Hogyan kell tisztítani a tolltöltetű hálózsákot?

Hogyan kell tisztítani és megjavítani egy tolltöltetű hálózsákot?

Szeretsz kényelmesen, melegben aludni, ezért szereztél be egy tolltöltetű hálózsákot. De egy kicsit aggódsz a tisztítása miatt, mert mindenkitől azt hallottad, hogy a toll kényes.
Kövesd tanácsainkat, hogy minden jól menjen, és, hogy mindig élvezhesd bivakolás során azt a pillanatot, amikor Morpheus karjaiba csúszol.

A tolltöltetű hálózsák tisztítása 4 lépésben

  1. 1 Tisztítás és szárítás
  2. 2 Vízlepergető védőréteg megújítása
  3. 3 Tárolás
  4. 4 Javítás

Hogyan kell tisztítani a tolltöltetű hálózsákot?

Hogyan kell tisztítani a tolltöltetű hálózsákot?

A tolltöltetű termékek mosása sokkal könnyebb, mint amilyennek tűnhet, fontos viszont, hogy körültekintően végezzük: a toll nem viseli jól a vizet, ha nedves, összetapad.
Amennyire lehetséges, kerüld a tolltöltetű hálózsák túl gyakori mosását, és szerezz be egy hálózsáklepedőt.

Hogyan kell tisztítani a hálózsákot?
A tollat ​​és a pelyhet a mosás minden szakaszában szellőztetni kell:
- Húzd fel a hálózsák cipzárjait és helyezd a mosógépbe
- Használj mosólabdát vagy helyezz 2-3 teniszlabdát a mosógépbe (ha lehet, kissé használtakat, hogy a sárga szálak ne váljanak le róluk).
- Állíts be egy 30°C-os mosási ciklust, speciális mosószerrel pehelytöltetű ruhákhoz, amely megőrzi a pehely hőszigetelő tulajdonságait
- Öblítsd át kétszer, majd indíts el nagyon egy kíméletes centrifugáló programot, hogy a tollak ne csomósodjanak össze

A hálózsákod vatelintöltetű (műszál)?

- Tedd be a hálózsákot a mosógép dobjába!
- Tegyél be mellé 2-3 teniszlabdát. A labdák az ide-oda pattogással hatékonyabbá teszik a mosást ugyanakkor nem tesznek kárt a hálózsákban.
- 30°C-on mosd ki, és ne állíts be centrifugát!
- A hálózsákot szabad levegőn szárítsd meg, UV-fénytől védve.

Hogyan kell szárítani a hálózsákot?

Általánosságban elmondható, hogy a szárítógép használata sokkal hatékonyabb és kevésbé időigényes, mint a szabad levegőn történő szárítás. Itt az ideje, hogy felkeress egy mosodát a környéken, vagy a barátaidat és a családtagjaidat, akiknek van szárítógépük!
- A szárítógép
Tedd a hálózsákot a szárítógépbe, teniszlabdákkal vagy szárítólabdákkal együtt. Indíts el 2-3 kíméletes szárítási ciklust, és az egyes ciklusok között jól ütögesd meg/rázogasd a hálózsákot, hogy a toll- és pehelycsomók felbomoljanak.
- Nem áll rendelkezésedre szárítógép?
Szárítsd a hálózsákot kiterítve egy szárítóállványon, rendszeresen ütögesd/rázogasd meg, hogy az összeragadt tollak elváljanak egymástól.
Ideális esetben száraz helyen, szobahőmérsékleten kell szárítani (nem a radiátoron...). Ha továbbra is maradtak benne tollcsomók, az azt jelenti, hogy a szárítás nem volt megfelelő.

Hogyan újítsd meg a vízlepergető réteget?

Majdnem minden hálózsák vízlepergető, de nem vízhatlan, mivel a vízhatlanság megakadályozná a test által termelt nedvesség megfelelő távozását: ezért lehetetlen (és értelmetlen) vízállóvá tenni.
A vízhatlanság biztosítása érdekében a legjobb, ha védőhuzattal látod el.

Ugyanakkor lehetséges újraaktiválni a víztaszító képességét, vagyis hidrofób tulajdonságát, amitől nem szívja magába a felületére kerülő cseppeket.

A vízlepergető réteg megújításának lépései:
- Mosás: kövesd az alábbi utasításokat.
- Impregnálás : használj impregnáló folyadékot az áztatáshoz (30°C-os vízben 15 percen keresztül) vagy a gépi mosáshoz, teniszlabdákkal (öblítő tálca, 30°C-os kímélő program).
- Hatáskifejtés : szárítógépben (kövesd a fenti utasításokat), vagy szárítóállványon, hajszárítóval, kíméletes hőfokon, 5 percig tartó hőkezeléssel, 30 cm távolságra a hálózsáktól.

Hogyan tárold megfelelően a szállítóhuzatában a hálózsákot?

Jó hír, hogy a legtöbb hálózsákot úgy tervezték, hogy könnyen tárolható legyen: nem kell többé precízen összehajtanod ahhoz, hogy bele tudd helyezni a huzatába (még a rendkívül kompakt hálózsákokat sem) !
Ez különösen igaz a tolltöltetű hálózsákokra: a hálózsákot „bele kell tömni” a szállító- vagy kompressziós huzatába, mivel ha mindig ugyanúgy hajtogatjuk, a toll megtörik és összenyomódik. Az összepréselt toll pedig kevésbé hatékonyan szigetel, mint a sértetlen szerkezetű.

A hálózsákot teljesen szárazon tárold, hogy ne penészesedjen be.Ezután tedd a huzatába, a lábaknál kezdve a kapucni felé haladva, hogy a levegő kipréselődjön belőle.

Hogyan tárold a hálózsákot?

Ne tárold hosszú ideig összetömörített állapotban.

Az a tolltöltetű hálózsák, akkor teljesít jól hosszú távon, ha a kompressziós huzaton kívül tárolod. A tömörítés megtörheti és csomóssá teheti a tollat, ami csökkenti termikus teljesítményét.
Egyes gyártók tárolóhuzatot is adnak a hálózsákhoz, hogy lélegezni tudjon, amíg nem használod. A hálózsák így megtartja rugalmasságát és ezáltal a hőszigetelő képességét is.
Ha nem rendelkezel tárolóhuzattal, akkor egyszerűen tárold a kihajtogatott hálózsákot egy műanyag ládában.

Ne tárold nedves környezetben!

Fontos továbbá, hogy a hálózsákot száraz helyen tárold. A tollak tehát nem kedvelik a vizet, nedves környezetben összeragadhatnak, ezáltal elveszíthetik rugalmasságukat, vagy akár be is penészedhetnek.

Hogyan javítsd meg a hálózsákot?

Hogyan párosítsd a hálózsákot?

Elromlott a cipzár?

Mielőtt rátérnénk a hálózsák javítására, elmondjuk, hogyan kell megfelelően használni. Sok vásárló fordul hozzánk azzal, hogy elromlott a cipzár. Pedig az esetek nagy részében csupán arról van szó, hogy a kocsi nincs jó helyen.

A legtöbb Forclaz hálózsákot úgy tervezték, hogy egymáshoz lehet cipzározni. Nagyszerű ötlet, amely lehetővé teszi, hogy megoszd a hálózsákod a túratársaddal (természetesen mindkét fél beleegyezésével). Mivel a cipzárak teljesen nyitva vannak, a cipzárkocsikat a megfelelő módon kell egymáshoz illeszteni.
Készítettünk egy ábrát, hogy jobban megértsd.

Gondosan hajtsd össze a hálózsákot, nehogy becsípődjön az anyag a cipzárba, és erőltetni kelljen.

Előfordul, hogy a cipzár elromlik: ebben az esetben vidd vissza a hálózsákot az áruházba, vagy vidd el varrónőhöz, hogy kicserélje a cipzárt.

LYUK JAVÍTÁSA A HÁLÓZSÁKON

Lyuk/ Kijön a tolltöltet

Figyelem! szakadás jelenléte nélkül is kijöhet a toll a hálózsákból.Minden igyekezetünk ellenére előfordul, hogy apró tollak türemkednek ki a varrások, illesztések mentén. Ez teljesen normális jelenség. Ebben az esetben próbáld meg visszanyomni a töltetet. 

Lyuk keletkezett a hálózsákon? Gyorsan meg kell javítani, hogy a tollak ne szabaduljanak ki!
Rajtad áll, hogy megvarrod saját magad vagy gyakorlott varrónő szolgáltatását veszed igénybe.

Ha úgy döntesz, hogy magad javítod meg, válaszd az öntapadós javítófoltot! Vágj ki egy téglalapot, ami egy-két centiméterrel nagyobb a szakadásnál, kerekítsd le a sarkait, helyezd a sík felületen kiterített szövetre, majd ragaszd fel.

Hogyan kell tisztítani és megjavítani egy tolltöltetű hálózsákot?

Segítségre van szükséged egy Decathlon-termékkel kapcsolatban?

"Használati vagy összeszerelési útmutatásra, alkatrészekre vagy szerviz szolgáltatásra van szükséged? Nálunk vásároltál és kérdésed van valamelyik termékünkkel kapcsolatban?
Ügyfélszolgálati oldalunkon minden segítséget megkapsz. "

Mindezen információk birtokában még 2080-ban is odaadhatod majd unokáidnak ezt a tolltöltetű hálózsákot... legalábbis reméljük. Van más ötleted is?Írj kommentet!