futóbicikli decathlon runride 900

REF: 8501033

RUNRIDE 900 GYEREK FUTÓBICIKLI, 12"

2015

Kalandra fel, bármilyen terepen! A valódi kerekekkel, fékkel felszerelt 12"-os " futókerékpár 3-4,5 éves korig (90-105 cm testmagasságig) ajánlott gyerekeknek.Gyermeked szeretne úgy gurulni, mint a nagyok? Könnyű, robusztus futóbicikli exkluzív fékkel és valódi 12"-os kerekekkel", amellyel valódi élmény a kerékpározás gyerekek számára.

Összeszerelés

Hogyan szereld össze a runride 900 futóbiciklit?

A honlapon rendelt futókerékpárod nemrég megérkezett. Ha kicsomagoltad, láthatod, hogy a futókerékpárt több darabban szállítottuk ki. 

Tehát össze kell szerelned! Ne aggódj, lépésről lépésre segítünk!

 

A csomagban különböző alkatrészeket találsz: a nyereg és a kormány egy csomagban található, illetve egy szerszám is megtalálható a villa végére rögzítve, valamint a két kerék.

Figyelem, a kormány a vázhoz van rögzítve a fékbowdenekkel (óvatosan bánj vele).

 

1. LÉPÉS: kormány behelyezése

Helyezd be a kormányt és húzd meg a csavart a csomagban található szerszámmal. (Minimum a kormányszáron látható jelölésig told be a kormányt).

 

2. LÉPÉS: első kerék behelyezése

Helyezd be az első kereket a villába és ügyelj arra, hogy a biztonsági alátét a helyére kerüljön. Ezt követően meghúzhatod a kerék tengelyét a "gyorszárral ": forgasd el a gyorszár karját, majd hajtsd le, hogy beszorítsd a kereket a villába. Figyelem: a kart a villa elé hajtsd vissza.  

 

3. LÉPÉS:  hátsó kerék behelyezése

Előbb akaszd ki a fékbowdent a féknyeregből, hogy behelyezhesd a hátsó kereket. 

Ügyelj arra, hogy a biztonsági alátét a helyére kerüljön. Ezt követően meghúzhatod a kerék tengelyét a "gyorszárral ": forgasd el a gyorszár karját, majd hajtsd le, hogy beszorítsd a kereket a villába. Figyelem: a kart a váz felé hajtsd vissza.

Akaszd vissza a fékbowdent a féknyeregbe.

 

4. LÉPÉS: Tedd a nyerget a vázba! Ezt követően a gyorszárral megszoríthatod a nyeregcsőbilincset (ügyelj arra, hogy legalább a jelölésig csúsztasd be a nyeregszárat).

 

És a 900-as futóbicikli el is készült! Az első használat előtt ne felejtsd el a gyerek magasságához igazítani a nyereg és a kormány magasságát! Ellenőrizd azt is, hogy a fék működik-e!

Comment_monter_la_draisienne_runride_900

Első használat: ellenőrzöm a beállításokat

Milyen nyomásértékig fújd fel a 900-as futóbicikli kerekeit?

Az ajánlott nyomásérték mindig fel van tüntetve a gumiköpenyek külső oldalára. Javasoljuk, hogy a gumiköpeny oldalán látható nyomásértékig fújd a kerekeket. Ez változó lehet a gumiköpenytől függően. 

Ahhoz, hogy ellenőrizd a megfelelő nyomást, csak nyomd össze az ujjaiddal: keménynek kell lennie, hogy csak egy kicsit tudd benyomni.

Hogyan ellenőrizhetem, hogy a fék beállítása megfelelő-e? 

 1. LÉPÉS: A kormánynál fogva hajtsd meg a futókerékpárt! Húzd be a fékkart! A fékezés hatására a hátsó kerék azonnal meg kell álljon. 

Ha úgy látod, hogy nem működik megfelelően, az alábbiakat teheted: A fékkar előtt található egy állítócsavar, melyen látsz egy "+" és egy "-" jelet. Ha elfordítod az óramutató járásával megegyező irányba (a "+" jel irányába), jelentősen feszítesz a féken. (= erősebb fékezés). Ha elfordítod az óramutató járásával ellentétes irányba (a "-" jel irányába), kiengeded a féket. (= gyengébb fékezés, a fékpofák eltávolodnak a felniperemtől).

 

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a fékek beállítását.

comment_regler_frein_draisienne_decathlon

Hogyan kell jól beállítani a nyereg és a kormány magasságát az első használat előtt?

A nyereg megfelelő beállítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a gyerekek tökéletes biztonságban érezzék magukat a kerékpáron.

Kezdőként fontos, hogy a nyeregben ülve talpuk teljesen leérjen a talajra.

A kormány és a nyereg magassága egyszerűen állítható, köszönhetően a "quick release-nek" (gyorszárnak). 

Amikor már magabiztosan rúgja el magát és megtanul gyorsítani, beállíthatod úgy a nyerget, hogy csak a lábujja érje a talajt.

Ami a kormányt illeti, egészen a kormánycsövön látható „STOP” felirat „"S"” betűjéig leengedheted a kormányt.A gyerekek gyorsan nőnek, ezért rendszeresen ellenőrizd, hogy a nyereg és a kormány megfelelő magasságban legyenek.

comment_regler_la_hauteur_du_guidon_et_selle_draisienne_900

Gyerek futókerékpár karbantartása

Hogyan tisztítsd a futókerékpár markolatát? 

Nedves törlőkendővel és szappannal vagy mosogatószerrel tisztítsd, majd töröld át egy száraz törlőronggyal !

Hogyan mosd a futókerékpárt?

Ha a futókerékpár használat után piszkos (sár, eső, por), ne habozz megtisztítani!

 

Ha por rakódott rá, egyszerűen töröld át egy száraz törlőronggyal! Sár vagy más szennyeződés esetén megtisztíthatod egy vödör meleg vízzel és egy szivaccsal(vagy egy nedves törlőronggyal), valamint szappannal vagy kerékpársamponnal. Tisztítsd meg a kerékpár szennyezett részeit: váz, villa, kormány és kerék.

 

TUDTAD?  A futókerékpárt nem ajánlott vízsugárral mosni : egyes alkatrészek érzékenyek lehetnek erre!

 

A mosást követően töröld át egy száraz törlőkendővel, hogy elkerüld a rozsdásodást. Ilyenkor ellenőrizheted a bilincseket és a kerekeket is, hogy kellően erősen tartanak-e. Szükség esetén húzd meg őket!

Hogyan tárold a futókerékpárt?

Javasoljuk, hogy a futókerékpárt száraz helyen tárold. Fontos biztosítani, hogy ne érje nedvesség.

Van egy kis problémám

Hogyan cseréld ki a gumibelsőt?

A gumibelső cseréjéhez először vedd ki a kereket a "Quick release" gyorszár segítségével és a biztonsági alátét kihúzásával.

A hátsó kerék esetében akaszd ki a fékbowdent is a féknyeregből. A gumiköpeny eltávolítása után kicserélheted vagy megjavíthatod a gumibelsőt.

Figyelem: ez egy oktatóvideó. A 900-as futóbiciklihez 12"-os gumibelsőt használj.

kerék cseréje
GYEREKKERÉKPÁR - BTWIN Kids - RunRide 900 MTB

Hogyan válassz gyerek kerékpárt?

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.