domyos_coverHogyan tartsam karban a futópadomat?

Hogyan tartsam karban a futópadomat?

Néhány perc alatt kivitelezhető tisztítási praktikák, karbantartási technikák a jó működés érdekében... Tudj meg mindent a futópadodról és biztosítsd hosszú élettartamát!

Legyél gyakorlott futó vagy gyalogló, fitneszgéped lesz a legjobb szövetségesed, úgyhogy vigyázz rá!

Élettartamának meghosszabbításához kövesd az alábbi karbantartási útmutatónkat.

1/ Tisztítsd meg futópadodat mindössze 2 perc alatt!

Fontos, hogy erre minden edzés után sort keríts, így lesz tiszta és hívogató a futópadod. Tisztításkor ügyelj az izzadság nyomaira, amelyek maró hatásúak, ezáltal egy idő után eltávolíthatatlanok.

Futópadod tisztítása:

- Kapcsold ki, majd húzd ki a konnektorból!

- Egy pamut törlőruhára (lehetőleg 100%-ban pamut) kevés, kímélő, univerzális tisztítószert tegyél. - Ne fújd közvetlenül a gyaloglópadra, és ne használj ammónia alapú vagy savas vegyszert.

- Töröld le a konzolt és a kijelzőt.

- Töröld le a port és a foltokat a vázról, a lábtartókról, a burkolatról és a motorfedélről! A futószalag melletti platformot is töröld le! A futófelület alatt ne tisztítsd!


Amennyiben a géphez kardióöv tartozik, azt is tisztítsd meg egy nedves ronggyal.

2/ Rendszeresen ellenőrizd a futópadod kulcsfontosságú alkatrészeit!

Futópadod nyikorog? Ellenőrizd az alábbi beállítási pontokat!


A futószalag középre igazítása:

Ezzel elkerülöd a súrlódásból adódó zajt. Továbbá a fellépőket is kíméli a folyamatos súrlódás miatti, idő előtti kopástól.

Hogyan tudom a szőnyeget középre igazítani?

Ehhez használd az imbuszkulcsot, ami a pad tartozéka.

1. Indítsd el lassan a padot (4 km/h).

2. Helyezd a kulcsot a csavarba azon az oldalon, ahol az eltérést tapasztalod.

3. Húzz rajta az óramutató járásával megegyező irányba egy negyed fordulatot. Várj 30 mp-et. Addig ismételd meg a mozdulatot, amíg a futószalag a helyére nem kerül.


A FUTÓSZALAG FESZESSÉGÉNEK BEÁLLÍTÁSA

Kérjük, ennek külön figyelmet szentelj, ugyanis a helytelen beállítás a szalag idő előtti elhasználódásához vezet. Bizonyos jelenségek, mint például a rázkódás vagy a motor túlmelegedése figyelmeztető erejűek, ezeket érdemes komolyan venni. Egy laza futószalag a biztonságos gyakorlást hátráltatja. Ezzel szemben a túl szoros szalag a motort és a készülék elektronikáját károsítja.

Hogyan tudok a szalag feszességén állítani?

1 és 2. Húzz egy félfordulatot a 2 beállító csavaron az óramutató járásával megegyező irányba (kezdd újra, ha szükséges, de figyelj arra, hogy ne legyen túl feszes a futófelület).

3. A futófelület akkor kellően feszes, ha a széleit mindkét oldalon 2 cm-rel meg tudod emelni.

FUTÓSZALAG BEOLAJOZÁSA

A kenőanyag használata megóvja a motort és javítja annak élettartamát. Ezzel az egyszerű művelettel elkerülhető a súrlódás a futófelület és a szalag között. Ha a kenés nem ideális, a motor túlmelegszik és túl sokat fogyaszt, ami a szalag rongálódásához vezethet.

A hosszú élettartam érdekében fontos, hogy rendszeresen, minden 200 óra használat után olajozd be a gyaloglópadot. A futószalag állapotának ellenőrzéséhez húzd végig a kezed a szalag alatt. Ha még középen is száraz, azonnali beavatkozásra van szükség.

Mi a futópad olajozásának technikája? 

1 & 2. Két permetezés elegendő a futószalag alá jobbról és balról.

3. Befújás után hagyd szabadon járni a futópadot 5 percen át 5 km/h sebességgel.