kerékpár_16_pouces_rose_decathlon

REF: 8379366

B’TWIN KERÉKPÁR 4-6 ÉVESEKNEK 500-AS GIRL, 16”

2015

Készen állsz a kerékpározásra? Ezt a 16"-os kerékpárt " 4-6 éves, 105-120 cm magas gyerekeknek készítettük, hogy úgy kerékpározhassanak, akár a nagyok.

Lánc- és sárvédővel, kitámasztóval, hogy az első kirándulások alkalmával se a gyerekek, se a kerékpár ne sérüljön. A 16"-os támaszkerékkel szükség esetén kompatibilis.

Első használat

Hogyan kell jól beállítani a nyereg és a kormány magasságát az első használat előtt?

Fontos, hogy beállítsd a nyeregszár magasságát a gyerek testfelépítésének megfelelően. Biztonsági okokból nem húzható ki annyira a nyeregszár, hogy látható legyen a maximum jelölés. (Ne húzd ki jobban, mint ahol a jelölés van).

A megfelelő nyeregmagasság meghatározásához ültesd rá a gyermeket a nyeregre! A lábának a talajig kell érnie.

A gyerekek ezzel a beállítással könnyedén fel- és leszállhatnak a kerékpárról, térdük pedig nem megy túlságosan magasra pedálozás közben. 

comment_regler_la_hauteur_du_guidon_et_selle_velo_enfant_decathlon
Hogyan győződj meg róla, hogy a v-fékek jól vannak-e beállítva? 

A fékek hatékonyságának teszteléséhez a kormánynál fogva kezdd el tolni a kerékpárt. Húzd meg a jobb fékkart a hátsó fék vagy a bal fékkart az első fék működtetéséhez. Ez teljesen le kell fékezze a vizsgált kereket. A fékpofák nem súrolhatják a felni peremét.

Ha nem hatékony a fékezés vagy beleér a felnibe a fékpofa, az alábbiakat teheted: A fékkar előtt található egy állítócsavar. Ha elfordítod az óramutató járásával megegyező irányba, jelentősen feszítesz a féken. (= erősebb fékezés, a fékpofák közelítenek a felniperemhez). Ha elfordítod az óramutató járásával ellentétes irányba, kiengeded a féket. (= gyengébb fékezés, a fékpofák eltávolodnak a felniperemtől).

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a fékek beállítását.

comment_regler_freins_velo_enfant

Mekkora nyomásra kell fújni a 16”-os kerékpár kerekeit?

Az ajánlott nyomásértéket mindegyik gumiköpeny oldalán feltüntetik. Javasoljuk, hogy a gumiköpeny oldalán látható nyomásértékig fújd a kerekeket. Ez változó lehet a gumiköpenytől függően.. 

Ahhoz, hogy ellenőrizd a megfelelő nyomást, csak nyomd össze az ujjaiddal: a guminak keménynek, de kissé benyomhatónak kell lenni.

Kerékpár karbantartása

Hogyan tisztítsd és olajozd meg a gyerekkerékpár láncát?

Használhatsz egy úgynevezett "All in One" terméket az alkatrészek kilazításához, tisztításhoz, kenéshez és a kerékpár megóvásához. Ez egy nagyon praktikus, minden egyben termék.

Az lánc olajozásához tekerd folyamatosan a pedálokat és szemenként "fújj rá egyet "a lánc teljes hosszán.

Pár percig hagyd száradni.

comment_nettoyer_la_chaine_du_velo_enfant

Hogyan tisztítsd a gyerekkerékpár markolatát?

Nedves törlőkendővel és szappannal vagy mosószerrel mosd le, majd egy száraz törlőkendővel töröld szárazra!

Hogyan tárold a kerékpárt?

Javasoljuk, hogy a kerékpárt száraz helyen tárold. Fontos biztosítani, hogy ne érje nedvesség.

Hogyan mosd a gyerekkerékpárt?

Ha a kerékpár használat után piszkos (sár, eső, por), ne habozz megtisztítani!

Ha por rakódott rá, egyszerűen töröld át egy száraz törlőronggyal! Sár vagy más szennyeződés esetén megtisztíthatod egy vödör meleg vízzel és egy szivaccsal (vagy egy nedves törlőronggyal), valamint szappannal vagy kerékpársamponnal. Tisztítsd meg a kerékpár szennyezett részeit: váz, villa, kormány és kerék.

TUDTAD? A gyerekkerékpárt nem ajánlott vízsugárral mosni: egyes alkatrészek érzékenyek lehetnek erre!.

A mosást követően töröld át egy száraz törlőkendővel, hogy elkerüld a rozsdásodást. Ilyenkor ellenőrizheted a bilincseket és a kerekeket is, hogy kellően erősen tartanak-e. Szükség esetén húzd meg őket!

Van egy kis problémám

Hogyan szereld le és fel a gyerekkerékpár láncvédőjét a gumibelső cseréjéhez? 

Miért szednéd le a 14”-os kerékpár láncvédőjét? Mert enélkül nem tudsz hozzáférni a hátsó kerékhez, ha például gumibelsőt cserélnél.


GYEREK KERÉKPÁR HÁTSÓ KEREKE:


1. LÉPÉS: Állj a kerékpár jobb oldalával szembe! Egy 15 mm-es lapos kulcs segítségével szereld le a jobb oldali pedált (az óramutató járásával ellentétes irányba hajtva)!

Végezd el ugyanezt a műveletet a másik oldalon is: állj a kerékpár bal oldalával szembe! Egy 15 mm-es lapos kulcs segítségével szereld le a bal oldali pedált (az óramutató járásával megegyező irányba hajtva)!


2. LÉPÉS: Egy lapos fejű csavarhúzó segítségével húzd ki az elasztomer gyűrűt, mely a láncvédő fölött található, majd húzd fel a nyeregcső mellett! Rögzítsd a nyeregcsőbilincshez, hogy ne essen le!

Ezután távolítsd el a második gyűrűt, mely  a láncvédő alatt található!


3. LÉPÉS: csavard ki a láncvédő anyacsavarját (a hátsó kerék tengelyén található) egy 15 mm-es lapos kulccsal, a kerék mindkét oldalán!

Ezután  vedd ki a lapos alátétet! A hajtókart állítsd a fotón látható pozícióba, hogy a láncvédőt a lehető legkönnyebben le tudd szedni! Most már leveheted a láncvédőt. Ehhez fogd meg a láncvédő hátulját és húzd le teljesen! Végezd el ugyanezt a műveletet a másik oldalon is!


4. LÉPÉS: 14 mm-es kulccsal csavard ki a kerék anyacsavarját! Ezután vedd le az anyacsavart és a barázdált alátétet!


5. LÉPÉS:  a lánc levétele előtt told előre a hátsó kereket! Ezután vedd le a láncot! Hátrafelé húzva vedd ki a kereket a helyéről! (figyelem: a dobfék miatt a kerék továbbra is a kerékpárhoz van rögzítve). Vedd le a jobb oldali lapos alátétet!


MOST MÁR HOZZÁFÉRSZ A GUMIHOZ ÉS A GUMIBELSŐHÖZ!

Kicserélheted a gumiköpenyt vagy defekt esetén megjavíthatod a gumibelsőt.

Hogyan szereld le és fel a BTWIN gyerekkerékpár láncvédőjét?

Használati utasítás

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.