HOPRIDER 900, FÉRFI VÁZAS

REF: 8405475

HOPRIDER 900, FÉRFI VÁZAS

2018

Mindennapos városi és városon kívüli használtra. A kerékpár megfelelő 10 km-nél hosszabb közlekedéshez. Teljesen felszerelt (27 sebességes), sokoldalú városi kerékpár. Könnyű alumínium váz, teleszkópos villa és nyeregcső az igazi kényelemhez.  

Első használat

Mennyi az ajánlott keréknyomás?

 Az ideális ajánlott keréknyomás 3,5 bar.Figyelem: Ha nem csökkented a nyomást az ajánlott keréknyomás alá, akkor ez nagyobb defektállóságot és optimális kényelem/teljesítmény arányt biztosít.

HOPRIDER 900, FÉRFI VÁZAS
Miket kell beállítani a kerékpáron az első használat előtt?

Az első használat előtt fontos, hogy a kerékpár megfelelően legyen beállítva (ha ez nem történt meg az áruházban) és a gumik megfelelően fel legyenek fújva (lásd lentebb). Ehhez a művelethez egy 6-os imbuszkulcsra lesz szükség.

 

Ehhez nézd meg figyelmesen a lenti videót: 

Hogyan kell használni a dinamót?

A dinamó megfelelő használatához, a gumiköpeny megrongálása nélkül, kövesd a lenti videóban bemutatott javaslatokat:

Milyen szállítórendszer kompatibilis a kerékpárommal?
A lenti videóban bemutatjuk ennek a kiegészítőnek a felszerelését (a kerékpároddal együtt).


Problémám van

Mennyi az ajánlott keréknyomás?

 Az ideális ajánlott keréknyomás 3,5 bar. FIGYELEM:Ha nem csökkented a nyomást az ajánlott keréknyomás alá, akkor ez nagyobb defektállóságot és optimális kényelem/teljesítmény arányt biztosít.

Milyen szállítórendszer kompatibilis a kerékpárommal?

Egy szállítórendszert fejlesztettünk ki a kerékpár elejére (egy csomagtartót ez a modell esetében).Itt lent találod ennek felszerelését (a kerékpárral együtt kapható). Ha inkább egy kosarat szeretnél a csomagtartó helyett, megveheted a Decathlon áruházban, a kódja 8375474. 

A világítás nem működik

Ha nem működik a világítás, ez több okból lehetséges:  - Ellenőrizd, hogy a dinamo megfelelően van-e felszerelve - Ellenőrizd, hogy a dinamo csatlakoztatva van-e - Nézd meg a lenti videót az elektromos csatlakozók ellenőrzéséhez (tudván, hogyha egy lámpa nem működik, akkor mindkettő rövidzárlatos lesz) 4 - Ha így sem működik, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy menj be a legközelebbi Decathlon áruházba

A fékem nem fog tökéletesen

A fékezés minősége számos paraméter függvénye. A fékezés rossz minőségét jelzi a fékezés közbeni zaj, vagy a használat közbeni "puha" fékkarok. A helyzet megoldásához kövesd az alábbi lépéseket:

1- Ellenőrizd a fékbetétek irányát. Követniük kell a felni vonalát anélkül, hogy hozzáérnének a gumiköpenyhez, és ideális esetben 1 mm távolságra kell lenniük a felnitől, a fékpofa hátulján pedig még plusz 0,5 mm-t kell hagyni (azért, hogy a fékpofák ne legyenek teljesen párhuzamosak a felnivel, mert ez okozza a zajt).

2- Állítsd be a fékeket

3- Cseréld ki a fékpofákat, ha elkoptak. Attól függően, hogy milyen gyakran használod a kerékpárt, a fékpofákat többé-kevésbé gyakran kell cserélni. A fékpofákon barázdák találhatóak, amelyek hatékonyan elvezetik a vizet. Ha a barázdák már nem, vagy csak kevésbé láthatóak, ideje fékpofát cserélni! Ehhez menj a « Termékem javítása és karbantartása » menübe és kövesd a hozzá tartozó videót « Hogyan kell fékpofákat cserélni ». A fékpofák kaphatóak a decathlon.hu oldalon. Vagy fáradj be egy Decathlon áruház műhelyébe és ott ki tudod cseréltetni.

Zajos a kerekem

Ha a zaj az első keréktől jön, akkor az alábbi dolgok lehetségesek:

1- A fékpofák hozzáérnek a felnihez. A fékpofák megfelelő beállításához menj az alábbi menübe:« A fékem nem fog elég jól »

2 - A sárvédő hozzáér a gumiköpenyhez. Ha a zaj a hátsó keréktől jön, akkor az alábbi dolgok lehetségesek:

1- A fékpofák hozzáérnek a felnihez. A fékpofák megfelelő beállításához menj az alábbi menübe:« A fékem nem fog elég jól » FIGYELEM:A beállítás elvégzése előtt ellenőrizd, hogy a kerék megfelelően a helyén van-e. A kerék kilazításához használj egy 15-ös villáskulcsot, majd a vázhoz képest helyezd középre a kereket.

2- A sárvédő hozzáér a gumiköpenyhez (nézd meg a lenti videót) Ha a probléma továbbra is fennáll, fordulj egy Decathlon áruházi műhelyhez segítségért.

Rosszul vált a váltó

Ha rosszul vált a váltó, ezt számos tényező okozhatja:

1- Megcsináltattad az ingyenes felülvizsgálatot? A vásárlástól számított 6 hónapon belül a Decathlon ingyenesen átvizsgálja a terméket, ellenőrzi a beállításokat, megnézi azt is, hogy jól vált-e a váltó, tehát használd ki!

2- A váltóbowden elkopott vagy elöregedett. Ki kell cserélni a bowdent vagy a bowdenházat, ha tönkrement.

3 - Be kell állítani magát a váltót. A sebességváltó beállításához használd az alsó és a felső végállásállító csavart, különösen akkor, ha a lánc sokszor leugrik a hátsó lánckeréken. Ha így sem sikerült megoldani a problémát, fordulj egy Decathlon áruház műhelyéhez, ahol alaposabban átvizsgálják a kerékpárt.

Hogyan kell használni a dinamót?

A dinamó megfelelő használatához, a gumiköpeny megrongálása nélkül, kövesd a lenti videóban bemutatott javaslatokat:

Miket kell beállítani a kerékpáron az első használat előtt?

Az első használat előtt fontos, hogy a kerékpár megfelelően legyen beállítva (ha ez nem történt meg az áruházban) és a gumik megfelelően fel legyenek fújva (lásd lentebb). Ehhez a művelethez egy 6-os imbuszkulcsra lesz szükség. Kövesd a lenti videót:

Útmutató

hoprider 900 - férfi vázas kerékpár alkatrészeit megtalálod a decathlon.hu honlapon.  

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.