Unselected
Hogyan tisztítsd a napszemüveged?

Hogyan tisztítsd a napszemüveged?

A napszemüveget a sima szemüveghez hasonlóan körültekintéssel, az ehhez megfelelő termékkel kell tisztítani, így nem karcolódik meg és nem lesz homályos a látás a szennyeződések miatt.
Mikroszálas kendő, tisztító spray, tippek... tudd meg, hogyan tisztítsd meg a szemüvegedet a megfelelő technikákkal!

Unselected
Hogyan tisztítsd a napszemüveged?

1/ Hogyan tisztítsd megfelelően a napszemüveged lencséit? a megfelelő technikák

Enyhe foltok, por vagy ujjlenyomatok: a napszemüveg gyors tisztításához, használj mikroszálas napszemüvegtörlő kendőt.Ez a 100% poliészter mikroszálas anyag nem karcolja meg a lencsét. Mindig legyen nálad ez a mikroszálas kendő, hogy a túrázás során bármikor megtisztíthasd szemüveglencséidet.

A mikroszálas kendőt helyezd a külső felületre, és hajtsa rá a belső felületre. Kis körkörös mozdulatokkal óvatosan tisztítsd meg a lencséket.

Helyezd fényforrás elé, és ellenőrizd, nem maradt-e szennyeződés a napszemüvegen.Szükség esetén ismételd meg a műveletet.

A helytakarékos és gazdaságos mikroszálas szemüvegtörlő kendő mindenhova elkísér... így bármikor pillanatok alatt megtisztíthatod a napszemüveged!

Unselected

Hosszú túrázásból térsz haza? A fárasztó hegyi menet során koszos lettél? A makacs foltok eltávolításához tedd a napszemüveget tiszta, hideg vagy langyos folyóvíz alá. Tisztítsd meg szemüvegtisztító spray-vel, egy csepp pH-semleges folyékony szappannal vagy mosogatószerrel, és töröld át a napszemüveget a mikroszálas törlőkendővel.

Ha mosogatószert használsz, győződj meg róla, hogy alaposan leöblítetted a napszemüveget, hogy a maradványok ne irritálják a szemed. Az alaposabb tisztítás során óvatosan kezeld a napszemüveget, hogy elkerüld a sérülését.

Unselected
Hogyan tisztítsd a napszemüveged?

TUDTAD?

Létezik egy gép is, amely ultrahanggal tisztítja meg helyetted a piszkos napszemüveget. A gép tartályát vízzel töltik fel. A vízben ultrahang hatására apró buborékok keletkeznek, amelyek a nyomás következtében a nehezen hozzáférhető részeinél is kitisztítják a napszemüveget.A szemüvegtisztító gépnek az előnye, hogy a lencséket és a kereteket alaposan, kíméletesen, karcolás nélkül tisztítja meg.

Unselected
Hogyan tisztítsd a napszemüveged?

2/ Mit ne tegyél szemüvegtisztítás során?

Soha ne tisztítsd szárazon

A lencsékre fröccsenő anyagokat soha szabad szárazon eltávolítani.Túrázás vagy edzés közben használj egy kis vizet a kulacsodból a napszemüveged tisztításához. Napszemüvegedre mindig folyass egy kevés tiszta vizet, mielőtt áttörlöd... ez a legjobb módja annak, hogy elkerüld a karcolásokat!

Ne használj forró vizet!

A napszemüveg lencséi érzékenyek, ezért mindig távol kell tartani őket a hőforrásoktól. A napszemüveget hideg vagy langyos, soha ne túl forró vízben tisztítsd, mivel a hőhatásnak kitett lencsék és bevonatuk károsodhatnak.

Ne használj pólót, zsebkendőt vagy papírtörlőt!

Ha nincs nálad mikroszálas törlőkendő, akkor sem használj pólót, zsebkendőt vagy papírtörlőt a napszemüveg tisztításához. A különböző anyagok és papírok könnyen okozhatnak mikrokarcolásokat.

Kerüld a háztartási tisztítószereket, fertőtlenítőszereket és acetont!

Ne használj háztartási tisztítószereket, fertőtlenítőszereket vagy acetont a szemüveg tisztításához. Ezek a termékek károsíthatják a lencséket és bevonataikat. Javasolt termékek: szemüvegtisztító spray, folyékony szappan vagy mosogatószer, amelyet ezután alaposan le kell öblíteni.

Unselected

További információ: hol tisztíttasd a napszemüveged?

Ha kételyek/kérdések merülnek fel benned, keresd fel szemészedet, aki útmutatást nyújt, hogyan tisztíthatod meg napszemüveged anélkül, hogy károsodna. Kérésedre akár meg is tisztítja neked.

Unselected

Hogyan tartsd tisztán a napszemüveged?

Egy tiszta napszemüveg elengedhetetlen ahhoz, hogy jól láss és, hogy a napszemüveg tartós maradjon.

A szennyeződések elkerülése érdekében mindig mindkét kezeddel fogd a napszemüveget, úgy, hogy ujjaid a kerettel érintkezzenek. Megfelelő védőtokban szállítsd.

Unselected
Hogyan tisztítsd a napszemüveged?

Segítségre van szükséged egy Decathlon-termékkel kapcsolatban?

"Használati vagy összeszerelési útmutatásra, alkatrészekre vagy szerviz szolgáltatásra van szükséged? Nálunk vásároltál és kérdésed van valamelyik termékünkkel kapcsolatban?
Ügyfélszolgálati oldalunkon minden segítséget megkapsz. "