Hogyan kell tisztítani és javítani egy túrahátizsákot?

Hogyan kell tisztítani és javítani egy túrahátizsákot?

A túrázások során a hátizsák a legjobb barátod. Ő viszi a felszerelésed, pihenőknél neki támaszthatod a hátadat, és sztoikusan tűri, amikor sziklafalakat súrolva haladsz utadon.

Egyszóval nélkülözhetetlen, és ha egyszer megtaláltad a nagybetűs hátizsákod, csak egy dologra fogsz koncentrálni: megtartani, ameddig csak lehet.
Hogyan kényeztesd tehát a hátizsákod?

A hátizsák megfelelő karbantartása 3 lépésben

  1. Tisztítás és szárítás
  2. Tárolás
  3. Javítás

Mosható-e a hátizsák mosógépben?

A válasz: NEM!
Soha ne tedd a túrahátizsákod a mosógépbe! Először is, alig férne el benne, és miközben bele próbálnád erőltetni a gépbe, a hátizsák bevonata vagy habszivacsa megsérülne.

Hogyan tisztítsd a túrahátizsákod?

A hátizsákod végigvonszoltad a túraútvonalakon, a sárban, a porban, a fűben, a busz csomagtartójában, és veszített a fényéből. Itt az ideje, hogy megtisztítsd!

Íme a hátizsák tisztításához szükséges eszközök teljes listája:
- Egy mosdótál langyos vízzel
- Speciális szappan túrafelszerelés tisztításához
- Egy puha kefe
- Egy tiszta rongy vagy mikroszálas törülköző
- Egy régi fogkefe (opcionális)
- Egy impregnáló spray
- Egy szagtalanító spray

A túrahátizsák tisztításának lépései:
- Ürítsd ki teljesen a hátizsákot
- Vedd ki a habszivacsokat és a kereteket (ha a hátizsák lehetővé teszi, és ha biztosan tudod, hogyan kell visszatenni őket)
- Kefével vagy porszívóval távolítsd el a port a hátizsákból
- Nedvesítsd be a hátizsákot a kefével
- Szappanozd be a hátizsákot, és óvatosan dörzsöld át a foltokat
- A nehezen hozzáférhető helyeket egy használt fogkefével is átdörzsölheted, a makacs foltokon pedig néhány percig hagyd hatni a szappant
- Ha a hátizsákod habszivaccsal felszerelt, jól öblítsd át ezeken a részeken, nyomkodd is meg, hogy a víz behatoljon a szivacsba, és eltávolítsa onnan a sót, az izzadságot és a port
- Mikroszálas törülközővel jól töröld át a habszivacsokat és a hátizsákot

Végezetül a hátizsákot a szabad levegőn, száraz helyen, hagyd megszáradni, ideális esetben fénytől távol, mivel az UV-sugarak felgyorsíthatják a szövet elöregedését.

Ha nem szeretnéd, hogy a vállpántok habszivacsa nedves legyen, használhatsz szagsemlegesítő sprayt is.
Ha szeretnéd hátizsákodat vízlepergetővé tenni, nincs szükséged szofisztikált eszközökre: használj impregnáló sprayt , miután a táska teljesen megszáradt. Ez elegendő ahhoz, hogy addig is szárazon tartsd a holmijaidat, amíg kimész és felszereled az esőhuzatod!

Van a hátizsákodnak szigetelt hűtőrekesze is ? A hátizsák hőszigetelt rekeszének hatékony tisztításához használj szappanos vízzel átitatott szivacsot, majd hagyd megszáradni a levegőn.

Hogyan tisztítsd a túrahátizsákod?

Hogyan kell tárolni a túrahátizsákot?

Mit kell tenni a hátizsákkal, amikor hazaértél a túrázásból?Vége a túraszezonnak, vége a nyárnak, és egy ideig nem fogod használni a hátizsákodat....

Először is, a fenti utasításokat követve, győződj meg róla, hogy a hátizsákod tiszta.
Ezután csatold be az összes pántot a hátizsákon, hogy rendezetten tárolhasd!

A tároláshoz válassz száraz, fénytől védett helyet, hogy a napsugarak ne gyorsítsák fel a hátizsák anyagának elöregedését.
Ha csak a nedves pincében van hely, ügyelj arra, hogy a hátizsák ne érintkezzen a falakkal, és polcon tárold. Így védve lesz a nedvességtől, amíg a meleg idő vissza nem tér!

Hogyan kell tisztítani és javítani egy túrahátizsákot?

Hogyan kell megjavítani egy túrahátizsákot?

Éppen újra útnak indulnál, de... a hátizsákodnak eltört a csatja vagy a cipzárja, esetleg lyukas! Csak semmi pánik, segítünk!


HÁTIZSÁK CSATJÁNAK JAVÍTÁSA
A jó hír az, hogy ezt a problémát kevesebb, mint egy perc alatt és mindenféle speciális felszerelés nélkül meg tudod oldani, mivel hátizsákjainkat úgy terveztük, hogy könnyen javíthatóak legyenek!
A legnehezebb rész annak megállapítása, hogy milyen típusú csatot kell cserélni:
-  Mellkasi csat vagy kapocs
- Hasi heveder csatja (38 mm)

A túrahátizsákokhoz az alábbi csatokra is szükséged lehet:
- A táska tetején lévő csatok (20 mm vagy 25 mm, hátizsáktól függően)
- A táska oldalsó kompressziós pántjain lévő csatok (20 mm vagy 25 mm, hátizsáktól függően)
- A hátizsák alján található csatok és feszítőpántok (25 mm vagy 10 mm)
Ha szeretnéd megtudni, hogyan kell megjavítani egy törött csatot, nézd meg oktatóvideónkat!

Hogyan kell megjavítani egy elszakadt vagy lyukas hátizsákot?

A hátizsákok általában megerősített vászonból készülnek, különösen az alján, amely a legjobban ki van téve a dörzsölésnek.Azonban a kopás vagy az éles tárgyakkal történő érintkezés következtében lyukak keletkezhetnek.

Íme a mi megoldásaink:
Ha egy kis lyuk keletkezett a hátizsákon : ha gyors javítással szeretnéd megoldani, ami nem igényel különleges szakértelmet, próbáld meg az öntapadó foltot: a foltok elkészítéséhez vágj ki kettő, a szakadás méreténél 1-2 cm-rel nagyobb lekerekített szélű téglalapot. A vásznat terítsd ki, ezután ragaszd az egyik foltot a hátizsák belső oldalára, a másikat pedig a külső oldalára.
De választhatsz egy személyre szabottabb opciót is: egy felvarrható foltot, amely kalandjaid emlékét őrzi.

Ha elszakadt a hátizsák : Fordulj szakemberhez! Egy nagyobb szakadás megjavítása némi varrástudást és mindenekelőtt megfelelő felszerelést igényel, mivel a vászon sokkal keményebb és vastagabb, mint a hétköznapi ruházat. Ha a baleset túrázás közben történik, a szakszerű javításig használhatod a javítókészletben található biztosítótűket vagy öntapadó foltot.

Hogyan kell megjavítani a hátizsák alját?

Egy lyuk a hátizsák alján:
ha a lyuk nem túl nagy, akkor az öntapadó foltot is alkalmazhatod. Egyéb esetben azt tanácsoljuk, hogy keress fel egy szakembert pl. egy cipészt, aki a legmegfelelőbb megoldásokat tudja nyújtani az élettartam meghosszabbítására.

Inkább mindig ügyelj arra, hogy ne pakold túl a hátizsákod - ez nem tesz jót sem neki, sem a hátadnak!

Hogyan kell megjavítani a hátizsák cipzárját?

Eltörött a cipzárod? Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minőségi cipzárokat kínálhassunk, de néha ez nem elég... Többféleképpen is meg lehet oldani ezt a problémát.

Vidd el egy Decathlon-műhelybe vagy fordulj egy varrónőhöz.A cipzár cseréje varrástudás nélkül kissé bonyolult. De a hátizsákodat még évekig használhatod, úgyhogy ne habozz és cselekedj helyesen a bolygónk érdekében!
Elveszett a kis zsinór a cipzár végén? Könnyen helyettesítheted egy cipőfűzővel vagy egy zsinórral. Egy gémkapocs is megteszi, de csak átmenetileg!

Hogyan kell tisztítani és javítani egy túrahátizsákot?

Segítségre van szükséged egy Decathlon-termékkel kapcsolatban?

"Használati vagy összeszerelési útmutatásra, alkatrészekre vagy szerviz szolgáltatásra van szükséged? Nálunk vásároltál és kérdésed van valamelyik termékünkkel kapcsolatban?
Ügyfélszolgálati oldalunkon minden segítséget megkapsz. "

Most már megvan az összes tipp, amire szükséged lehet ahhoz, hogy a hátizsákod sok-sok évig elkísérjen a világ túraösvényein.
Ne feledd, hogy ha megfelelően karbantartod a felszerelésed, akkor hosszabb ideig élvezheted a teljesítményét, és ritkábban kell lecserélned!