállítani a kijelzőn mutatott adatokat edzés közben?

5. A computer pontossága

5.1 Hogyan javíthatok azon, hogy hamarabb megtalálja a gps jelet?

A GPS jel minőségét nagyban befolyásolja a környezet és a mozgás. A jel keresése közben ajánlott : 1. nyílt területen elhelyezkedni, ahol nem vesznek körül épületek vagy fák. 2. mozdulatlan lenni.

BC 900 GPS
5.2 Hogyan méri a sebességet?

A BC900 computer a GPS-nek köszönhetően felismeri a pillanatnyi magasságot és a megtett szintkülönbséget (pozitív és negatív). Amikor feltöltöd az adatokat az alkalmazásba, a rendszer újraszámolja a valós magasságot a nyomvonal és a térkép alapján. Lehetséges tehát, hogy különbség lesz a computer és a telefonod általi adatok között. A GPS alapú mérések nem annyira megbízhatóak, mint egy beépített magasságmérővel mértek. Ha egymást követő kisebb emelkedőkön mész fel, akkor nagyobb a hibaarány, mintha egy nagy emelkedőn mászol meg egy hegyet.  

Töltsd le a decathlon connect alkalmazást!

logo-android
logo-ios

Gyors indítás útmutató

  • piktogramm

    Szükséged van a termék használati útmutatójára? Kattints ide a letöltéshez.

Megfelelőségi nyilatkozat

  • piktogramm

    Szükséged ban a termék megfelelőségi nyilatkozatára?Kattints ide a letöltéshez.