HOPRIDER 100, FELSŐ VÁZAS

REF: 8405477

HOPRIDER 100, FELSŐ VÁZAS

2018

Rendszeres városi és túrakerékpározáshoz: A kerékpár megfelelő 10 km-nél hosszabb közlekedéshez. Megbízható kerékpár rendszeres városi közlekedésre és kerékpáros kirándulásokhoz. 21 sebességes kerékpár, minden szintkülönbséghez alkalmazkodik.  

Első használat

Hogyan kell használni a dinamót?

A dinamó megfelelő használatához, a gumiköpeny megrongálása nélkül, kövesd a lenti videóban bemutatott javaslatokat:

Milyen szállítórendszer kompatibilis a kerékpárommal?

A lenti videóban bemutatjuk ennek a kiegészítőnek a felszerelését (a kerékpároddal együt).

Mennyi az ajánlott keréknyomás?

 Az ideális ajánlott keréknyomás 3,5 bar.Figyelem: Ha nem csökkented a nyomást az ajánlott keréknyomás alá, akkor ez nagyobb defektállóságot és optimális kényelem/teljesítmény arányt biztosít.

HOPRIDER 100, FELSŐ VÁZAS
Miket kell beállítani a kerékpáron az első használat előtt?

Az első használat előtt fontos, hogy a kerékpár megfelelően legyen beállítva (ha ez nem történt meg az áruházban) és a gumik megfelelően fel legyenek fújva (lásd lentebb). Ehhez a művelethez egy 6-os imbuszkulcsra lesz szükség.

 

Ehhez nézd meg figyelmesen a lenti videót: 

Problémám van

A világítás nem működik

Ha nem működik a világítás, ez több okból lehetséges:  - Ellenőrizd, hogy a dinamo megfelelően van-e felszerelve- Ellenőrizd, hogy a dinamo csatlakoztatva van-e- Nézd meg a lenti videót az elektromos csatlakozók ellenőrzéséhez (tudván, hogyha egy lámpa nem működik, akkor mindkettő rövidzárlatos lesz) 4- Ha így sem működik, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy menj be a legközelebbi Decathlon áruházba

Rosszul vált a váltó

Ha rosszul vált a váltó, ezt számos tényező okozhatja: 1- Megcsináltattad az ingyenes felülvizsgálatot? A vásárlástól számított 6 hónapon belül a Decathlon ingyenesen átvizsgálja a terméket, ellenőrzi a beállításokat, megnézi azt is, hogy jól vált-e a váltó, tehát hasznád ki! 2- A váltóbowden elkopott vagy elöregedett. Ki kell cserélni a bowdent vagy a bowdenházat, ha tönkrement. 3 - Be kell állítani a váltót magát. A sebességváltó beállításához használd az alsó és a felső végállásállító csavart, különösen akkor, ha a lánc sokszor leugrik a hátsó lánckeréken. Ha így sem sikerült megoldani a problémát, fordulj egy Decathlon áruház műhelyéhez, ahol alaposabban átvizsgálják a kerékpárt.

A fékem nem fog tökéletesen

A fékezés minősége számos paraméter függvénye. A fékezés rossz minőségét jelzi a fékezés közbeni zaj, vagy a használat közbeni "puha" fékkarok. A helyzet megoldásához kövesd az alábbi lépéseket: 1- Ellenőrizd a fékbetétek irányát. Követniük kell a felni vonalát anélkül, hogy hozzáérnének a gumiköpenyhez, és ideális esetben 1 mm távolságra kell lenniük a felnitől, a fékpofa hátulján pedig még plus 0,5 mm-t kell hagyni (azért, hogy a fékpofák ne legyenek teljesen párhuzamosak a felnivel, mert ez okozza a zajt).2- Állítsd be a fékeket 3- Cseréld ki a fékpofákat, ha elkoptak. Attól függően, hogy milyen gyakran használod a kerékpárt, a fékpofákat többé-kevésbé gyakran kell cserélni. A fékpofákon barázdák találhatóak, amelyek hatékonyan elvezetik a vizet. Ha a barázdák már nem, vagy csak kevésbé láthatóak, ideje fékpofát cserélni!!Ehhez menj a « Termékem javítása és karbantartása » menübe és kövesd a hozzá tartozó videót « Hogyan kell fékpofákat cserélni ». A fékpofák kaphatóak a decathlon.hu oldalon. Vagy fáradj be egy Decathlon áruház műhelyébe és ott ki tudod cseréltetni.

Mennyi az ajánlott keréknyomás?

 Az ideális ajánlott keréknyomás 3,5 bar. FIGYELEM:Ha nem csökkented a nyomást az ajánlott keréknyomás alá, akkor ez nagyobb defektállóságot és optimális kényelem/teljesítmény arányt biztosít.

Milyen szállítórendszer kompatibilis a kerékpárommal?

Egy szállítórendszert fejlesztettünk ki a kerékpár elejére (egy csomagtartót ez a modell esetében).Itt lent találod ennek felszerelését (a kerékpárral együtt kapható). Ha inkább egy kosarat szeretnél a csomagtartó helyett, megveheted a Decathlon áruházban, a kódja 8375474. 

Hogyan kell használni a dinamót?

A dinamó megfelelő használatához, a gumiköpeny megrongálása nélkül, kövesd a lenti videóban bemutatott javaslatokat:

Miket kell beállítani a kerékpáron az első használat előtt?

Az első használat előtt fontos, hogy a kerékpár megfelelően legyen beállítva (ha ez nem történt meg az áruházban) és a gumik megfelelően fel legyenek fújva (lásd lentebb). Ehhez a művelethez egy 6-os imbuszkulcsra lesz szükség. Kövesd a lenti videót:

Zajos a kerekem

Ha a zaj az első keréktől jön, akkor az alábbi dolgok lehetségesek: 1- A fékpofák hozzáérnek a felnihez. A fékpofák megfelelő beállításához menj az alábbi menübe:« A fékem nem fog elég jól » 2 - A sárvédő hozzáér a gumiköpenyhez. Ha a zaj a hátsó keréktől jön, akkor az alábbi dolgok lehetségesek: 1- A fékpofák hozzáérnek a felnihez. A fékpofák megfelelő beállításához menj az alábbi menübe:« A fékem nem fog elég jól » FIGYELEM:A beállítás elvégzése előtt ellenőrizd, hogy a kerék megfelelően a helyén van-e.A kerék kilazításához használj egy 15-ös villáskulcsot, majd a vázhoz képest helyezd középre a kereket. 2- A sárvédő hozzáér a gumiköpenyhez (nézd meg a lenti videót) Ha a probléma továbbra is fennáll, fordulj egy Decathlon áruházi műhelyhez segítségért.

Útmutató

hoprider 100 - felső vázas kerékpár alkatrészeit megtalálod a decathlon.hu honlapon.